Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen

Organisasjonen

Siste nytt

NatthegreAndre runde av Fotonøtta i 2019 (13.08.2019)

Den første runden av Fotonøtta ble en fin start på årets utgave av konkurransen for mange av deltakerne. Av 82 deltakere svarte 52 rett på begge nøttene. Blir fortsettelsen av samme kaliber? Her finner dere de to konkurransebildene i årets andre runde.

Les mer
VipeOfrar vi vipa for å redde klimaet? (16.05.2019)

Talet på viper er dramatisk redusert dei siste åra, og fuglen hekkar ikkje lenger der han før var talrik. I fleire kommunar i Hordaland er han borte, og mange, både bønder og oss andre som har opplevd vipesongen om våren, er i ferd med å miste noko viktig. Men enkelte bønder kjempar for å redde vipa.

Les mer
GjøkFortsatt ledige ruter i årets hekkefugltaksering (TOV-E) (10.05.2019)

Hvert år telles alle fuglene på 492 faste telleruter i TOV-E prosjektet. Det er fortsatt noen ledige ruter for årets sesong, og NOF ber nå interesserte og fuglekyndige personer om å melde sin interesse for å delta i prosjektet.

Les mer
TopphegreOppdatert liste over fugler observert i Norge (08.05.2019)

Norgeslisten er nå oppdatert med alle godkjente funn frem til og med 2018. Topphegre var den eneste nye arten i Norge i fjor, mens mørkmyrhauk og tyrkersteinskvett var nye underarter. Listen er også oppdatert med nytt navn på oseanstormsvale, tidligere kjent som wilsonstormsvale.

Les mer
NOF logoNy strategisk plan vedtatt av NOFs årsmøte (30.04.2019)

NOF arrangerte lørdag 27. april sitt årsmøte ved Saltstraumen i Bodø kommune i Nordland. Det ble vedtatt en strategisk plan som skal gjelde for perioden 2019-2024, og årsmøtet vedtok også nye kontingentsatser for de sentrale tidsskriftene fra og med 2020. Sentralstyret preges av kontinuitet – Dag Gjerstad og Anne Sørensen tok gjenvalg for tre nye år.

Les mer
SildemåkeFørste runde av Fotonøtta i 2019 (25.04.2019)

Seks personer svarte rett på alle de fire rundene i Fotonøtta 2018. Som vanlig måtte vi derfor arrangere en ekstrarunde for å kåre en vinner. Hilde Dørum endte opp som vinner av Fotonøtta 2018! Nedenfor ser man de to første nøttene for 2019, og alle starter med blanke ark. Her er det bare å prøve seg!

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International