Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap > Kommentarer til «Norske fuglenavn på høring»

Kommentarer til «Norske fuglenavn på høring»

Norske dyr og planter skal få navn. Det høres kanskje merkelig ut, men det er faktisk mange dyr og planter som ikke har offisielle norske navn. Gjennom en omfattende prosess skal nå mange av dyre- og plantegruppene i Norge navngis. Du kan også si din mening om norske fuglenavn!

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Alt for kort frist?

Glimrende initiativ, men jeg ser at nyheten er publisert på NOF-sidene 17. februar 2009 med en høringsfrist for fuglenavn satt til 1. mars 2009. Dette er vel en misforståelse, eller er det slik at det ikke ønskes gode forslag til alternativ navnsetting? Jeg anser det som selvfølgelig at fristen utvides for at høringen skal kunne oppfattes seriøst.

Jørn R. Gustad (20.02.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Frist

Siden det kun er navn på arter som er sett i Norge det er mulig å gi innspill på så er vel ikke denne høringen særlig relevant for fugler. Må være kun noen ytterst få arter der det ikke allerede har vært innarbeidede navn før NNKF begynte sitt arbeide.

Tor A. Olsen (21.02.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Ad: Frist

Det er altså samtlige norske fuglenavn som er på høring, for arter som er sett i Norge. NNKFs arbeid er derfor å anse som et høringsforslag.

Jørn R. Gustad (22.02.2009)

Ny kommentarSvar på denne