Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen

Organisasjonen

Siste nytt

GjøkTrekkfuglenes framtid er vår framtid (10.05.2017)

Verdens trekkfugldag markeres 10. mai. I år fokuseres det på sammenhengen mellom trekkfuglenes utfordringer og en bærekraftig utvikling for mennesker. Dette er dagen for å nyte deres ankomst, men også reflektere over ulike fuglebestanders levevilkår i en verden stadig mer påvirket av mennesker.

Les mer
BergiriskDet europeiske hekkefuglatlaset har sin siste sesong (09.05.2017)

Nå har årets hekkesesong for flere fuglearter kommet godt i gang. Det europeiske hekkefuglatlaset har sin siste sesong med innsamling av data i år. Du kan bidra med å fylle huller i kunnskapen! Det skal bli spennende å se det endelige resultatet i bokform.

Les mer
KortnebbgåsNordre Øyeren og Sørumsneset IBA (05.05.2017)

Rett sør for Lillestrøm sentrum finnes et av landets største våtmarksområder. Området er dannet av løsmasser der Nitelva, Leira og Glomma renner ut i Øyeren, og er vernet som naturreservat. I tillegg har det status som Ramsarområde og IBA. Men ikke alt er like rosenrødt, og truslene mot området er mange.

Les mer
SivspurvFørste runde av Fotonøtta i 2017 (27.04.2017)

Vi har en sammenlagtvinner av Fotonøtta 2016. Ekstrarunder på vår nettside var som vanlig nødvendig for å kåre en vinner, men i konkurranse med tre andre gikk Andreas Gullberg seirende ut. Fotonøtta er i starten av en ny sesong, og alle stiller med blanke ark. Kanskje det er din tur i år?

Les mer
NOF logoVelkommen til NOFs årsmøte i Finnmark 20. mai (07.04.2017)

For første gang skal NOF ha sitt årsmøte i Finnmark. NOF avd. Finnmark inviterer hele organisasjonen til årsmøtehelg 18.-21. mai i dverggåsas rike på Stabbursnes i Porsanger. Det er travel trekktid for mange fuglearter på denne tiden - opplevelsene vil stå i kø for deltakerne!

Les mer
KjøttmeisOppsummering av Hagefugltellingen 2017 (10.02.2017)

Den 10. Hagefugltellingen er over, og vi ønsker å sende en stor takk til alle tellerne for innsatsen. Den milde vinteren har ført til at det aldri før har blitt registrert så få fugler per hage som i år. Samtidig er det verdt å merke seg at noen arters forekomst ikke bare styres av årets vinterklima.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International