Forsiden
Du er her: Forsiden > Internasjonalt
  Siste nytt    Zambia    Malawi    Nepal    Støtt oss    English    Kontakt oss    

NOF Internasjonalt

Siste nytt

NtchisiVær med å ivareta skogen i viktige fugleområder! (20.12.2018)

NOF har i en årrekke drevet med natur- og fuglevernarbeid i utviklingsland. For tiden har vi prosjekter i Nepal og Malawi der vi blant annet jobber med å bekjempe avskoging. Støtt oss i arbeidet med å ivareta skogen i viktige fugleområder, gjennom å donére et lite bidrag!

Les mer
Kortnebbgås med gps-halsbåndSe etter kortnebbgjess med gps-halsbånd! (14.09.2018)

I 2018 ble kortnebbgjess fanget på Svalbard og i Finland og utstyrt med gps-halsringer for å kartlegge hekkeområder og trekkrutene til overvintringsplass. Hvis du ser merkede fugler i felt er vi veldig interessert i å få vite om de har en partner og unger. Du kan rapportere dette direkte til k.schreven@nioo.knaw.nl eller via www.geese.org.

Les mer
BengalgribbNytt håp for bengalgribben (01.12.2017)

Som følge av en dramatisk bestandsnedgang har bengalgribben havnet på den internasjonale rødlista i kategorien «kritisk truet». Årsaken ligger i bruken av medisiner på buskap, som gribbene får i seg når de spiser kadaver. Medisinene er dødelige for gribbene. Nå meldes det om lys i tunellen.

Les mer
NtchisiNtchisi - Malawis siste regnskog (21.03.2017)

Malawi er et land preget av avskoging. Den enorme befolkningsveksten i det lille fattige sentralafrikanske landet gjør at trykket på skogsområdene er stort. I snart fem år har NOF jobbet med å ta vare på viktige fugleområder i Malawi. En av dem er skogsreservatet Ntchisi.

Les mer
SanglerkeEUs fugle- og habitatdirektiver sikret etter langvarig kamp! (07.12.2016)

I to år har fremtiden for EUs naturlovgivning, fugle- og habitatdirektiver vært usikker. I dag kom nyheten om at direktivene beholdes i sin nåværende form. En vellykket kampanje fra Birdlife International og andre naturvernorganisasjoner kan dermed krones med seier, og Europa kan puste lettet ut!

Les mer
jakoHandel med ville jako er nå ulovlig (05.10.2016)

Jako (African Grey Parrot) regnes for å være en morsom og intelligent fugl, og har vært en av de mest populære burfuglene verden over i lengre tid. Et nylig møte i CITES førte til et forbud mot handel med ville jakoer, siden slik handel regnes som en av årsakene til stadig nye bunnrekorder for den ville bestanden.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International