Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen

Organisasjonen

Siste nytt

SnadderandTredje runde av Fotonøtta i 2018 (26.10.2018)

Mange deltakere gjorde det godt også i andre runden av Fotonøtta. Det var 65 deltakere, og av disse svarte 42 rett på begge. Dette betyr at mange fortsatt har et godt utgangspunkt til å hevde seg sammenlagt. Kikkerten kan bli din! Her presenterer vi den tredje runden av årets konkurranse.

Les mer
GråtrostTrostene dominerte EuroBirdwatch (12.10.2018)

Gråtrost toppet listen etter helgens EuroBirdwatch med 49 461 individer. Vi må tilbake til 2008 sist arten toppet lista. Rødvingetrost og bjørkefink fulgte på de neste plassene. Overraskende nok var ingen gåsearter blant de tre på topp. Totalt ble det registrert 246 752 fugler fordelt på 252 arter. Sjeldneste art ble eremittsnipe!

Les mer
GrågåsEuroBirdwatch med 25-års jubileum (02.10.2018)

EuroBirdwatch arrangeres for 25. gang helga 6.-7. oktober. Vi håper at så mange som mulig av våre medlemmer kommer seg ut i felt og teller fugler. Observasjonene kan du rapportere i rapporteringsverktøyet Artsobservasjoner, hvor det er laget en egen flott visning for dette arrangementet.

Les mer
Herr Blå (dverggås hann)Herr Blå skal avsløre uløste mysterier rundt dverggåsas trekk og overvintring (01.10.2018)

Den fennoskandiske dverggåsbestanden forlot rasteområdet i Porsangerfjorden i forrige uke. NOFs dverggåsprosjekt har fulgt dverggjessene gjennom hele sommerhalvåret, helt siden de første fuglene landet på Valdakmyra den 10. mai. I høst har det vært ekstra spennende, ettersom vi nå har en dverggås hann med GPS-sender som daglig viser oss hvor en stor del av bestanden vår oppholder seg.

Les mer
TundrapiplerkeOppdatert liste over fugler observert i Norge (30.08.2018)

Norgeslisten er nå oppdatert med alle godkjente funn frem til og med 2017. Nytt er også at det nå er mulig å laste ned et excel-ark med detaljer om alle funn av arter og underarter med færre enn ti godkjente funn. For de mer regulært forekommende artene på NSKFs rapporteringsliste inneholder excel-arket statistikk og diagrammer som viser sesongvis, årsvis og geografisk fordeling av funnene.

Les mer
LappspurvAndre runde av Fotonøtta i 2018 (10.08.2018)

Mange hadde en god start i den første runden av Fotonøtta. Av 85 deltakere svarte 68 rett på begge nøttene. Vi håper på at deltakelsen blir like god i denne runden. Dersom man ikke svarte rett på forrige runde, er det nye muligheter nå! Gavekort deles nemlig ut i hver runde til en deltaker med to rette svar.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International