Hopp til hovedinnhold

Fylkesavdelinger

En av BirdLife Norge sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.

Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for BirdLife Norge sentralt i faglige spørsmål.

Siste nytt fra fylkesavdelingene

Hærfugl 29.11.2021

Fargerik seinhøst i Øygarden

I oktober og november forbereder naturen seg til vinteren. Insektene går i dvalemodus, fugler forlater oss og vegetasjonen mister sin fargeprakt. Det var derfor hyggelig at vi fikk besøk av to meget omgjengelige fjærkledde fargeklatter i denne perioden.

Les hele saken
Alvesmett 26.11.2021

Jorda rundt på 80 minutter med Tom Schandy!

Tom Schandy er på turné med foredrag basert på hans ferske bok "Fuglenes fantastiske verden." Onsdag 24. november var det fugleforeninga i Aust-Agder som var heldige og fikk besøk. De tretti oppmøtte ble tatt med på en reise jorda rundt på 80 minutter!

Les hele saken
Storspove 25.11.2021

Storspoven er nå sterkt truet og overvåkningen i Lofoten viktigere

24. november presenterte Artsdatabanken sin nye Rødliste for arter. Der kom det frem av bestanden av storspove er halvert. BirdLife Norge, Lofoten lokallag driver overvåkning for å følge bestanden, et prosjekt som ble gjennomført også i 2021.

Les hele saken
Egretthegre 02.11.2021

Tom Schandy holder foredrag om fuglenes fantastiske verden!

24 november kl. 19 tropper Tom Schandy opp på Grimstad vertshus for å holde et foredrag med utgangspunkt i den nye boka "Fuglenes fantastiske verden." Dette er virkelig noe å se fram til for medlemmer av Norsk ornitologisk forening avd. Aust-Agder. Hold av kvelden!

Les hele saken
Ringmerkere 29.10.2021

Ringmerkere i Finnmark flytter østover

Øst-Finnmark er kjent blant fuglefolk over hele verden som et fugle-eldorado, men det har likevel over år vært liten ringmerkingsaktivitet der. Denne høsten har ringmerkingsgruppen i Finnmark gjort et inntog østover i fylket, og med bl.a. opplæring av nye ringmerkere håper man å få endret på denne situasjonen.

Les hele saken
Ingvar Stenberg 27.10.2021

Ingvar Stenberg utnevnt til æresmedlem

Ingvar Stenberg ble utnevnt som æresmedlem i BirdLife Norge avdeling Møre og Romsdal denne uken.

Les hele saken