Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fylkesavdelinger

Fylkesavdelinger

Finn ditt fylke NOF Finnmark NOF Troms NOF Nordland NOF Hedmark NOF Oppland NOF Sogne og Fjordane NOF Hordaland NOF Rogaland NOF Vest-Agder NOF Aust-Agder NOF Telemark NOF Buskerud NOF Vestfold NOF Oslo & Akershus NOF Oslo & Akershus NOF Østfold NOF Trøndelag NOF Møre og Romsdal NOF Trøndelag Sør-Trøndelag NU Gå til fylkessidene

En av Norsk Ornitologisk Forening sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.

Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for NOF sentralt i faglige spørsmål.

Siste nytt

Grågås på Melværet i Askvoll kommuneOvervintrende Grågås (21.01.2021)

I år er relativt mange overvintrende grågås på vestlandet. Det er trolig gjess fra den islandske bestanden som overvintrer her.

Les mer
Rosenstær (foto: Oddvar Heggøy)Dokumentasjon av sjeldne fuglar i Hordaland i 2020 (17.01.2021)

Den Lokale rapport- og sjeldenhetskomitéen for fugl i Hordaland (LRSK Hordaland) skal snart i gang med oppsummere fjorårets fugleobservasjonar i regionen i sin årlege rapport til bladet "Fuglar". Difor er det no på tide å beskrive sjeldne fuglar som vart sett i Hordaland i 2020. Fristen for innsending er 1. februar.

Les mer
OrrfuglSkal naturen også tas vare på i de grønne øyene? (06.01.2021)

Fremtidens Lofoten skal være "grønn", slik det blant annet prosjektet "De grønne øyene" jobber for. I et felles innspill til Vestvågøy kommunes klima- og energiplan understreket vi at dette må inkludere å ta vare på naturen, også for å beskytte oss fra de verste klimaendringene og effektene av dem.

Les mer
Vern vipaVern vipa i Hordaland 2020 (04.01.2021)

Prosjektet «Vern vipa i Hordaland» startet kartlegging, overvåking, tiltak og rapportering av hekkeområder for vipa i 2015. Rapporten for 2020 er kortfattet og rett på sak. Prosjektet ble i 2020 gjennomført uten prosjektmidler.

Les mer
alkeFaulereset 2021 (03.01.2021)

Birdrace er godt kjent i fuglekikkermiljøet, der man har en uhøytidelig konkurranse om å se flest arter innenfor et gitt tidsrom. Fritt oversatt til faulereset i Aust-Agder, har vi en lignende konkurranse 1. januar hvert år. Vi danner lag med to-fem deltakere der minst to av dem må ha sett fuglen for at arten blir godkjent. Slik også i år, og åtte lag hadde meldt sin interesse med til sammen 22 fuglekikkere. Lagene ble som følger; Dreamteam (Mette Berg Nielsen, Rune Skåland, Terje Moen og Lars Otto Eliassen), Pixeljentene (Gunn M. Benning-Rogers, Mariann Uldal og Hege Ødegård), Gulspurvene (Sven Inge Marcussen og Espen Birkeland), Spurs (Glenn Svendsen og Marius), Brægen (Trond Nilsen og Jon G. Thorsen), Fagelaget (Leif Fage, Ingrid og Ida), Team Aslaksen (Jan Ove Aslaksen, Veronica og Elisabeth) og Turlaget (Inger Berggren, Heidi Lillehammer og Tore G. Andersen).

Les mer
FiskemåkeNyttårskryss 2020-2021 (29.12.2020)

Det nærmer seg Nyttårskryss i Hordaland. For 33. gang skal det konkurreres om hvilken region som kan skilte med flest fuglearter på denne tiden av året. Konkurransen starter 31. desember klokka 00:00 og avsluttes 2. januar klokka 24:00.

Les mer