Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Månedens bilde og funn juni 2018
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Månedens bilde og funn juni 2018

Av Dag Gjerde (19.08.2018)

Månedens bilde for juni ble en fjellrype stegg tatt av Ingvar Måge på Eidfjordfjellet tidlig i juni. Månedens funn var en busksanger fra Austrheim. Det er første gang på 38 år at arten har blitt syngende i Hordaland.

Fjellrype

(Opphavsrett: Ingvar Måge) Større bilde

Fjellrype er en av de mest hardføre artene i norsk natur, der den trives i karrige høyereliggende strøk. Gjerne i en steinur like grå som fjærdrakten eller hvit som når de første toppene blir dekket av snø. Under vinterstormer kan fjellrypene flytte ned i bjørkebeltet sammen med lirypene og du skal da ha et trent øye for å skille artene. Fjellrypene trives imidlertid i høyden, så når vinden har gitt seg og toppene er blåst ren for snø flytter de tilbake.

Vi gratulerer Ingvar Måge med månedens bilde for juni.

Månedens funn i juni ble en busksanger som hadde tilhold i Leirvågen, Austrheim. Fuglen ble funnet av Frode Falkenberg og Oddvar Heggøy 7/6. Den ble hørt frem til 16/6. Dette er kun 4. funn av arten i Hordaland. Den første var et syngende ind. I Ulvikpollen, Ulvik 2-3/7-1980. Det foreligger også to høstfunn, 1 ind. 20-29/8 2010 og 1 ind. 27-28/9 2013. Begge fra Herdlevær, Øygarden.

Lytt til busksangeren i Austrheim her:

emneord Emneord: busksanger