Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Vellykket Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Vellykket Fuglenes dag ved Østensjøvannet i Oslo

Av Håkan Billing, leder i NOF OA (29.05.2017)

NOF OA markerte Fuglenes dag på sedvanlig måte ved Østensjøvannet i Oslo, i samarbeid med Østensjøvannets Venner. Østensjø husflidslag sto for bevertningen, og arrangementet var sponset av Østensjø bydel. Rundt 350 fugleglade og andre nysgjerrige møtte frem til foredrag og fugleturer.

Teltbyen på Fuglenes dag i Oslo

Totalt 350 personer var innom Fuglenes dag 2017 ved Østensjøvannet i Oslo. (Opphavsrett: Jan Erik Haugen) Større bilde

Våtmark i storby

Leder i Østensjøvannets Venner, Amund Kveim, forteller om utfordringer med å bevare våtmark i en storby. (Opphavsrett: Jan Erik Haugen) Større bilde

Minikurs i fuglesang

Hele 70 personer deltok på minikurset i fuglesang, ledet av Håkan Billing. (Opphavsrett: Jan Erik Haugen) Større bilde

Fugler lang unna

Her stilles teleskopet inn på et grågåspar på motsatt side av vannet. Alle fikk i tur og orden øve seg på å bruke teleskop. (Opphavsrett: Jan Erik Haugen) Større bilde

Se på, kjenne på

Ragnhild Oma viser hvordan en grønnsisik ser ut. (Opphavsrett: Jan Erik Haugen) Større bilde

Origami

Hvordan brette en toppdykker? Oppskriften kommer opprinnelig fra origamist Magne Flåten. (Opphavsrett: Ukjent) Større bilde

Program for Fuglenes dag i Oslo 2017

(Opphavsrett: Håkan Billing) Større bilde

I storteltet ble det holdt tre foredrag, tre minikurs samt eventyrfortelling om fuglesang, for de minste. Fugleteltet var selvsagt operativt, spekket med produkter. Østensjøvannets Venner hadde sitt eget messetelt. I tillegg var Natur og Fritid og naturkunstner Axel Thorenfeldt til stede med egne stander. Naturfotograf Even Hønsen Agerup ga gode tips om fuglefotografering.

Amund Kveim, leder i Østensjøvannets Venner, fortalte om de mange utfordringene med å bevare et naturreservat i en storby. Presset fra utbyggere rundt vannet er enormt. NOF OAs leder Håkan Billing holdt et minikurs om fuglesang, samt et foredrag om farene ved overdreven mating av vannfugl.

Aktivitetene for de minste foregikk i barneteltet. Her var det populært å tegne fugler, og se hvordan (plysj-)fuglene kommer i nettet for å ringmerkes. Barna fikk se på og klappe et utvalg skinnlagte fugler, alt fra gjerdesmett til ærfugl. Ragnhild Oma viste origami og brettet toppdykkere til alle barna.

På de korte fugleturene, ledet av Håkan Billing, fikk alle høre løvsanger synge, og lære ulikheten sammenlignet med bokfinkens sang, som de nettopp hadde fått lære på minikurset om fuglesang. I en busk satt en tornskate, og på gresset ikke langt unna teltbyen gikk en ringgås. Men tornsangeren, som ellers sang hele dagen, sa ikke et pip under fugleturene.

Været var noenlunde brukbart, men det begynte å blåse kraftig på ettermiddagen. Den planlagte fuglekinoen i foredragsteltet måtte derfor avlyses. Filmen blir i stedet satt opp i NOF OAs møtelokale Ørneredet på Tveita i Oslo en gang til høsten.