Forsiden
Du er her: Forsiden > Internasjonalt
  Siste nytt    Zambia    Malawi    Nepal    Støtt oss    English    Kontakt oss    

NOF Internasjonalt

Siste nytt

NtchisiNtchisi - Malawis siste regnskog (21.03.2017)

Malawi er et land preget av avskoging. Den enorme befolkningsveksten i det lille fattige sentralafrikanske landet gjør at trykket på skogsområdene er stort. I snart fem år har NOF jobbet med å ta vare på viktige fugleområder i Malawi. En av dem er skogsreservatet Ntchisi.

Les mer
SanglerkeEUs fugle- og habitatdirektiver sikret etter langvarig kamp! (07.12.2016)

I to år har fremtiden for EUs naturlovgivning, fugle- og habitatdirektiver vært usikker. I dag kom nyheten om at direktivene beholdes i sin nåværende form. En vellykket kampanje fra Birdlife International og andre naturvernorganisasjoner kan dermed krones med seier, og Europa kan puste lettet ut!

Les mer
jakoHandel med ville jako er nå ulovlig (05.10.2016)

Jako (African Grey Parrot) regnes for å være en morsom og intelligent fugl, og har vært en av de mest populære burfuglene verden over i lengre tid. Et nylig møte i CITES førte til et forbud mot handel med ville jakoer, siden slik handel regnes som en av årsakene til stadig nye bunnrekorder for den ville bestanden.

Les mer
HortulanVil EU stoppe ulovlig fransk fangst av hortulan? (08.07.2016)

Den franske BirdLife-partneren LPO fortsetter å presse EU-kommisjonen på den ulovlige fangsten av hortulan i Frankrike. Om lag 30 000 hortulaner fanges og drepes ulovlig i landet hvert år - uten at myndighetene gjør noe med lovbruddene. Det er på høy tid at EU griper inn og viser at lover og direktiver skal følges.

Les mer
KongeørnKilling of Golden Eagles adopted by the Norwegian Parliament (14.06.2016)

In an unexpected move, the Norwegian Parliament has approved a pilot project and requested a change in legislation that could result in more than 200 Golden Eagles being killed. This is a result of long term pressure from sheep- and reindeer owners.

Les mer
VipeVipe, tjeld og lunde med på ny global rødliste (29.10.2015)

Den nye globale rødlista ble lansert i dag. Flere afrikanske gribber er kategorisert som kritisk truet. Vipe, tjeld og lunde er blant flere kjente norske fuglearter som gjør sitt inntog på lista. Den nye lista gjenspeiler en forverret situasjon for verdens fugleliv – 40 arter er plassert i mer akutte kategorier enn i forrige versjon.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International