Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fylkesavdelinger

Fylkesavdelinger

Finn ditt fylke NOF Finnmark NOF Troms NOF Nordland NOF Hedmark NOF Oppland NOF Sogne og Fjordane NOF Hordaland NOF Rogaland NOF Vest-Agder NOF Aust-Agder NOF Telemark NOF Buskerud NOF Vestfold NOF Oslo & Akershus NOF Oslo & Akershus NOF Østfold NOF Trøndelag NOF Møre og Romsdal NOF Trøndelag Sør-Trøndelag NU Gå til fylkessidene

En av Norsk Ornitologisk Forening sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.

Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for NOF sentralt i faglige spørsmål.

Siste nytt

Deltagerne på stiftelsesmøtetNytt lokallag i Østfold! (21.10.2019)

Torsdag 17. oktober ble det nye lokallaget Norsk Ornitologisk Forening Indre Østfold stiftet!

Les mer
FiskemåkeKvalitetssikring av sjøfugltellinger i indre Oslofjord (16.10.2019)

Helt siden 1971 har NOF OA, på oppdrag av Fylkesmannen, foretatt standardiserte tellinger av sjøfugl i indre Oslofjord. I begynnelsen var det årlige tellinger, deretter annenhvert år unntatt for makrellterne som telles hvert år. Med midler fra GBIF Norge er nå alle tellinger digitalisert, og er å finne i NOF OAs rapportsystem.

Les mer
SandloFlakstad Norges første arealnøytrale kommune – resten av Lofoten må følge etter (10.10.2019)

Den nye posisjonen i Flakstad, bestående av Flakstad Senterparti og Flakstad SV, har i samarbeidsavtalen for denne kommuestyreperioden kommet flere innspill fra NOF og Naturvernforbundet i møte. Målet om arealnøytralitet er særlig gledelig!

Les mer
EBW19Resultater fra lokalitetskonkurransen i EBW19 (07.10.2019)

Årets lokalitetskonkurranse i forbindelse med Euro Birdwatch19 ble arrangert på søndag 06.10.19 fra kl. 09 til 12. Vinneren ble, som i fjor, Averøya på Ringerike med 51 arter.

Les mer
FiskeørnNOF avdeling Vest-Agder kjemper mot all vindkraft (28.09.2019)

Det skal ikke være noen tvil om at NOF avdeling Vest-Agder er motstander av all vindkraft. Dette er først og fremst av hensyn til fugl og vern av en stadig mer truet natur. Problemet er ikke bare de fuglene som blir drept direkte i møte med vindturbinene, men like mye den totale ødeleggelsen av naturen i de områdene der det anlegges vindkraftindustri.

Les mer
BoltitSiste nytt om boltitens trekkveier presentert på internasjonal vadefuglkonferanse (28.09.2019)

Hver høst arrangeres det en internasjonal vadefuglkonferanse (IWSG annual conferance). Dette arrangementet trekker vadefuglforskere fra hele verden, og årets konferanse var intet unntak. For denne begivenheten har nylig funnet sted ved Irskesjøen, nærmere bestemt Morcambe på engelsk side. NOF var godt representert under årets konferanse, og her kunne det presenteres oppsiktsvekkende nyheter om boltitens trekkveier.

Les mer