Hopp til hovedinnhold

BirdLife Trøndelag

NOF NT utfordrer alle til EuroBirdwatch 2013

Helga 5.-6. oktober er det klart for EuroBirdwatch (EBW). Den helga skal fugleinteresserte over hele landet registrere flest mulig fuglearter og individer. NOF Nord-Trøndelag oppfordrer alle fugleinteresserte til å bli med på aktiviteten og arrangerer BirdRace og sosial happening lørdag 5/10 og søndag 6/10.

Av NOF NT

Publisert 26.09.2013

Lørdag 5. oktober utfordrer vi alle fuglekikkere i Nord-Trøndelag til å dra ut i felt - enten enkeltvis eller dannet "team" - og registrere det som finnes at fugler i ditt nærområde! Rett og slett BirdRace!

Vi legger opp til premiering til den enkeltpersonen / teamet som rapporterer flest arter!

Følgende "regler" legges til grunn:

  • Alle observasjoner MÅ rapporteres via Artsobservasjoner innen lørdag 5. oktober kl. 22:00 for å bli med i konkurransen (For et "team" må én person besørge rapporteringen).
  • Spesielle/uvanlige arter må selvsagt dokumenteres

Søndag 6. oktober tar vi en storsamling på Tautra kl. 13:00! 

Det blir samling på Hernesøra kl. 13:00. Ta med kaffe, mat, campingstol og godt humør. Fugleprat, felles fuglekikking, premieutdeling (1., 2. og 3. premie) fra lørdagens konkurranse (BirdRace) og gruppefotografering.

Hvor mange fuglekikkere klarer vi å samle på Tautra en fin høstdag i oktober? 

Bli med på en fantastisk og sosial fuglehelg!

 

Les mer om EuroBirdwatch 2013

Bjørkefink
I flg. NOF sine nettsider bruker bjørkefink å være en av de mest tallrike artene under EuroBirdwatch i Norge. Blir det slik i Nord-Trøndelag i år? FOTO: Per Ivar Nicolaisen
Hernesøra
Hernesøra - treffpunkt for Nord-Trønderske fuglekikkere søndag 6. oktober kl. 13:00 FOTO: Kjell Thore Leinhardt