Hopp til hovedinnhold

BirdLife Oslo & Akershus

BirdLife Oslo og Akershus

NOF OA

Siste nytt

Fugleteltet 30.05.2022

Stor feiring av Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo

Søndag 29. mai arrangerte BirdLife Oslo og Akershus, i samarbeid med Østensjøvannets Venner, Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo. Her satte vi opp en hel teltby, med vårt nye 64 m2 store foredragstelt i midten. Antall personer som var innom standene for å høre på foredrag, minikurs, se på utstyr, delta i barne- og ungdomsaktiviteter ble beregnet til 500 personer.

Les hele saken
Fuglenes dag 24.05.2022

Velkommen til Fuglenes dag 2022 i Oslo

Fuglenes dag markeres hvert år over hele landet, mot slutten av mai eller i begynnelsen av juni. Ved Østensjøvannet i Oslo skjer det mange spennende og morsomme ting rundt Fugleteltet og mange andre stand. Det blir korte fugleturer, foredrag, testing av kikkerter, salg av litteratur, minikurs og fuglerally. Eget aktivitetstelt for barna!

Les hele saken
Mating av bydue 19.03.2022

«Frisoner» for fuglemating i Oslo er en svært dårlig idé

I et debattinnlegg i VårtOslo, 18. februar 2022, mener Dyrenes rett at Oslo kommune opptrer naturfiendtlig, og foreslår å opprette «frisoner» for offentlig fuglemating. Hvor gjennomtenkt er egentlig ideen? Såvel fugler som miljø kan ta stor skade av ukontrollert mating. Både på individuelt og økologisk plan.

Les hele saken
Dvergdykker 28.01.2022

Resultat fra årets nyttårsrally

Morten Olsen fra Østfold ble trukket som vinner av nyttårsrallyet mellom BirdLife Østfold, Oslo og Akershus, og Buskerud. Han rapporterte 45 arter fra 29 lokaliteter. Blant artene finner vi mandarinand, dvergdykker og musvåk. Morten får tilsendt et gavekort på 1000 kroner fra Natur og Fritid.

Les hele saken
Stokkand med unger 14.06.2021

Ikke fjern fugleunger fra foreldrene sine!

I disse dager er det mange fugle-egg som klekkes. Folk finner «forlatte» fugleunger, eller unger som har «falt ut av reiret». Vi har skrevet om temaet tidligere, men det er nødvendig å gjenta det viktige budskapet: Du skal ikke ta med fugleunger hjem. De skal være sammen med sine foreldre.

Les hele saken
Toppdykker'n 31.05.2021

Alle utgaver av Toppdykker'n er nå på Internett

Det er med glede at vi endelig har fått skannet og OCR-behandlet (gjort teksten søk- og markérbar) Toppdykker'n komplett. På nettsida har du tilgang til alle blader som er eldre enn tre år (for å lese de ferskeste fuglenyhetene må du være NOF-medlem og abonnere på «lokalt tillegg»).

Les hele saken

Nyhetsarkiv