Hopp til hovedinnhold

Fylkesavdelinger

En av BirdLife Norge sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.

Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for BirdLife Norge sentralt i faglige spørsmål.

Siste nytt fra fylkesavdelingene

Russesvartstrupe 31.03.2023

Russesvartstrupe - ny art for Buskerud

NSKF har nylig revurdert alle funn av det som tidligere var arten asiasvartstrupe. Arten ble i 2021 splittet i to arter - russesvartstrupe og taigasvartstrupe. Et funn av en tidligere asiasvartstrupe på Mo gård i Hole i 2019, som inntil nylig har vært registrert som ubestemt russe-/taigasvartstrupe, er nå godkjent som russesvartstrupe av NSKF. Dette blir dermed ny art for Buskerud.

Les hele saken
Gulbrynsanger 24.03.2023

Første artikkel til Buskskvetten 2023 er publisert: Fuglelivet i Øvre Eiker 2022

Steinar Stueflotten og Jon Ludvig Hals står bak rapporten som oppsummer fugleåret 2022 på Øvre Eiker.

Les hele saken
Tjeld 23.03.2023

Trekkfugler ankomst i Sogn og Fjordane

Kvar einaste vår, når sola stig på himmelen og den tyngste vinterdepresjonen har sleppt taket, er det når dei første trekkfuglene kjem heim at ein verkeleg kan kjenne på at livet tek til på ny.

Les hele saken
02.03.2023

Innkalling til årsmøte i BirdLife Norge avd. Buskerud 2023

Styret i BirdLife Norge avd. Buskerud har gleden av å invitere til årsmøte i Haug menighets-senter, Prof. Hans Strøms vei 10 ved Haug kirke i Hokksund onsdag 22. mars 2023 kl. 18:30.

Les hele saken
Snøspurv 27.02.2023

Fugleliv i Namdal

BirdLife Namdal lokallag håper på godt oppmøte når de inviterer til forlokkende foredrag om havsvaler og fuglelokaliteter i Namdal, under åpent møte «Fugleliv i Namdal» torsdag 2.mars.

Les hele saken
Logo Trøndelag 26.02.2023

Årsmøte i BirdLife Trøndelag 19. mars 2023

BirdLife Trøndelag innkaller alle medlemmer til årsmøte søndag den 19. mars kl. 17:00 ved Ørin i Verdal kommune. Før årsmøtet vil Ørin feltstasjon besøkes med omvisning, orientering og ringmerking. Etter årsmøtet vil det bli foredrag om fuglelivet på Ørin, samt orientering om Trondheimsfjorden våtmarkssenter.

Les hele saken