Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

teiste på svabergInnkalling til årsmøte 2019 (10.05.2019)

Vi innkaller med dette alle våre medlemmer til årsmøte i NOF avd. Nordland på Støtt i Meløy kommune lørdag 25. mai 2019 kl. 15.00. Her finner du alle dokumenter i sakens anledning.

Les mer
LappspurvØnsker å ofre myra for vindkraft (16.04.2019)

Andmyran Vind AS har konsesjon til å bygge og drive et vindkraftverk i Andøy kommune i Nordland fylke, og har søkt om utsatt frist for idriftsettelse og forlenget anleggskonsesjon. Tillatelse til nedbygging av verdens mest karbonrike naturtype på fuglerike Andøya burde aldri vært gitt i utgangspunktet, og NOF ber NVE innstendig om ikke å gi utsatt frist.

Les mer
TeistekyllingMinkfrie teistekasser (14.04.2019)

Rugekasser for teist er ikke helt uvanlig i Nordland. Kassene på bildene er på Muddvær i Vega, og ser ut til å være minksikre. Hvis du har nausttomt eller annen eiendom nært havet kan du også bli husvert for teisten.

Les mer
svartbakMåkekoloni lagt i grus? (12.04.2019)

Rasmussens anlegg ønsker å utvide sitt masseuttak av grus på Torvøya i Flakstad (Lofoten). Dette er vi i utgangspunktet positive til, men ikke uten konsekvensutredning og nødvendige avgrensninger. Kommunen har ikke satt krav om konsekvensutredning. Lofotens natur er kanskje ikke så verdifull?

Les mer
GrågåsOverdrevet fokus på skadefelling i ny forvaltningsplan for Nordland (04.04.2019)

I november 2018 ble en ny forvaltningsplan for grågås i Nordland presentert. Forvaltningsplanen konkluderer med at skadefelling er et viktig og høyt prioritert tiltak i Nordland, og legger mindre vekt på at skadefellingstillatelser først og fremst er et unntak fra viltlovens generelle fredningsbestemmelse.

Les mer
VipekyllingKrysser fingre for ny forskrift (03.04.2019)

NOF avd. Nordland mener det må bli mulig for bønder i Nordland å søke om tilskudd til tilrettelegging av hekke- og beiteområder for fugl. Dette har vi nylig spilt inn til Fylkesmannen i forbindelse med høring av ny forskrift om regionale miljøtilskudd i jordbruket.

Les mer

Nyhetsarkiv