Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Dette engasjerte oss i 2014

Dette engasjerte oss i 2014

Av Frode Falkenberg (31.12.2014)

Vinterens store hagefugltelling ble sammen med omtaler av årets fugl, fjellvåken de mest leste nettsakene på birdlife.no i år. Forekomster og forvaltning av norske fugler er også godt representert blant de mest populære nyhetene i 2014.

Kongeørn

Den norske forvaltningen av kongeørn engasjerer. NOF sitt nei til bestandsregulering av arten var den 8. mest leste saken på nettsidene i 2014. (Opphavsrett: Karl-Otto Jacobsen) Større bilde

På jakt etter en rødøyevireo

Norges første funn av den nord-amerikanske rødøyevireoen var en populær hendelse hos både feltornitologer og våre lesere. Her ser vi en samling raritetsjegere som studerer den sjeldne gjesten på Kvitsøy i Rogaland 2. oktober 2014. (Opphavsrett: Tor Olsen) Større bilde

Hva var de mest populære nyhetene på NOFs nettside i år? Som vanlig har vi gått gjennom statistikken for bruk av nettstedet i løpet av året, og summert opp hvilke saker som ble mest lest av våre besøkende i løpet av året.

Som alltid var de to profilerte sakene om Hagefugltellingen og årets fugl som ble besøkt flest ganger. Utover disse dominerer saker som formidler fakta om fuglenes forekomster i Norge. Foreningens nye tidsskrift Fugleåret fikk også stor oppmerksomhet.

De ti mest besøkte nyhetssakene på birdlife.no i 2014

 1. Hagefugltellingen 2014
 2. Fjellvåken er på plass
 3. Ny omfattende rapport om rovfugler og ugler i Norge
 4. Fugleåret - et nytt tidsskrift fra NOF
 5. Betydelige bestandsendringer hos norske fuglearter
 6. Følg fjellvåkens bevegelser og høsttrekk på NOFs nettsider
 7. Rekordår for lappugle og slagugle i Norge
 8. Rødøyevireo - ny art for Norge
 9. NOF sier nei til bestandsregulering av kongeørn
 10. Det blir stadig færre fugler i Europa

Eldre publiserte saker, tre på topp

 1. Fuglelyder
 2. Tid for å bygge fuglekasser
 3. Avliving av måker som bråker?

Norske fugler - fortsatt populær

Norske fugler, bestående av Norsk fugleatlas (1994) på nett og bildearkiv fra Artsobservasjoner, er den mest besøkte delen av nettsidene våre. Bruken av databasen var god, og i år endte det opp med 170 000 sideoppslag.

Fylkeslag

Fylkeslagssidene som ble lansert i 2010 er aktivt i bruk i mange fylker. De fem best besøkte fylkesavdelingene i 2014 var:

 1. NOF Rogaland
 2. NOF Østfold
 3. NOF Telemark
 4. NOF Hedmark
 5. NOF Oslo & Akershus

Vi takker med dette alle våre lesere for årets som har gått, og håper alle får et fuglerikt og givende 2015. Godt nytt år!

emneord Emneord: webstatistikk