Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap > Kommentarer til «Gulirisk - ny hekkeart for Norges fauna!»

Kommentarer til «Gulirisk - ny hekkeart for Norges fauna!»

Den norske hekkefuglfaunaen har blitt beriket med ytterligere én art, da et par gulirisk ble funnet hekkende i Bærum denne uke. Funnet er godt dokumentert, og har vakt stor interesse i media. I skrivende stund er ungene ute av reiret, og mates av foreldrene.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble 40 år gammel spådom gått i oppfyllelse!

Da nyheten om hekkefunnet av gulirisken ble offentliggjort, kom jeg til å tenke på en "spådom" som sto i en av mine første fuglebøker, Norges fugleliv (Det Beste, 1971). Flere sjeldne gjester fra Vest-Europa som allerede da var i ekspansjon, ble spådd at de kunne komme til å bli funnet rugende i Norge en gang i framtida, blant dem var gulirisk, til tross for at den kun var sett to ganger i Norge fram til da. Så nå har spådommen endelig gått i oppfyllelse, men det tok nesten 40 år!

Per Inge Værnesbranden (28.07.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gulirisker i Hemsedal

Hei, har hatt et par gulirisker på foringsplassen fra påske og utover senvinteren. (Hytte hvor vi er sporadisk). Ca 900 moh. Skal følge med om vi ser unger.

amatør (26.06.2011)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gulirisk observert i Ringsaker

Lørdag 9.juli 2011 observerte vi en gulirisk i Stensengdalen i Ringsaker kommune. Den spiste solsikkefrø fra en fuglemater. Den var også observert dagen før, men har ikke sett den senere.

Ellen Løvseth (amatør) (15.07.2011)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gulirisk observert på Nordvestlandet.

23. mars 2012. Her hos oss, i indre fjordstrøk i Romsdal, har vi de siste dagene observert et par fugler som vi aldri før har sett på foringsplassen vår. Ved nærmere undersøkelse, i fuglebok og på nett, er vi sikre på at det må være gulirisker som spiser solsikkefrø sammen med spurver, meiser, finker, dompaper, kjernebitere, tornirisker m.fl. Kjernebiter og tornirisk er også nye hos oss.

E.M&P (amatører) (24.03.2012)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gulirisk i Balsfjorden

10.04-12. Denne ble observert på matposten vår i påsken. Den dukket opp flere ganger.

Knut Reite (amatør) (10.04.2012)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gulirisk på Høgvoll nært ved Moa, Ålesund komune

13.03.2013. Såg tilfeldig ut av vindauget, og der i toppen av fugleneket sat ein gul fugl eg aldri har sett før, etter ei lita stund flaug han opp i bjørka like ved, og der sat maken i litt lysare gulfarge. Ved å sjekke opp mot fuglebok ser eg at det må være eit par Guliriskar. Hannen var mest ivrig i neket,som er nært ved mathus og meisebollar. Fuglane for og kom tilbake fleire gonger, sjøl om der var Kjøtmeis og Raudstrupe i gang med å ete i nærleiken. Hagen er stor med mange ulike tre og buskar, og mykje fugl på tross av mange kattar....

Gjertrud A. Marken Olsen (13.03.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gulirisk på Stathelle i Bamble kommune

07.04.13 Vi har mange gulirisker i vår hage daglig. De spiser frø som har falt ut fra fuglematerne og ned på bakken. De spiser sammen med spurvene. Jeg kjente ikke igjen denne fuglen, så jeg måtte slå opp i fugleboka.

L.M. Bråthen (07.04.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Gulirisk på Nalum ved Stavern

Dessverre hadde den fløyet på vinduet vårt og var død.

(11.08.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gulirisk

Observert 26.04.2015 i Mosjøen. Ikke redd, den fant øyensynlig noe spiselig på bakken i veigrøfta bare et par meter unna. Den virket lite redd og forholdt seg svært rolig så jeg fikk studert den godt. Dessverre hadde jeg ikke fotoapparat, men ingen tvil om arten. Svært liten med kort stjert og rund som en ball.

Bjørn Wammer (26.04.2015)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gulirisk på Hallinghovda

Satt for meg en ukjent fugleart i ei gran utenfor vindet på hytta.

På Golsfjellet ca 950 m over havet.

Etter mye leting i fuglefakta kan jeg ikke forstå annet enn at det måtte være en gulirisk.

(27.04.2017)

Ny kommentarSvar på denne