Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap

Fuglekunnskap

Siste nytt

BlåstrupeMøt våren på ny i fjellet! (24.06.2017)

Sommeren er her. For mange er det ferietid, og en ypperlig anledning til å utforske fristende fjellområder. Oppe i høyden søker mange spektakulære utsikter og sjelefred, men turene gir ofte hyggelige møter med et spesielt dyre- og fugleliv. Vi har valgt ut seks vanlige arter nybegynnere bør legge merke til på sin neste tur!

Les mer
FurukorsnebbFurukorsnebbens familieliv (09.05.2017)

Tradisjonelle observasjonsstudier av foreldreinnsats hos fugler er både er tidkrevende og kan by på praktiske vanskeligheter. Ved hjelp av viltkamera kan man nå samle informasjon som tidligere har vært krevende eller umulig å skaffe. I denne studien undersøkes furukorsnebbens familieliv.

Les mer
GransangerLangdistansetrekkere og værforhold (08.05.2017)

Sammenheng mellom ankomst om våren og klimaendringer er vist for en rekke fuglearter. Trekkfenologien er i stor grad styrt av fuglenes indre rytme, men også justert av ytre forhold. I en artikkel i Ornis Norvegica ser forfatterne nærmere på trekkstrategiene for tre arter.

Les mer
TaksvaleMed sans for god byggekunst (02.05.2017)

Med sine fint konstruerte skålformede reir laget av en blanding av leire og spytt kan man ikke nekte for taksvalens kvaliteter som en dyktig reirbygger. Har den også spesielle preferanser når det kommer til stedet hvor reiret bygges? Og kan dette i tilfellet si noe om hvorfor arten sliter?

Les mer
TaksvaleHvem ser årets første taksvale? (04.04.2017)

Hvert øyeblikk nå, så er den her. Årets første svaler har faktisk allerede dukket opp i Sør-Norge, men kun representert av et knippe låvesvaler og noen sandsvaler. Årets fugl, taksvalen, ankommer som vanlig senest av våre hekkende svaler. Skjer det før 10. april i år, mon tro?

Les mer
HaukugleOmfanget av fjorårets haukugleinvasjon (31.03.2017)

Mange hadde fornøyelsen av å se haukugler i 2016, da arten invasjonsmessig viste seg i mesteparten av landet. Mange ugler må ha vært på farten, men hvor stort kunne antallet ha vært?

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International