Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Buskerud
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Buskerud

Velkommen til NOF avd. Buskerud sine nettsider. Her finner du opplysninger om organisasjonen til fylkesavdelingen med tilhørende lokallag og utvalg, samt arrangementer, aktiviteter og prosjekter i regi av fylkesavdelingen.

Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen inkludert vårt nettbaserte tidsskrift Buskskvetten:

www.nofbuskerud.net

Besøk oss også på Facebook der du finner flere nyheter og aktuelt stoff fra NOF avd. Buskerud.

 

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

Vannscooter på VestfosselvaVannscootere et problem på Fiskumvannet (22.01.2019)

NOF avd. Buskerud har oppfordret Øvre Eiker kommune til å forby vannscootere på Fiskumvannet. Holmestrand kommune har innført forbud mot vannscootere på sin sørlige del av Eikeren, og felles regler for hele Eikeren og Fiskumvannet burde derfor være en naturlig løsning for Øvre Eiker kommune.

Les mer
Kloppa sti FiskumvannetForbedret atkomst til fugletårnene på Fiskumvannet og Linnesstranda. (20.10.2018)

I løpet av sommeren 2018 har de kloppa stiene ut til fugletårnene på Fiskumvannet i Øvre Eiker og Linnesstranda i Lier blitt oppgradert og utbedret. Det er Fylkesmannen og SNO som har gjennomført prosjektene til glede for alle som besøker de to populære fugletårnene.

Les mer
Resultater fra lokalitetskonkurransen i EBW18 (09.10.2018)

Årets lokalitetskonkurranse i Buskerud ifm. Euro Birdwatch18 ble arrangert søndag 7/10 mellom kl. 09 og 12. Vinneren ble Averøya på Ringerike med 49 arter knapt foran Fiskumvannet i Øvre Eiker med 48 arter.

Les mer
LRSKs årsrapport for 2017 er nå publisert i Buskskvetten (21.08.2018)

Året 2017 ble et middels bra år hva gjelder funn av sjeldne fugler i Buskerud. Det ble ikke registrert noen nye arter for fylket, men funn av følgende sjeldne arter bør nevnes: gulnebblom, toppskarv, steppehauk, fjellmyrløper, svartehavsmåke, trelerke, sørlig gulerle, svartstrupe, hauksanger, gulirisk og dvergspurv.

Les mer
RødstilkTyrifjorden våtmarkssystem: Ufullstendig verneplan vedtatt (04.07.2018)

Etter at NOF for 22 år siden fremmet en verneplan for Tyrifjorden våtmarkssystem, har myndighetene endelig vedtatt å sikre deler av arealene for fremtidige generasjoner. Det er en bittersøt seier for naturen og for dem som har kjempet for våtmarkssystemet gjennom tiår.

Les mer
Hvordan forholder NOF avd. Buskerud seg til offentlige høringer? (17.06.2018)

Å arbeide praktisk for å bevare habitater og økosystemer som er viktig for fuglene, er ifølge NOFs strategiske plan for 2014 – 2019 en prioritert oppgave for foreningen. En sentral del av dette arbeidet er hvordan vi som organisasjon forholder oss til offentlige høringer.

Les mer

Nyhetsarkiv