Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap

Fuglekunnskap

Siste nytt

Furukorsnebb (foto: Jan Erik Røer)Bestandsovervåking ved Jomfruland og Lista fuglestasjoner i 2017 (15.03.2018)

Mye dårlig vær og moderate fangstforhold ga nok sitt utslag på fangstantallene på NOFs fuglestasjoner på Jomfruland og Lista i 2017, som var lavere enn snittet for flere arter. I årsrapporten, som nå kan lastes ned her fra våre nettsider, ser vi også nærmere på observasjonstallene for en del sjøfuglarter.

Les mer
Trekkende tjeld (foto: Frode Falkenberg)NOF lanserer #tjeldenharkommet (22.02.2018)

Våren er i anmarsj - den siste uka har faktisk flere store flokker med tjeld allerede blitt rapportert på vei nordover langs kysten vår. Snart dukker den kanskje opp et sted nær deg? Del dine første opplevelser og bilder av tjelden i 2018 med hashtagen #tjeldenharkommet!

Les mer
KjøttmeisNytt stort fuglekasseprosjekt (19.02.2018)

Bli med å snekre fuglekasser i vårt nye samarbeidsprosjekt med Miljøagentene og Naturvernforbundet! Gjennom snekring og opphenging av fuglekasser hjelper du fuglene med hekkeplasser - konkret og givende naturvernarbeid. Allerede nå kan ditt lokallag og/eller fylkesavdeling i NOF søke midler til å arrangere fuglekasseverksteder.

Les mer
HettemåkeUrbane våtmarker gjør byene levelige (02.02.2018)

Temaet for Verdens våtmarksdag i 2018 er «Urban wetlands». Verdien av våtmarker i og nær byer understrekes gjennom deres betydning for vannrensing og regulering av vannmengder. Men kanskje er våtmarkas opplevelsesverdi minst like viktig, nå som åtte av ti nordmenn bor i en by eller et tettsted?

Les mer
Lappspove (Foto: Oddvar Heggøy)Lappspovenes reiser (31.01.2018)

Ny teknologi gjør oss i stand til å følge fuglenes trekk på en helt annen måte enn tidligere. Ved hjelp av små satellittsendere får vi unik kunnskap om arters trekkstrategier og foretrukne rasteplasser. En av de aller råeste langdistansetrekkerne er lappspoven.

Les mer
havørnSmøla IBA: Mellom havørner og sjøfugl (09.01.2018)

Øygruppen Smøla befinner seg helt nord i Møre & Romsdal, og består av over 5000 øyer, holmer og skjær med mellomliggende grunne sjøområder. Selve hovedøya har store arealer med myr, kystlynghei og dyrket mark, med mange småtjern og dammer her og der. Kystlinjen består av et mylder av sund og småbukter.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International