Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen

Organisasjonen

Siste nytt

NOF logoVelkommen til NOFs årsmøte ved Saltstraumen (15.03.2019)

NOFs sentralstyre og NOF avd. Nordland har gleden av å invitere til årsmøtehelg ved Saltstraumen i Bodø kommune 26. - 28. april. Saltstraumen er en av verdens sterkeste tidevannsstrømmer, og har et nærings- og oksygenrikt miljø som trekker til seg fisk og fugl i massevis.

Les mer
GrågåsFrankrike jakter ulovlig på grågåsa (27.02.2019)

Franske myndigheter har utvidet jaktsesongen på grågås, og har fått støtte fra norske myndigheter. Utvidelsen av jakta skjer på et tidspunkt der grågjessene begynner på vårtrekket mot Norge, og strider mot intensjonene i EUs fugledirektiv.

Les mer
RødstrupeRekordoppslutning om Hagefugltellingen, men relativt lite fugler (08.02.2019)

Det ble en rekordoppslutning om årets Hagefugltelling. Over 500 000 fugler i nærmere 11 000 hager ble talt og rapportert. Denne enestående innsamlingen av informasjon om hagefuglene gjør at vi får et godt innblikk i artenes vinterutbredelse og forekomst. Fraværet av gråsisik får ta skylden for at antall fugler ble relativt lavt.

Les mer
SvarthalespoveFjerde runde av Fotonøtta i 2018 (29.01.2019)

Så er det årets fjerde og siste runde – vi skal forsøke å stå igjen med én vinner! Vi må ofte ty til ekstrarunder på våre nettsider for å kåre sammenlagtvinneren, men kan det være at vi unngår det denne gang? Lykke til med svarene – kikkerten kan faktisk bli din!

Les mer
SvarttrostBli med på Hagefugltelling 26. og 27. januar (22.01.2019)

Hvor blir det av småfuglene? Dette har vært et hyppig spørsmål til NOF denne vinteren, til helgen får vi se om de dukker opp under Hagefugltellingen. I fjor ble det telt opp 485 000 individer på 8 500 foringsplasser. Da var gråsisik mest tallrike fugl, det blir den neppe i år.

Les mer
LappspurvFjellets fugler sliter over hele Europa (04.01.2019)

Siden årtusenskiftet har bestandene av fjellfugler blitt redusert med 10 prosent over hele Europa. Det viser ferske forskningsresultater som sammenstiller bestandstrender for europeiske fjellfugler. Flere av artene som det blir færre av er kjente og kjære innslag i den norske fjellheimen.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International