Forsiden
Du er her: Forsiden > Prosjekter

Prosjekter

Siste nytt

Grågås (foto: Paul Shimmings)Opptil 4 100 hekkende grågåspar i Nordland (08.02.2018)

Fylkesmannen i Nordland har startet arbeidet med en forvaltningsplan for grågåsa i fylket, og i den forbindelse var det ønskelig med en statusoppdatering for regionens hekkebestand. NOF gjennomførte derfor en kartlegging av arten i utvalgte kommuner i 2017, og resultatene er oppsummert i en grundig rapport.

Les mer
SvarthalespoveHandlingsplan for svarthalespove i 2018? (05.02.2018)

Forvaltningen av norske hekkefugler har sjelden vært så konfliktfylt som for svarthalespoven. Følgelig har for lite blitt gjort for å trygge den marginale hekkebestanden av arten i Norge. NOFs fagavdeling har nylig publisert en rapport som kan bidra til å bedre denne situasjonen.

Les mer
Syngende åkerrikse (Foto: Jørn Konradsen)Ingen oppgang i åkerriksebestanden etter 2009 (31.01.2018)

Årsrapporten for åkerriksas forekomst i Norge i 2017 er nå klar. Etter ni års intensivovervåking av arten er det ingenting som tyder på hverken nedgang eller oppgang for den lille hekkebestanden. NOF etterlyser nye tiltak for å forsøke å bedre artens bestandssituasjon i Norge.

Les mer
Tjeld (foto: Frode Falkenberg)Lag en trygg hekkeplass for tjelden (29.01.2018)

Særlig langs kysten av Nord-Norge er det lange tradisjoner for å sette opp hekkeplattformer for «småmåsa» (fiskemåke) og tjelden. Dette ga artene en tryggere hekkeplass som var mindre utsatt for predasjon enn en vanlig reirplass på bakken. Her beskriver vi hvordan du selv kan lage en slik hekkeplattform.

Les mer
Taksvale (Foto: Gunnar Gundersen)Over 5 600 taksvaleobservasjoner i 2017 (03.01.2018)

Det ble ny rekord i antall rapporterte observasjoner av taksvale i 2017, med over 5 600 funn fra hele landet. Resultatene fra kartleggingen av Årets fugl 2017 ble oppsummert i en artikkel i Vår Fuglefauna i november, og gir fornyet kunnskap om artens status i Norge.

Les mer
Tjeld (foto: Frode Falkenberg)Tjeld er Årets fugl i 2018 (18.12.2017)

NOF har valgt tjelden til Årets fugl i 2018. Vi legger opp til flere aktiviteter for våre medlemmer og for andre interesserte i det kommende året. Kanskje blir det også et gjensyn med «tjelden på taket»?

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International