Hopp til hovedinnhold

Fylkesavdelinger

En av BirdLife Norge sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.

Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for BirdLife Norge sentralt i faglige spørsmål.

Siste nytt fra fylkesavdelingene

Fugler i Øvre Eiker 2021 06.07.2022

Fugler i Øvre Eiker 2021

Feltutvalget i BirdLife Norge Øvre Eiker og omegn lokallag har gitt ut en ny årsrapport med beskrivelse av fugleåret 2021. Rapporten gir en oversikt over årets fugleobservasjoner i kommunen og sammenligner disse med tidligere år i perioden 2009 til 2020.

Les hele saken
På tur tilbake 05.07.2022

Vellykket nattravntur i Fjella

Indre Østfold lokallag gjennomførte en minnerik tur onsdag 29. juni med 6 ivrige deltagere.

Les hele saken
fiskemåke 27.06.2022

Jordbærspisende fiskemåker: BirdLife Telemark klager på skadefelling

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har gitt skadefellingstillatelse på fem fiskemåker som forsyner seg med jordbær i en jordbæråker i Skien kommune. Tillatelsen gjelder fra 20. juni til 20. juli 2022. BirdLife Telemark mener tillatelsen ikke står seg, og har påklaget vedtaket.

Les hele saken
Sjekk av kasse 19.06.2022

Falkeklubben på ugletur til Bodø

I Lofoten hekker det både hornugle og jordugle, men dette er arter som ikke hekker i fuglekasser. Haukugla kan av og til hekke i Lofoten, den kan man få hekkende i en fuglekasse, men det er sjeldent. For å få oppleve ugler i kasse dro Falkeklubben Lofoten derfor til Bodø i mai, perleuglas rike.

Les hele saken
Makrellterne 15.06.2022

Gardsosen i Vågan – ingen skam å snu på ville veier i fjæra

I Byplan Svolvær er det foreslått utbygging i Gardsosen, et ekstra viktig område for fugler og alt som lever tilknyttet grunne bukter og sjøområder. BirdLife Norge går sterkt imot planene, og minner Vågan kommunestyre om at tidligere vedtak når som helst kan omgjøres. Skal ikke neste generasjon også få ei fjære å fylle ut?

Les hele saken
Fjellvåk 14.06.2022

Oppsummering fra årsmøtehelgen på Liseth

Helgen 10. - 12. juni arrangerte BirdLife Hordaland fuglehelg med årsmøte på Hardangervidden for femte år på rad. Det ble både sosialt samvær og hyggelige fugleopplevelser i et våre vakreste fjellområder.

Les hele saken