Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap

Fuglekunnskap

Siste nytt

StærHeng opp en fuglekasse til våren! (06.02.2020)

De går mot lysere tider, og om ikke lenge er de første trekkfuglene på plass. Også fuglene som har overvintret påvirkes av lysere dager, og begynner etter hvert å planlegge familieliv. Kanskje har du hørt noen av uglene eller meisene synge allerede? Du kan lage fuglekasser til en rekke arter, og med fuglekasser kommer du tett på fuglelivet.

Les mer
KnoppsvaneTa i mot det nye året på en fuglevennlig måte (17.12.2019)

Det er godt kjent at mange husdyr er engstelige på nyttårsaften når fyrverkeriet smeller på himmelen over store deler av Norge. Også ville dyr og fugler blir skremt av fyrverkeri, noe som gir grunn til å tenke seg om før lunta tennes.

Les mer
GrønnsisikFargeklatter i den mørkeste tiden – tid for småfugler! (18.11.2019)

Mange ser frem til vinteren, for da kan man begynne med fuglefôring. Og for en glede fuglene gir oss! Å våkne opp med fargeklatter som den knallgule kjøttmeisen, dompapene i sine røde aftenkjoler og den evig vårlige grønnfinken på fôringsbrettet, er en sann fornøyelse.

Les mer
IsfuglHvordan hindre at fugler flyr i vinduer? (22.10.2019)

De fleste av oss har opplevd fugledød mot våre vinduer. Med milliarder av vinduer i verden er dette et stort problem som tar livet av millioner av fugler i Norge og resten av verden. Heldigvis kan du redusere risikoen for kollisjoner ved hjelp av enkle grep.

Les mer
HvitkinngåsGjess tar klimagrep! (02.09.2019)

Hvitkinngjess fra den Svalbard-hekkende bestanden responderer til et varmere klima ved å raste lengre nord i Norge om våren. Gjessene justerer aktivt lærte tradisjoner til klimaendringer. Dette er konklusjonen i en studie gjennomført av et internasjonalt forskerteam bestående av norske, nederlandske og britiske forskere som viser at hvitkinngjessene har endret sin trekkrute i løpet av de siste 25 år.

Les mer
Kjøttmeis«Spør en ornitolog» har passert 30 000 svar (29.08.2019)

NOFs spalte «Spør en ornitolog» på fuglevennen.no har rundet 30 000 svar på spørsmål fra ivrige natur- og fugleinteresserte i alle aldre over det ganske land. Spalten har utvilsomt vært en suksess, og har bygd seg opp til en søkbar database hvor folk kan finne informasjon om fugler og annet naturstoff.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International