Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning

Naturforvaltning

Siste nytt

RødstrupeViltforskrift med klare forbedringer (07.04.2020)

En ny viltforskrift, som blant annet skal regulere skadefelling av fugler og dyr, trådte i kraft 1. april 2020. Mange reagerte på utkastet til skadefellingsregime under fjorårets høring, men det endelige resultatet har flere forbedringer sammenlignet med tidligere forskrift.

Les mer
ÆrfuglKrever stans i jakt på ærfugler (27.03.2020)

Ærfuglen opplever problemer over store deler av utbredelsesområdet, og er globalt rødlistet. En rekke døde ærfugler er funnet i Sør-Norge de siste ukene helt avmagret. NOF krever at jakt på ærfugl stanses fra inneværende sesong, samtidig som vi må få klarhet i hvordan livsgrunnlaget til fuglene kan styrkes.

Les mer
SandloIkke gi tillatelse til mudring i Tanamunningen! (27.03.2020)

Deltaområdet Tanamunningen i Finnmark er ett av våre viktigste fugleområder - ofte kalt «Norges største fjære», og brukes til fjærskifte, overvintring og som rasteplass under vår- og høsttrekk av en rekke arter våtmarksfugler. NOF ber Fylkesmannen i Troms og Finnmark innstendig om å ikke gi Kystverket tillatelse til mudring inne i reservatet.

Les mer
MunkegribbMunkegribben Brinzolas ublide møte med norsk industrialisert natur (22.03.2020)

En munkegribb har siden mai oppholdt seg i Norge, etter en fantastisk reise nordover fra Spania. Nå er fuglen funnet stygt skadet i Bjerkreim i Rogaland, og man antar at installasjoner i forbindelse med et vindkraftverk er den direkte årsaken bak.

Les mer
VipeBønder i Rogaland søker midler for å ta vare på vipa (13.03.2020)

Vipa er en folkekjær fugl som dessverre er sterkt truet. Årsakene til det kan være mange, og ikke alle er tilknyttet hekkeplassene. Gjennom regionale miljøtilskudd (RMP-milder) fra Fylkesmannen i Rogaland tas det nå grep. Også flere av NOFs fylkesavdelinger har egne prosjekter for å hjelpe vipa.

Les mer
StokkandForeslår ytterligere liberalisering av motorisert ferdsel i utmark (26.02.2020)

Regjeringen foreslår lovendringer som vil føre til en ytterligere økning av motorferdsel i utmark. Sett i sammenheng med tidligere liberalisering er det grunn til bekymring for samlet virkning av alle lov- og forskriftsendringer. For fuglelivet er det også uheldig med økte muligheter for bruk av elektriske båtmotorer i små vann.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Besøk våre fylkesavdelinger

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International