Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning

Naturforvaltning

Siste nytt

RødnebbterneNOF anmelder anleggsarbeid i ternekoloni (30.06.2020)

Den største kolonien av rødnebbterne i Nordland som NOF kjenner til ligger på havna i Andenes i Andøy kommune. Nylig har anleggsarbeid i området medført at mange reir har gått tapt. Dette klare bruddet på Naturmangfoldloven er underlagt offentlig påtale, men NOF jobber nå med å anmelde saken.

Les mer
StokkandViltloven skal endres (19.06.2020)

Regjeringen har slått fast at viltloven skal endres, og arbeidet er allerede startet. Viltloven har gjennom mange tiår vært sentral i norsk naturforvaltning, men mange viktige paragrafer er flyttet til naturmangfoldloven. Hvilken drakt skal en oppdatert viltlov gjenoppstå i?

Les mer
LundeLunder og sjøfugler lider av NVE sin saksbehandling (10.06.2020)

Når store naturverdier står på spill må vindkraftprosjekter avvises dersom man ikke med sikkerhet kan si at virkningene vil bli neglisjerbare. Når Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) insisterer på å legge vindkraftverket Havsul på rike fiskebanker på Mørekysten, vitner det om en kraftig svekket bedømmelsesevne.

Les mer
HavhestFuglefjellet på Runde kontra Havsul I (04.05.2020)

Kvar er heilskapsforståinga for kystnaturen ved vindkraftutbygging «i fjøresteinane»? Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har gitt utvida igangsettingsfrist for vindkratverket Havsul I. NOF har jobba mot prosjektet i nærare 15 år, og ber no departementet om å setje ein endeleg stopp for ein av dei mest hårreisande vindkraftplanene Noreg har sett.

Les mer
HavørnHavørn utsatt for fotsaks døde (28.04.2020)

Fredag 24. april fikk rovfuglkjenner Frantz Sortland en telefon fra en tidligere elev, Maiken Johannesen. Hun hadde sett en skadet ørn ved Nøss på Andøya i Nordland. Foten virket ikke skikkelig, og en fotsaks var årsaken. Nå er fuglen avlivet som følge av skaden. NOF anmelder bruken av fotsaks, i håp om at politiet klarer å finne den skyldige.

Les mer
TundrasædgåsUnderartsbestemmelse av sædgås (24.04.2020)

Du er ute i felten, og ser på en flokk med gjess. De har guloransje bein og et oransje felt på nebbet. Da er de jo sædgjess. Men, det finnes to forskjellige underarter her til lands, så hvilken er det man har foran seg? Nå finnes det en ny brosjyre som blir et viktig hjelpemiddel for å skille de to underartene i felt.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Besøk våre fylkesavdelinger

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International