Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > På tur med NOF Lofoten
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

På tur med NOF Lofoten

Av Jon Olav Larsen (20.01.2011)

Hvert år arrangerer lokallaget i Lofoten rundt 10 turer i nærområdet. Her kan vi se fugler som horndykker, smålom og blåstrupe, og kanskje finner vi boltiten. Vil du bli med?

Hornugle

Denne hornugla ble sett på en av NOF Lofotens turer våren 2009. (Opphavsrett: Jon Olav Larsen) Større bilde

Vikspollen

I Vikspollen nord for Leknes kan det bl.a. være islom, gulnebblom og sjøorre om vinteren og litt utpå våren. (Opphavsrett: Jon Olav Larsen) Større bilde

De fleste turene blir gjennomført om våren fra slutten av april til begynnelsen av juni, men vi har også noen turer om høsten. Flere av turene går til de samme områdene hvert år slik at vi kan registrere endringer i antall fugl. Dette gjelder blant annet turene i Leknes-området og til Gimsøya.

Rikt fuglevann 

På Leknes-turene er Storeidvannet en av de første stoppeplassene. Dette vannet som ligger i et område med landbruk og myrer like utenfor Leknes, er et av Nord-Norges rikeste fuglevann. I fjor hekket et av vannets horndykkerpar like foran fugletårnet. Også svarthalespova kan hekke ved vannet. 

Turbilder

fugleforum.no som Ruben Larsen, en av våre lokale fuglekikkere, startet for to år siden, har lokallaget lagt ut info og bilder fra flere av utfluktene vi har vært på, blant annet til FlakstadSvolvær, Gimsøya, Bolle og Leknes-området. Når årets turprogram er klart, vil det bli publisert i kalenderen på forumet og i NOFs aktivitetskalender her på birdlife.no, så følg med.

Årsmøte

1. februar har NOF Lofoten årsmøte på Vestlofoten Videregående Skole avd. Leknes kl.19. Her vil styret legge frem forslag til årets turprogram og medlemmene kan gjerne komme med sine egne forslag. Harald Våge vil vise bilder fra Sør-Afrika på møtet og undertegnede skal holde en bildekonkurranse.