Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Hordaland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Hordaland

 Velkommen til Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen:

www.fuglar.no

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

VipeVipa er på vei til sine hekkeplasser i Hordaland (24.02.2017)

Prosjektet vern vipa i Hordaland kartlegger viper på tredje året. Prosjektet har kartlagt en rekke hekkeplasser i fylket, de blir overvåket av faste rapportører i lokallagene. Vi trenger også din hjelp til å finne nye hekkeområder denne våren.

Les mer
IsfuglBergen lokallag kårer månedens bilde og funn - januar (13.02.2017)

Bergen lokallag inviterer alle fuglinteresserte til å delta i ny konkurranse. Månedens bilde blir kåret av en jury, mens månedens funn blir plukket ut av LRSK. De 12 bildene og funnene går videre til finale i desember, hvor årets bilde og funn blir kåret. Vinnerne premieres med et årets fugl, taksvale, krus.

Les mer
VandrefalkNOF Bergen lokallag - Medlemsmøte (12.02.2017)

Tirsdag 14 februar kl 19:00 har vi invitert biolog Bjarne Emil Time til å holde foredrag om urbane vandrefalker. Sted UiB, Thormøhlens gate 53A. Etter foredraget blir det sosialt samvær.

Les mer
HaukugleBeskrivelse av sjeldne fugler i Hordaland i 2016 (10.01.2017)

Et nytt år er i gang, og det er nå på tide å sende inn beskrivelser av sjeldne fugler som ble sett i året som gikk til NOF Hordalands sjeldenhetskomité (LRSK Hordaland). Fristen for å sende inn beskrivelse av fjorårets sjeldenheter til LRSK er 1. februar.

Les mer
TundragåsNyttårskryss - resultater (02.01.2017)

Årets nyttårskryss er over. På tross av til tider veldig dårlig vær, var artsjaktende fuglekikkere aktive i hele nyttårshelga. Hele 109 arter ble registrert i løpet av de tre dagene fra 30. des. til 1. jan. Som vanlig var det Midthordland som kunne skilte med den mest fuglerike listen.

Les mer
IslomIslom i Sandvinvannet (30.12.2016)

Islom er en fåtallig art i Hordaland, men har hatt en gradvis økende funnmasse i fylket de siste ti åra. Den blir helst sett langs den ytre kystlinja, og det var derfor en flott førjulsgave for entusiastene i Odda da et eksemplar dukket opp i Sandvinvannet lille Julaften.

Les mer

Nyhetsarkiv