Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Oslo & Akershus
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Oslo & Akershus

NOF OA

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

FiskemåkeKvalitetssikring av sjøfugltellinger i indre Oslofjord (16.10.2019)

Helt siden 1971 har NOF OA, på oppdrag av Fylkesmannen, foretatt standardiserte tellinger av sjøfugl i indre Oslofjord. I begynnelsen var det årlige tellinger, deretter annenhvert år unntatt for makrellterne som telles hvert år. Med midler fra GBIF Norge er nå alle tellinger digitalisert, og er å finne i NOF OAs rapportsystem.

Les mer
JervResultat fra kåringa av friluftslivets Årets ildsjel 2019 (03.09.2019)

Takk til alle NOF-ere og andre som stemte på NOF OAs leder, Håkan Billing, til kåringa av Norsk friluftslivs pris Årets ildsjel 2019. Vi nådde dessverre ikke helt til topps, i en kåring som ble avgjort av antall stemmer, ikke antall mennesker som stemte.

Les mer
Egg av fiskemåkeUlovlig punktering av måkeegg (23.07.2019)

I små kommuner blir det naturlig at fagansvarlig i kommunen også sitter i styre og stell i foreninger innen idrett, naturvern samt jakt og fiske. Da gjelder det å passe på hattene, og det er ikke alltid at lovverket følges.

Les mer
RødtoppfuglekongeRødtoppfuglekonge – ny hekkeart for Norge! (14.07.2019)

Rødtoppfuglekonge er siste tilskudd blant norske hekkefugler! I Oslo ble det i begynnelsen av juli dokumentert at et par rødtoppfuglekonger matet dununger. Arten har hatt en voldsom ekspansjon i Sverige de siste tiårene, og det forventes at den får fotfeste som hekkefugl også i Norge.

Les mer
Mitt grønne OsloMed Fugleteltet på miljøfestivalen Mitt grønne Oslo (03.06.2019)

Miljøfestivalen Mitt grønne Oslo gikk av stabelen lørdag 1. juni i Sofienbergparken i Oslo, og hadde mellom 5000 og 7000 besøkende. Parken var full av messetelt med 36 utstillere, stor scene med live musikk; alt med fokus på grønne miljøverdier. NOF OA var selvsagt tilstede med Fugleteltet.

Les mer
FlaggspettIkke bare fugl i lufta på Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo (27.05.2019)

Fuglenes dag 2019 ble avholdt søndag 26. mai ved Østensjøvannet i Oslo, i samarbeid med Østensjøvannets Venner. Det blåste kraftig, og det ble vurdert å måtte avbryte arrangementet. Men vi kjørte programmet med ødelagt foredragstelt.

Les mer

Nyhetsarkiv