Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Finnmark
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Finnmark

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

Horndykkerpar_miniKollaps i horndykkerbestanden i Troms - ikke samme trend i Finnmark (22.01.2020)

Den tillitsfulle og flotte horndykkeren er lett å kjenne igjen i sin rødbrune hekkedrakt med mørk rygg og svart hode. Denne dykkeren er historisk sett ganske fersk både i Troms og Finnmark, men de siste årene har utviklingen vært forskjellig i hhv. Troms og Finnmark. Mens bestanden i Finnmark er stabil eller sågar svakt økende er det en dramatisk nedgang i bestanden i deler av Troms.

Les mer
Havørn1_FO5A7187_miniForkommen havørn berget fra drukningsdøden (16.01.2020)

Det finnes heldigvis mange gladhistorier i fuglenes verden, ofte etter prisverdig innsats fra oss mennesker. Nå har NRK publisert en historie om en våt og forkommen havørn som fikk skyss til land med en fiskebåt.

Les mer
Logo Finnmark smallGod jul og godt nytt år fra Finnmark (20.12.2019)

Høsten er en rolig tid for organisasjonen, men noen saker er likevel på bordet for oss alle. Her er en oppdatering med siste nytt fra styret samt fra redaksjonen i Lappmeisen.

Les mer
Perleugle_minibildeFra Lappmeisen 2017; Perleugleprosjektet i Alta (24.11.2019)

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og tidsskriftet så dagens lys i 1972. Etter flere års pause, kom vi voldsomt tilbake i 2016. Lappmeisen kommer nå ut med ett nummer per år. Det er besluttet at stoff fra tidligere årganger skal presenteres her på websiden til NOF Finnmark. Formålet er enkelt - å spre budskapet. Denne gangen presenteres en artikkel fra 2017 som presenterer perleugleprosjektet som har pågått i Alta siden 2011.

Les mer
BoltitNOF avslører boltitens trekkveier (28.09.2019)

Hver høst samles forskere fra hele verden til en internasjonal vadefuglkonferanse (IWSG annual conference). I høst ble konferansen arrangert ved Irskesjøen, nærmere bestemt Morecambe på engelsk side. NOF var godt representert, og kunne presentere oppsiktsvekkende nyheter om boltitens trekkveier.

Les mer
Havsvale_miniRapport fra høstens ekskursjon til Hornøya 14 og 15 september 2019 (20.09.2019)

NOF Finnmark arrangerer to faste ekskursjoner hvert år, en om våren og en på høsten. Årets høstekskursjon ble en kjempetur med god oppslutning og svært interessante fugleopplevelser. Vi lyktes med vårt hovedmål som var å fange og ringmerke hav- og stormsvaler. Og når vi i tillegg fikk oppleve havblikk og godvær ute på Hornøya så ble dette en suksess som vil bli gjentatt.

Les mer

Nyhetsarkiv