Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fylkesavdelinger

Fylkesavdelinger

Finn ditt fylke NOF Finnmark NOF Troms NOF Nordland NOF Hedmark NOF Oppland NOF Sogne og Fjordane NOF Hordaland NOF Rogaland NOF Vest-Agder NOF Aust-Agder NOF Telemark NOF Buskerud NOF Vestfold NOF Oslo & Akershus NOF Oslo & Akershus NOF Østfold NOF Trøndelag NOF Møre og Romsdal NOF Trøndelag Sør-Trøndelag NU Gå til fylkessidene

En av Norsk Ornitologisk Forening sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.

Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for NOF sentralt i faglige spørsmål.

Siste nytt

AlkeFalkeklubben til Røst: Lunder og tre rosenstær (15.06.2021)

Falkeklubbens tur til Røst ble legendarisk – ja, trolig resulterte den i en Norgesrekord når Ylva (seks år) oppdaget tre rosenstær i en flokk! Det har visstnok aldri skjedd i Norge før. Fine observasjoner av lunder ble det også, turens egentlige hovedmål.

Les mer
Unge av taksvaleIkke fjern fugleunger fra foreldrene sine! (14.06.2021)

I disse dager er det mange fugle-egg som klekkes. Folk finner «forlatte» fugleunger, eller unger som har «falt ut av reiret». Vi har skrevet om temaet tidligere, men det er nødvendig å gjenta det viktige budskapet: Du skal ikke ta med fugleunger hjem. Dem skal være sammen med sine foreldre.

Les mer
artsjaktSpennende artsjakt på Tromøya! (09.06.2021)

Lørdag 5. juni inviterte Aust-Agder sopp og nyttevekstforening til tur for å bidra i den store artsjaktenen, en årlig nasjonal dugnad hvor det er om å gjøre å finne flest plante-, dyre- og sopparter i løpet av ett døgn. Initiativtaker Anne Huvestad hadde også invitert med Roar Linjord fra Agder botaniske forening og Helge Venaas fra NOF avd. Aust-Agder. Det ble en flott og lærerrik dag med 173 registrerte arter!

Les mer
dverggåsPlanlagt kraftlinje truer dverggåsa i Finnmark (09.06.2021)

Statnett søker om å få bygge en 131 kilometer lang ny 420 kV kraftledning mellom Skaidi og Lebesby. Eventuelle luftspenn i samtlige av de skisserte linjene mellom Lakselv og Igeldas er uforenlig med å ivareta hensynet til dverggåsa, og de vil være i strid med Miljødirektoratets handlingsplan for arten.

Les mer
ForsideFugler i Øvre Eiker 2009–2019 (06.06.2021)

Rapporten "Fugler i Øvre Eiker 2009-2019" er nå tilgjengelig som pdf-fil.

Les mer
BuskskvettÅrsmøte 2021 (05.06.2021)

Årets årsmøte for NOF Nordland blir på Sæterstad gård i Hattfjelldal lørdag 19. juni kl. 17.00. Her finner du alle dokumentene.

Les mer