Forsiden
Du er her: Forsiden

Bli medlem av NOF


Siste nytt

KortnebbgåsNå er det tid for å se etter gås! (01.04.2020)

I skrivende stund får NOF-kontoret mange henvendelser fra publikum som ser gjess på trekk mot nord. Og de få som er på kontoret får sett trekkende gjess foran vinduene når noen av flokkene trekker langs Trondheimsfjorden. Nå i månedsskiftet mars-april er det stort sett kortnebbgås og grågås som er på trekk.

Les mer
havelleStore muligheter for bedre bruk og vern av Jæren landskapsvernområde (30.03.2020)

Jæren i Rogaland er et av de viktigste fugleområdene i Norge, både med betydelige hekkeforekomster av ulike fuglearter og med et høyt antall trekkfugler og overvintringsgjester. Nylig var et utkast til besøksstrategi for Jæren landskapsvernområde ute på høring.

Les mer
SandloIkke gi tillatelse til mudring i Tanamunningen! (27.03.2020)

Deltaområdet Tanamunningen i Finnmark er ett av våre viktigste fugleområder - ofte kalt «Norges største fjære», og brukes til fjærskifte, overvintring og som rasteplass under vår- og høsttrekk av en rekke arter våtmarksfugler. NOF ber Fylkesmannen i Troms og Finnmark innstendig om å ikke gi Kystverket tillatelse til mudring inne i reservatet.

Les mer
ÆrfuglKrever stans i jakt på ærfugler (27.03.2020)

Ærfuglen opplever problemer over store deler av utbredelsesområdet, og er globalt rødlistet. En rekke døde ærfugler er funnet i Sør-Norge de siste ukene helt avmagret. NOF krever at jakt på ærfugl stanses fra inneværende sesong, samtidig som vi må få klarhet i hvordan livsgrunnlaget til fuglene kan styrkes.

Les mer
MunkegribbMunkegribben Brinzolas ublide møte med norsk industrialisert natur (22.03.2020)

En munkegribb har siden mai oppholdt seg i Norge, etter en fantastisk reise nordover fra Spania. Nå er fuglen funnet stygt skadet i Bjerkreim i Rogaland, og man antar at installasjoner i forbindelse med et vindkraftverk er den direkte årsaken bak.

Les mer
Lappspurv (foto: Petter Thornes)Årets fugl ankommer landet (21.03.2020)

NOF har valgt lappspurv som Årets fugl i 2020. Lappspurven er en trekkfugl, og er fåtallig i Norge om vinteren. Den 20. mars ankom årets første sikre trekkere landet, på Herdla i Askøy kommune i Hordaland.

Les mer
LinerleTrekkfuglene returnerer: Hvordan ser du linerla første gang i år? (20.03.2020)

Mange trekkfugler har en spesiell plass i bevisstheten vår. Når april nærmer seg er det en svart, hvit og grå fugl som ofte besøker tankene. Og plutselig sitter den der, linerla. Da kan det være morsomt å legge merke til ikke bare når og hvor, men også hvordan.

Les mer

Flere nyheter

Bli medlem

Besøk våre fylkesavdelinger

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International