Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Finnmark
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Finnmark

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

KrykkjeForskningshjørnet - Klimaforandring truer krykkja (14.10.2018)

Vår nye spalte "Forskningshjørnet" i regi av NOF Finnmark vil som tidligere nevnt med jevne mellomrom presentere informasjon og nyheter fra fugleforskningens verden. Vi fortsetter med en fersk publikasjon fra SEAPOP (avledet av den engelske termen for sjøfuglbestander – seabird populations). SEAPOP ble startet i 2005 og er et helhetlig og langsiktig overvåkings- og kartleggingsprogram for norske sjøfugler. En ny forskningsrapport slår fast at dårlig vær er dårlig nytt - også for dem rødlistede krykkja. Dette gjennom at forskerne nå har vist at både ungenes vekst og overlevelsesrate henger sammen med hva de spiser, vindstyrke og vindretning.

Les mer
The GoodgamesIvrige ringmerkere i Finnmark (08.10.2018)

I «ringmerkerens hjørne» vil vi framover presentere flere aktive ringmerkere i Finnmark som utmerker seg med mange fangstdøgn i felt og fangst av mange interessante arter. Vi starter med familien Goodgame. De har fra sin hjemplass i Østerbotn i Porsanger fanget og ringmerket masse fugl, herunder mange sjeldne og spennende arter.

Les mer
Lappmeisen 2018 ForsideÅrets utgave av lappmeisen i salg (26.09.2018)

Ventetiden er over! Lappmeisen 2018 er nå sendt ut, og skal være i postkassene rundt omkring i disse dager. Gled deg til å nyte godt over 100 sider smekkfulle av fuglestoff fra nord!

Les mer
TanaturRapport fra vellykket høstekskursjon til Høyholmen i Tana 21-22 september 2018 (22.09.2018)

Årets høstekskursjon i regi av lokallaget i Varanger og Tana ble en stor suksess med god oppslutning og et interessant program. Det ble tid til både foredrag, strategiarbeid og best av alt - masse levende fugl!

Les mer
ÆrfuglForskningshjørnet - Høyere sjøtemperaturer i nord er dårlig nytt for ærfuglen (21.09.2018)

Vi presenterer nå en helt ny spalte - Forskningshjørnet - i regi av NOF Finnmark. Her vil vi med jevne mellomrom presentere informasjon og nyheter fra fugleforskningens verden. Vi starter med en nyhet fra Framsenteret (FRAM – Nordområdesenter for klima og miljøforskning) som har presentert forskningsnytt om at de stadig høyere vanntemperaturene er dårlig nytt for ærfuglen.

Les mer
Steppehauk miniFinske steppehauker i Finnmark (11.09.2018)

Steppehauken har en særs østlig utbredelse, og har vært en sjelden gjest her hos oss. Men nå er det gjennom satellittmerkede finske steppehauker dokumentert at denne spennende rovfuglen ved flere anledninger har besøkt indre Finnmark. Derfor gjelder det å holde øynene åpne for alle lokale og tilreisende ornitologer – steppehauken er ikke hverdagskost hos oss!

Les mer

Nyhetsarkiv