Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Finnmark
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Finnmark

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

LaksandNOF Finnmark svarer Kautokeino Jeger- Fiskeforening om andejakta i Kautokeino (23.05.2019)

NOF Finnmark har nylig publisert en sak om at den omstridte vårjakta på ender i Kautokeino igjen er i skuddet. Bakgrunnen er et forslag fra Kautokeino JFF om at antall felte andefugl økes fra dagens kvote på 2 fugler til 7 fugler, hvorav de 5 siste skal være fiskender. NOF Finnmark har nå kommet med et motsvar til Kautokeino JFF, og dette ble publisert i Altaposten lørdag 18. mai.

Les mer
KrykkjeGladnyhet fra Berlevåg om krykkje (21.05.2019)

NOF har lenge fokusert på at krykkja er en truet art som vi må beskytte. Derfor er det nå godt å kunne presentere en gladnyhet når det gjelder krykkjenes framtid i Finnmark. Som første kommune i landet har Berlevåg nå vedtatt å etablere et krykkjehotell - så får vi håpe at krykkjene setter pris på tilbudet fra denne foregangskommunen!

Les mer
Logo Finnmark smallEkskursjon til Rørholmen i Alta 18. mai (16.05.2019)

Lørdag 18. mai arrangerer NOF Finnmark avd. Alta ekskursjon til Rørholmen i Alta for å se på nyankomne trekkfugler. Møt opp kl. 10.00 ved veivesenets infotavle ved E6 i Saga.

Les mer
LaksandKautokeino JFF krever å skyte ender for å øke fiskebestanden (14.05.2019)

Den omstridte vårjakta på ender i Kautokeino er igjen i skuddet, en ordning NOF har vært negativ til i en årrekke. Altaposten publiserte 11. mai en artikkel om at Kautokeino jeger- og fiskerforening nå søker om å øke jaktkvoten fra to til syv ender og hevder at uttak av fiskeender vil øke fiskebestanden.

Les mer
Logo Finnmark smallVelkommen til NOF Finnmark sitt 50-års jubileum 25. og 26. mai 2019! (09.05.2019)

Sett av lørdag 25. og søndag 26. mai til årets fuglebegivenhet i Finnmark. Da feirer NOF Finnmark sitt 50-årsjubileum med en rekke aktiviteter og stor stas. Lørdagen skjer all aktivitet i og rundt Stabbursnes Naturhus og museum mens søndagen er forbeholdt østsiden av Porsangerfjorden og Lille Porsangen.

Les mer
Didriksen_2I4A0674_miniFjellvåken vender hjem til Finnmark og viser vei i forhold til smågnagerbestanden (24.04.2019)

I følge rapporteringer på Artsobservasjoner er de første fjellvåkene allerede hjemme i Finnmark, og våre satelittmerkede fjellvåker er på tur hjem. Fjellvåkens tilbakekomst vil raskt vise oss hvordan det står til med smågnagerbestanden - ja faktisk også hvordan årets hekkesuksess for rypa kan bli.

Les mer

Nyhetsarkiv