Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fugleforing i Ringve botaniske hage
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

Fugleforing i Ringve botaniske hage

Av Håkon Lasse Leira (23.10.2017)

Nå er det ikke bare endene og måkene som får litt ekstra mat ved Ringve botaniske hage. En fugleforing for spurvefugler er etablert i hagen og blant annet spettmeis, svartmeis og granmeis har allerede funnet veien. Finner du fram?

Foring 1

Otto Frengen og Vibeke Vange inspiserer foringsplassen på Ringve botaniske hage. (Opphavsrett: Håkon Lasse Leira) Større bilde

foring 2

I skogholtet har fuglene nå fått flere ulike automater å velge maten sin fra. Ringve botaniske hage sørger for å fylle opp med mat etter behov. (Opphavsrett: Håkon Lasse Leira) Større bilde

Som et nytt ledd i samarbeidet mellom NTNU-Ringve botaniske hage og lokallaget av NOF i Trondheim har det blitt etablert en foringsplass for fugler i den botaniske hagen. Ringve har et rikt fugleliv sommers tid, særlig i tilknytning til dammen hvor det hekker ender og måker og hvor det er funnet en rekke mer sjeldne arter de seinere åra. Hagen er flittig besøkt av skoleklasser i sommerhalvåret og nå, når foringa er kommet i gang, har Ringve planer om å bruke foringsplassen som trekkplaster til ulike arrangementer også vinters tid.

Foreløpig er foringsplassen litt «heimsnekra», men etter hvert vil det blant annet komme opp skilt og plansjer som informerer om fuglene og om samarbeidet mellom NTNU og NOF.

Lokallaget arbeider også med å få i gang foring på Rønningen i Leinstrandmarka i samarbeid med Trondhjems turistforening og på Skileiken ved Skistua i Bymarka i samarbeid med Trondhjems skiklubb.