Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Oslo & Akershus
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Oslo & Akershus

NOF OA

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

KaieKaia fortjener bedre saksbehandling (22.09.2017)

Lyst til å plaffe løs på fredete fugler som det ikke er jakttid på? Da er du heldig hvis du bor i Nes kommune i Akershus. En telefon til kommunen samt et kort brev på noe få linjer hvor du skriver at du synes fuglene gjør skade er alt som skal til for å få skadefellingstillatelse utstedt på dagen.

Les mer
RinggåsVellykket Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo (29.05.2017)

NOF OA markerte Fuglenes dag på sedvanlig måte ved Østensjøvannet i Oslo, i samarbeid med Østensjøvannets Venner. Østensjø husflidslag sto for bevertningen, og arrangementet var sponset av Østensjø bydel. Rundt 350 fugleglade og andre nysgjerrige møtte frem til foredrag og fugleturer.

Les mer
KråkeKunnskapsløst om kråker (08.03.2017)

Ifølge en artikkel i avisen Indre Akershus Blad (indre.no) 6. mars 2017, også referert til i NRK Dagsrevyen 21 dagen etter, går Interjakt Bjørkelangen sammen med lokale jeger- og fiskerforeninger i Aurskog-Høland inn for å redusere kråkebestanden, som de mener har blitt for stor.

Les mer
GrågåsUlogisk og uetisk om gjess (07.10.2016)

I en artikkel i Budstikka 26. september tar kommunikasjonskonsulent Håvard Skjerstad Andersen i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) til orde for å skyte gjess i indre Oslofjord. Han hevder at jakt er en fornuftig måte å forvalte grågåsbestanden på, og at tiltaket med eggpunktering ikke gir ønsket effekt. Dette stemmer ikke helt med virkeligheten.

Les mer
NOF OA og ArtsdatabankenDatautveksling mellom nofoa.no og artsobservasjoner.no (31.07.2016)

Endelig, etter mange års venting på Artsdatabanken, er vi nå i forberedende fase for å utveksle observasjonsdata med Artsobservasjoner. Når utvekslingen har startet, vil både eldre og kommende observasjoner som rapporteres på nofoa.no bli synlige på artsobservasjoner.no.

Les mer
NOF OAVelkommen til Fuglenes dag, søndag 29. mai (21.05.2016)

Norsk Ornitologisk Forening markerer Fuglenes dag over hele landet, sist helg i mai hvert år. Med dette ønsker vi å rette fokus mot fugl og naturvern. NOF OA markerer dagen ved Østensjøvannet i Oslo, i samarbeid med Østensjøvannets venner.

Les mer

Nyhetsarkiv