Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Opptur for høstens første tur med NOF Bergen Lokallag

Høstens første utflukt gikk til Hordaland beste fugleområde, Herdla. Hele 23 fugleentusiaster var på plass ved Herdla Fuglestasjon kl 08:00 lørdag 24 august.

Av Terje Hansen

Publisert 02.09.2013

Høstens første lokallagstur gikk av stabelen forrige lørdag. Hele 23 personer møtte opp på fortet. Der var allerede Nigel Goodgame i full gang med ringmerking. Vi fikk være med å studere fangsten fra en nettrunde. Hagesanger var den mest spesielle arten her. Forskjellen på løvsanger og gransanger ble vi også behørlig vist. Etter en stund gikk 16 av oss ned på Valen for å gå den faste runden, mens de resterende 7 ble igjen med Nigel.

På tross av det fine været var det overraskende bra med vadefugl. Godbiter som polarsnipe, dvergsnipe, temmincksnipe, tundrasnipe og gluttsnipe var alle å se i varierende antall, i tillegg til de mer vanlige artene. Tundrasnipen var fargemerket med gult flagg på ene foten. Etter litt strev fikk vi lest av bokstavkodene. Den var merket på Møre kvelden før! Hele 223 km var tilbakelagt på15 timer.

En ung vandrefalk drev og jaktet på vaderne og ble sett godt flere ganger utover dagen. Når status ble gjort opp var hele 56 arter havnet på blokken.

Da vi kom opp igjen i fortet hadde Sissel og Nigel laget kaffi og vafler til oss. De ble fortært i de nye lokalene lokallaget disponerer på fortet. 

 

Herdla
FOTO: Lars Ågren
Herdla Fuglestasjon
FOTO: Lars Ågren
Myrsnipe
FOTO: Terje Hansen