Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

Skjebnestund for Fyglefjæra (25.03.2019)

Vestvågøy kommune lager ny arealplan, ett spennende og utfordrende arbeid. Den aller viktigste naturen skal skånes for nedbygging, samtidig som et Leknes i vekst må ta i bruk nye areal, bl.a. til boligbygging. Boliger må selvsagt bygges der de ikke forringer viktige økosystem og truede arter.

Les mer
HubroProgram for NOF Nordland-treff og årsmøte 2019 (18.03.2019)

Her kommer program og informasjon om påmelding til årets NOF Nordland-treff og årsmøte på Støtt 24-26. mai.

Les mer
kråkeSkuddpremie for å redusere bestanden av kråkefugler (25.02.2019)

Herøy kommune på Helgeland har innført skuddpremie på kråke og ravn, tilsynelatende uten vektig argumentasjon. NOF avd. Nordland mener skuddpremie på disse artene ikke bør forekomme, og har bedt kommunen om å avslutte ordningen.

Les mer
SvartmeisHagefugltelling 2019 - resultater fra Nordland (06.02.2019)

Kjempeinnsats fra Nordland på årets hagefugltelling! Vi fikk inn rapporter fra 551 hager i Nordland, to hager mer enn rekorden fra 2018. Kjøttmeisen er den mest tallrike arten med 4687 individer, grønnfinken er en god nummer to med 2701, mens sjura er den tredje mest tallrike arten med 1670 innmeldte individer.

Les mer
BrushaneOmfattende innspill til Flakstad kommunes arbeid med kommuneplaner (04.02.2019)

Flakstad kommune skal utarbeide ny samfunnsplan for perioden 2019 – 2031, senere også arealplan. Slikt strategi- og planarbeid er svært viktig for ivaretakelsen av fugler- og dyreliv og annet naturmangfold. Norsk Ornitologisk Forening og Naturvernforbundet har derfor sendt innspill tidlig i prosessen.

Les mer
SmålomArbeidet mot vannscooteres forstyrrelser på fuglelivet fortsetter (21.01.2019)

Etter at vannscootere ble sidestilt med fritidsbåter i 2017, er det opp til kommunene å beskytte fugler mot vannscootere i sine områder. Ikke uventet går dette arbeidet tregt, og regjeringens politikk har ført til mer byråkrati. NOF jobber for at kommunene skal opprette lokale forskrifter, og har nylig sendt innspill til nordlandskommunene Fauske og Bodø.

Les mer

Nyhetsarkiv