Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen

Organisasjonen

Siste nytt

NOF logoLedig stilling som regnskaps- og kontormedarbeider (02.11.2017)

Norsk Ornitologisk Forening (NOF) søker en dyktig og positiv regnskaps- og kontormedarbeider for å jobbe med sentrale driftsoppgaver ved vårt organisasjonskontor i Trondheim. Utlysningen gjelder en fast stilling i heltid.

Les mer
DvergspurvTredje runde av Fotonøtta i 2017 (27.10.2017)

Årets konkurranse begynner for alvor å sette seg. I runde 2 hadde 26 av 66 deltakere rett på begge nøtter, og som vanlig var det en måke som skapte mest hodebry. Vil denne rundens måke også være av den utfordrende typen? Høstens to nøtter er herved presentert.

Les mer
DverggåsProduksjonssvikt for dverggjessene i Finnmark i år (12.10.2017)

Gjennom høstovervåkingen av dverggås i Porsangerfjorden i Finnmark har vi i år registrert kun ett ungekull med to unger. Forklaringen er trolig en svært sen vår og mye snø i hekkeområdet i etableringsfasen. Mange par har sannsynligvis stått over hekkingen og/eller eggene har gått tapt tidlig i hekkesesongen. I alt ble 46 dverggjess registrert under årets høstovervåking.

Les mer
GrågåsEuroBirdwatch – grågåsa topper i 2017 (06.10.2017)

De værmessige forhold under årets EuroBirdwatch førte til at antall observatører var lavt, og at det ble 100 000 færre fugler registrert enn i fjor. Grågåsa var mest tallrik med 33 450 individer, fulgt av bjørkefink, bokfink og kortnebbgås. Vi legger også merke til minst sju registrerte egretthegrer.

Les mer
BjørkefinkBli med på høstens EuroBirdwatch! (24.09.2017)

EuroBirdwatch (EBW) er et av BirdLife Internationals årlige arrangement. Fokuset er på trekkende arter, men for å få registrert flest mulig arter så oppfordres det også til turer i skog og fjell. All rapportering skjer i rapporteringsverktøyet Artsobservasjoner, hvor det er laget en egen visningsmodul for EBW.

Les mer
MøllerAndre runde av Fotonøtta i 2017 (11.08.2017)

Vi startet året på en inkluderende måte med konkurransen i vårheftet av Vår Fuglefauna. Av 74 deltakere klarte 49 begge nøtter. Vi forventer fortsatt mange svar når vi her presenterer sommerens to nøtter. Som vanlig er ikke positurene optimale for identifikasjon, men nok vises for sikker artsbestemmelse. Lykke til!

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International