Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Hordaland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Hordaland

 Velkommen til Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen:

www.fuglar.no

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

StorlomMånedens bilde og funn august 2017 (11.10.2017)

Vi gratulerer Petter Thornes med månedens bilde for august. Bilde av fem storlom er tatt i Lindåstraktene i begynnelsen av august. En sjelden ansamling av storlom for Hordaland å være.

Les mer
GrågåsGrågås topper Euro Birdwatch i 2017 (06.10.2017)

De værmessige forhold under årets Euro Birdwatch førte til at antall observatører var lavt, og at det ble 100 000 færre fugler registrert enn i fjor. Grågåsa var mest tallrik med 33 450 individer, fulgt av bjørkefink, bokfink og kortnebbgås. Vi legger også merke til minst sju registrerte egretthegrer.

Les mer
BjørkefinkBli med på EuroBirdwatch! (26.09.2017)

EuroBirdwatch (EBW) er et av BirdLife Internationals årlige arrangement. Klarer vi å overgå den imponerende oppslutningen på fjorårets telling? Kom deg ut og se på fugler 30. september og 1. oktober du også!

Les mer
BlåstrupeMånedens bilde og funn juli 2017 (21.09.2017)

Sent, men godt. Månedens bilde i juli var en blåstrupe hann fotografert i Eidfjord. Månedens funn var usedvanlige to sibirlo på Herdla. Fuglene holdt seg et par dager før de forsvant. Arten var kun registrert to ganger før i fylket.

Les mer
Havnesjefen«Havnesjefen» - når naturen kommer for nær (03.08.2017)

Norges mest omtalte fugl, «Havnesjefen», er avlivet. Den gamle knoppsvanehannen har hatt tilhold i havnebassenget i Osøyro i nærmere ti år, og har vært den viktigste bidragsyteren til svanebestanden nord for Hardangerfjorden. Et turbulent liv ble i natt avsluttet med et hardt slag mot hodet...

Les mer
TrumpeterfinkMånedens funn juni og juli (02.08.2017)

Trompeterfink i Øygarden og Sibirlo er plukket ut som månedens funn i juni og juli. Månedens bilde kommer når juryen er tilbake fra ferie.

Les mer

Nyhetsarkiv