Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Finnmark
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Finnmark

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

BoltitNOF avslører boltitens trekkveier (28.09.2019)

Hver høst samles forskere fra hele verden til en internasjonal vadefuglkonferanse (IWSG annual conference). I høst ble konferansen arrangert ved Irskesjøen, nærmere bestemt Morecambe på engelsk side. NOF var godt representert, og kunne presentere oppsiktsvekkende nyheter om boltitens trekkveier.

Les mer
Havsvale_miniRapport fra høstens ekskursjon til Hornøya 14 og 15 september 2019 (20.09.2019)

NOF Finnmark arrangerer to faste ekskursjoner hvert år, en om våren og en på høsten. Årets høstekskursjon ble en kjempetur med god oppslutning og svært interessante fugleopplevelser. Vi lyktes med vårt hovedmål som var å fange og ringmerke hav- og stormsvaler. Og når vi i tillegg fikk oppleve havblikk og godvær ute på Hornøya så ble dette en suksess som vil bli gjentatt.

Les mer
GråmåkeSjøfuglene lider – NOF Finnmark ser etter løsninger (04.09.2019)

NOF avd. Finnmark har lenge fokusert på utfordringer tilknyttet fiskeredskaper på avveie. Dessverre er denne utfordringen fortsatt like aktuell! Etter vår mening har Mattilsynet et dyreetisk lovpålagt ansvar i denne saken, men sjokkerende nok så fraskriver de seg ethvert ansvar og etterlyser dokumentasjon. Søknad om prosjektmidler til dette fra Miljødirektoratet blir derfor sendt over nyttår.

Les mer
HavsvaleHøstekskursjon / helgetur til Hornøya, Vardø kommune, 13-15. september (21.08.2019)

Etter fjorårets suksess ved Tanamunningen inviterer NOF Finnmark til ny høstekskursjon - denne gangen til Hornøya med fokus på hav- og stormsvaler. Men vær rask - max. 10 deltakere!

Les mer
Gråhegre_miniRapport fra verdens nordligste gråhegre koloni-Veidnes på vestsiden av Laksefjorden (01.07.2019)

Verdens nordligste hegrekoloni ligger på Veidnes i Lebesby kommune. Nylig har årets kull fått påmontert stålringer. Her er beretningen.

Les mer
Lappsanger_miniFra Lappmeisen 2016; Førstefunn av lappsanger i Norge og litt om dens forekomst (26.06.2019)

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og tidsskriftet så dagens lys i 1972. Etter flere års pause, kom vi voldsomt tilbake i 2016. Lappmeisen kommer nå ut med ett nummer per år. Det er besluttet at stoff fra tidligere årganger skal presenteres her på websiden til NOF Finnmark. Formålet er enkelt - å spre budskapet. Denne gangen presenteres en artikkel fra 2016 om en av karakterartene for Finnmark - lappsangeren.

Les mer

Nyhetsarkiv