Hopp til hovedinnhold

BirdLife Buskerud

Drammen og omegn lokallag med fugletur og ringmerking

Drammen og omegn lokallag har fastsatt program for våren 2017. Men det er fortsatt litt igjen av det gamle året, og det blir både en fugletur til tårnet på Linnesstranda og åpen dag med ringmerking før årets slutt. Alle er velkommen til å møte opp!

Publisert 01.12.2016

Det blir tårndager på Linnesstranda den 3, 4 og 18. desember. Det er bare å møte opp på parkeringsplassen på Gullaug skole og følge stien ut langs Lierelva til tårnet.

Det blir turledere fra kl. 09.00 - 11.00 som er Bjørn W. Penk og Noah N. Penk. 

Er du nybegynner som fuglekikker, er tårnet på Linnesstranda en flott lokalitet! Her kan du bli kjent med mange fuglearter på ganske nært hold, og svært ofte er det andre fuglefolk tilstede som kan hjelpe til med artsbestemmelse.

Den 17. desember kl. 10.00 blir det ringmerking i hagen til Penks i Berghylla 4, Sørumlia. For de som er interessert i å observere og studere hvordan vi ringmerker fugler, vil det bli holdt "åpen dag". Her vil vi få kontakt med de vanligste hagefuglene, som f.eks. blåmeis, kjøttmeis, pilfink og grønnfink m.m. Ansvarlige: Hans Petter Rømme, Bjørn og Noah Penk. NB! Husk å ta med niste!

Programmet for våren 2017 ligger nå ute på hjemmesidene til NOF Drammen og omegn lokallag. Trykk på "les mer" for hele programmet. 

Alle er velkommen!

 

 

 

Les mer

Blåmeis
Blåmeis på Linnesstranda FOTO: Merete W. Dees
Rødstrupe
Rødstrupe, Linnesstranda. FOTO: Merete W. Dees
Spettemeis
Spettmeis, Linnesstranda. FOTO: Merete W. Dees