Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

Tjeld med ringNord-Norges eldste tjeld (21.10.2017)

En tjeld som ble funnet død ved Huske i Nesna kommune viste seg å være 34,5 år gammel. Den er dermed Nord-Norges eldste dokumenterte tjeld.

Les mer
HorndykkerStor hekkebestand av horndykkere i Vestvågøy (17.10.2017)

Med økonomisk støtte fra Fylkesmannen i Nordland ble det i sommer kartlagt horndykkere i Vestvågøy kommune - sentralt plassert midt i Lofoten. Kommunen er kjent for å ha et produktivt jordbruk, men det er også bevart mange fine våtmarks- og myrlokaliteter. Kombinasjonen resulterer i et særdeles rikt fugleliv.

Les mer
DvergsnipeFjæreområder under press i Nordland (11.09.2017)

Alle vil ha en bit av fjæra. I løpet av august og de første dagene av september har NOF Nordland levert innspill til flere saker som handler om arealbruk i skjærgården.

Les mer
HavørnaTidligere årganger av Havørna selges (17.08.2017)

Mangler du noen årganger av NOF Nordlands utmerkede tidsskrift Havørna? Nå kan du komplettere samlingen din.

Les mer
PraktærfuglNOF Nordland-treff 2017 med oppdaterte årsmøtepapirer (19.06.2017)

I pinsehelga var NOF Nordland samlet til treff, og med såpass få deltakere at alle fikk plass i den største av campinghyttene fredag kveld. Fuglepraten satt løst, med tvilsomme historier om hva den ene hadde sett og den andre hadde missa med knappest mulig margin, og med mer eller mindre realistiske forhåpninger om hva vi kunne få øye på i løpet av helga. For eksempel ble østsangerlyder spilt på full styrke i plenum...

Les mer
Hvor mange grågjess hekker i Nordland? (24.05.2017)

Det skal utarbeides en forvaltningsplan for grågås i Nordland. I den sammenheng er det ønskelig å få et estimat på hvor stor bestanden er i fylket. Norsk Ornitologisk Forening (NOF) er ansvarlig for å utarbeide et bestandsestimat for grågåsbestanden i Nordland.

Les mer

Nyhetsarkiv