Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Jentetur til Falsterbo
  Siste nytt    Om oss    Tidsskrift    Kontakt oss    

Jentetur til Falsterbo

Av Elisabeth Årsnes (12.05.2010)

I 2010 er NOF på offensiven som aldri før med tanke på jenteturer! Det har alt vært en jentetur til Tautra i Nord-Trøndelag, og kommende turer til Finnmark og Rogaland har vi allerede varslet om. Det ferskeste tilbudet til kvinnelige fuglekikkere er en jentetur til Falsterbo i Sverige 3.-5. september!

Vepsevåk

Vepsevåkens trekk markeres med Vepsevåkens Dag 5. september på Falsterbo i Skåne. Er du kvinne og fugleinterressert arrangerer NOF en tur akkurat for deg til Falsterbo i denne perioden! (Opphavsrett: Gunnar Numme) Større bilde

Falsterbo kart

Falsterbo ligger strategisk plassert helt sør i Sverige. Her velger millioner av trekkfugler å krysse sjøen for å nå Danmark på høsttrekket. (Opphavsrett: Google) Større bilde

Falsterbo i Skåne er utvilsomt den beste lokaliteten å studere fugletrekk på i Skandinavia om høsten. Falsterbo ligger helt sør i Sverige, ikke langt fra Malmö. Det legges nå opp til et nordisk treff for kvinnelige fuglekikkere på Falsterbo 3.- 5. september. Her vil kvinner fra Norge, Island, Sverige, Danmark og Finland samles for å studere det ypperste av skandinavisk fugletrekk.

Den smale odden med kort avstand til Danmark virker som en trakt for alle trekkfuglene som vil unngå å fly over store vannflater. Rundt 500 millioner fugler passerer det sørlige Sverige hver høst, og mange av disse velger Falsterbo som siste utpost før de legger ut på turen over til Danmark og kontinentet. Det er særlig trekkende rovfugler som passerer. Det er ikke uvanlig å telle hundrevis eller mer enn tusen rovfugler på én formiddag. Vepsevåkens dag blir i år arrangert 5. september. På denne dagen samles ornitologer fra hele verden for å beskue det imponerende rovfugltrekket. Bli med for å treffe flere damer med samme interesse! Mer utfyllende program kommer etter hvert.

Avreise med buss fra Oslo kl. 08.00 fredag 3. september v/ sørsiden av Oslo S ved hotell Opera. Hjemkomst: Oslo S ca. kl. 21.00 søndag. Overnatting vil skje i hytter på Ljungen Camping. Vi har plass til maks. 17 deltakere. Bussjåfør: Håkan Billing (har turer til Falsterbo for NOF Travel). Kontaktperson: buss, overnatting, mat: Nina Stefferud. Hun har e-post: nina.stefferud@osbakhome.com og mobil: 93 40 02 72.

Påmelding til Elisabeth Årsnes på e-post: mesaa@lyse.net eller mobil: 90 96 32 52. Pris: kr. 2500. Dette inkluderer buss, overnatting og mat på Falsterbo.

Les mer:

 

kommentarer Kommentarer til nyheten (1)