Hopp til hovedinnhold

Fylkesavdelinger

En av BirdLife Norge sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.

Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for BirdLife Norge sentralt i faglige spørsmål.

Siste nytt fra fylkesavdelingene

Gluttsnipe 21.05.2024

Merknader til kommunal planstrategi 2024-2027, Rælingen

«Rælingen kommune har en arealbruk som ivaretar naturområder og naturmangfold, både for bruk og vern av naturen». Sitatet er et utdrag fra kommuneplanens samfunnsdel til Rælingen kommune. BirdLife Oslo og Akershus er ikke imponert av ordbruken.

Les hele saken
Kvartbekkasin 19.05.2024

Fugler på Vestvågøy i 2023

Fugleåret 2023 på Vestvågøy gav ingen nye fuglearter for kommunen, ei heller ble det sett nye arter på Gimsøya. Men mange fine observasjoner ble gjort, og antall vadere som besøkte oss på høsttrekket var blant det høyeste på mange år. Som vanlig har Harald Våge laget en oppsummerende rapport.

Les hele saken
Polarjo - Artic skua (Stercorarius parasiticus) 13.05.2024

Kjøp av originale postertegninger

Nå er det mulighet for å kjøpe de vakre originaltegningene fra posterne våre som wildlife-artist Esther Van Hulsen har laget for oss.

Les hele saken
Lokalitetskonkurranse 10.05.2024

Lokalitetskonkurranse på Fuglenes Dag søndag 26. mai

BirdLife Buskerud inviterer til vår tradisjonelle lokalitetskonkurranse på Fuglenes Dag søndag 26. mai

Les hele saken
Boltit 07.05.2024

Velkommen til fuglefestival på Hardangervidda

BirdLife Hordaland inviterer til fuglefestival på Hardangervidda 14. til 16. juni. Bli med på ringmerking, fuglesangkurs, ekskursjoner, foredrag, quiz og sosialt samvær i nydelige omgivelser.

Les hele saken
fiskemåke 29.04.2024

Fiskemåkebestanden i Porsangerfjorden dramatisk redusert

I 1978 ble fiskemåke og andre sjøfugler telt opp i Porsangerfjorden i Finnmark. En ny telling i 2022 viste en tilbakegang på sørgelige 97 prosent. De dramatiske tallene gir grunn til både undring og bekymring. Tomas Aarvak i BirdLife Norge har jobbet i dette området i en årrekke, og oppsummerer situasjonen.

Les hele saken