Hopp til hovedinnhold

BirdLife Trøndelag

Fuglesangtur Fossliåsen (Stjørdal) 28. mai kl. 07:00

Lørdag 28. mai kl 0700 arrangerer vi fuglesangtur ved Fossliåsen, Stjørdal. Langs Fosslibekken som renner bak Fossliåsen og Fosslia skole er det mye gammel løvskog, og en biotop som er godt egnet for mange sangfugler. En asfaltert gangsti langs bekken gjør også området godt egnet til ekskursjonformål, både for store og små.

Av Per Inge Værnebranden

Publisert 24.05.2011

Fuglesangturen er en del av Norsk Ornitologisk Forenings landsdekkende arrangement, Fuglenes Dag, og er en fin anledning for alle fugleinteresserte, uansett nivå, til å bli kjent med fuglesangen og hvilke arter som synger her.

De fleste syngende fugler er på sitt mest aktive tidlig om morgenen, og derfor starter turen også forholdsvis tidlig, kl 07.00, en fin start på dagen for de av oss som er morgenfugler. Oppmøte ved Fosslia skole. Ta gjerne med mat og drikke. 
 
Veibeskrivelse til Fosslia skole: Fra E14 (rundkjøring ved Tore Ligaard/Rema 1000): Kjør vegen forbi Rema 1000/Bunnpris og videre gjennom neste rundkjøring. Ved tredje rundkjøring sving til venstre, og deretter første til høyre. Da kommer du opp til Fosslia skole hvor vi møtes.

Se informasjon på vår fugleblogg: Fugleopplevelser i Stjørdalen http://fugleristjordalen.blogspot.com/
 
mvh
Per Inge Værnesbranden
Tlf: 45619219

Gransanger
Gransanger FOTO: Per Ivar Nicolaisen