Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap

Fuglekunnskap

Siste nytt

PerleugleFå en ugle i kassa – delta i Oppdrag fuglekasse! (07.02.2019)

Perleugla er en av våre minste ugler, og er hyggelig leieboer å få i fuglekassen. Spesielt tallrik er den når det er mange mus å fange i skogen, og i slike år kan boligmangelen være stor. Da er det fint å hjelpe ugla ved å bygge kasse til den.

Les mer
StorspoveStorspove er Årets fugl 2019: hvor er de nå om vinteren? (16.01.2019)

NOF har valgt storspove som Årets fugl i 2019. Dette er en art som finnes hekkende i alle landets fylker. Hekkebestanden i Norge har, som i de fleste land, gått tilbake i nyere tid. Storspove er hovedsakelig en trekkfugl – men hvor er spovene vinterstid?

Les mer
MadeirafuglekongeNye norske fuglenavn (19.12.2018)

Norsk navnekomité for fugl (NNKF) har hatt møte 10.-11.11.2018 hvor oppdateringer i henhold til den systematikk som følges, Clements Checklist, ble gjennomgått. Oppdateringene for 2018 gjelder 36 artssplittelser og fem nybeskrevne arter som her får offisielle, anbefalte, norske navn. Dessuten har en utdødd art fått navn.

Les mer
TopphegreTopphegre – ny art for Norge (28.11.2018)

En topphegre ble oppdaget i Tromsø havn 23. november. Denne arten er aldri tidligere påtruffet innenfor landets grenser, og den ble dermed et etterlengtet tilskudd til den norske artslisten! Fuglen er i skrivende stund fortsatt på plass i Tromsø, og mange tilreisende ornitologer har fått oppleve den sjeldne fuglen.

Les mer
MørkmyrhaukMørkmyrhauk - ny art for Norge (12.06.2018)

Listen over fuglearter påtruffet i Norge fikk et nytt tilskudd fredag 8. juni. Stephen John Baines kunne den dagen fotografere Norges første mørkmyrhauk! Denne nord-amerikanske rovfuglen ble tidligere regnet som å tilhøre samme art som vår egen myrhauk, men er nå splittet fra denne. Stephen beretter her om det spennende funnet.

Les mer
SandloIkke ta med fugleunger hjem! (28.05.2018)

Vi får flere henvendelser fra folk som tar med fugleunger hjem i den tro at de er forlatt av foreldrene. Dette må ikke gjøres, selv om fuglen kan se litt pjuskete ut. Fugleforeldrene forlater normalt ikke sine barn, men er alltid i nærheten.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International