Forsiden
Du er her: Forsiden

Hagefugltellingen 2021


Siste nytt

GranmeisHagefugltellingen – vinterens høydepunkt! (21.01.2021)

Helga 30.–31. januar blir Hagefugltellingen gjennomført i hele Norden. I en vinter full av restriksjoner på grunn av koronapandemien, så må vel dette arrangementet være midt i blinken som en hyggelig aktivitet for hele familien. Tellingen holdes åpen i tidsrommet 23. januar til og med 7. februar.

Les mer
SvartandHav og kyst under press - vi trenger mer marint vern (13.01.2021)

Norge kan ikke fortsette å smykke seg med verdensledende havforvaltningsplaner, når vi har feilet på marint vern. Kraftig økning i det marine vernet er nødvendig for å sikre økoystemene over tid, skriver Sabima og NOF i et felles innspill til en ventet Stortingsmelding om marint vern.

Les mer
Stær (foto: Jan Erik Røer)Nok et moderat år ved fuglestasjonene i 2020 (05.01.2021)

Til tross for pandemi gikk overvåkingen av fuglebestandene ved NOFs fuglestasjoner i Sør-Norge omtrent som normalt i 2020, for 31. år på rad. På Jomfruland Fuglestasjon var antall fugler i nettfangsten nær gjennomsnittet, men på Lista Fuglestasjon var antallene gjennomgående lavere enn normalt.

Les mer
NOF logoFristen for å søke NOFs fond nærmer seg (05.01.2021)

Fristen for å søke NOFs fond er 15. januar. Både privatpersoner, lag og organisasjoner kan søke om støtte. Søknadene skal leveres ved hjelp av et digitalt søknadsskjema.

Les mer
Gulspurv (foto: Jan Erik Røer)Årets fugl 2021 – gulspurv (04.01.2021)

Gulspurv er utvilsomt en av de virkelige skjønnhetene blant de norske spurvefuglene. Også sangen er velkjent for mange, ikke minst fordi arten er kjent for å «telle til syv». Dessverre høres gulspurvens sang stadig sjeldnere, og artens tilbakegang er bakgrunnen for at den er valgt som Årets fugl i 2021.

Les mer
BrinzolaDette engasjerte oss i 2020 (31.12.2020)

Hva var de mest populære nyhetene på NOFs nettside i 2020? Tradisjonen tro har vi gått gjennom statistikken for bruk av nettstedet, og summert opp hvilke saker som ble mest lest av våre besøkende i løpet av året.

Les mer
GranmeisViktige milepæler for fuglevernet i 2020 (28.12.2020)

Nå på slutten av året er det naturlig å oppsummere 2020, et meget spesielt år i verdenshistorien på grunn av koronapandemien. Heller ikke NOF har vært upåvirket av dette, men vi kan likevel se tilbake på et interessant og begivenhetsrikt år på fuglevernfronten.

Les mer

Flere nyheter

Bli medlem

Besøk våre fylkesavdelinger

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International