Forsiden
Du er her: Forsiden > Naturforvaltning > Kommentarer til «Arbeidet med å fjerne moloen på Ørin har startet!»

Kommentarer til «Arbeidet med å fjerne moloen på Ørin har startet!»

Denne uken startet arbeidet med å fjerne moloen på Ørin i Verdal kommune. Dermed er et av landets største restaureringsprosjekter av et våtmarksområde i ferd med å bli realisert. Godt arbeid av NOF avd. Nord-Trøndelag over en årrekke har dermed ført fram!

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Gratulerer NOF NT!

Dette var fantastiske nyheter som viser at tålmodighet og god lobbyvirksomhet fungerer. Vi, dvs. medlemmer av NOFs styrende organer (både lokalt og nasjonalt), har vel mange ganger følt at våre uttalelser i forbindelse med utbygginger, forvaltningsplaner o.l. bare oppfattes som mer eller mindre obligatorisk fjas fra de som ønsker innspillene. Når aktiviteten kan få slike resultater som på Ørin tenner det i alle fall en ny gnist i meg som fugleverner. Gratulerer med en vel gjennomført jobb gjennom mange år NOF NT!

Frode Falkenberg (10.12.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Svartand

En liten kommentar: Ørin er utvilsom en meget god rasteplass for svartand, men det er registrert større antall enn dette i Norge: F.eks. på Lista hvor det i gode år raster store mengder svartand om våren. Rekorden er 3070+ individer den 16. april 1994, og da ble bare et mindre strekk taksert. Største flokken var da på 2400+ individer ved Rauna. Dessverre avtar arten i antall på Lista, og vi vil neppe få oppleve slike mengder i fremtiden. Med de politikerne og miljømyndighetene som styrer verneområdene her nede kan vi nok også bare drømme å få til slike ting som NOF-NT klarer i Ørin. Gratulerer!!

Knut Olsen (10.12.2008)

Ny kommentarSvar på denne