Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Fylkesavdelinger

Fylkesavdelinger

Finn ditt fylke NOF Finnmark NOF Troms NOF Nordland NOF Hedmark NOF Oppland NOF Sogne og Fjordane NOF Hordaland NOF Rogaland NOF Vest-Agder NOF Aust-Agder NOF Telemark NOF Buskerud NOF Vestfold NOF Oslo & Akershus NOF Oslo & Akershus NOF Østfold NOF Trøndelag NOF Møre og Romsdal NOF Trøndelag Sør-Trøndelag NU Gå til fylkessidene

En av Norsk Ornitologisk Forening sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.

Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for NOF sentralt i faglige spørsmål.

Siste nytt

GrågåsMedhold i klage om skadefelling av gås (24.11.2020)

Fylkesmannen har gitt NOF Nordland medhold i klage på skadefellingsvedtaket Vega kommune gjorde våren 2019. Vedtaket var ment å regulere skadefelling av grågås for perioden fram til hekkestart, men var upresist formulert og ga svært vidt rom for tolkning.

Les mer
MøtelederReferat fra årsmøtet i NOF avd. Buskerud 09.11.2020 (22.11.2020)

Årsmøtet 2020 som var utsatt pga. koronapandemien, ble avholdt i Haug menighetssenter ved Hokksund 9. november 2020. Det var 9 personer til stede derav 3 digitalt via Teams. Referat følger vedlagt.

Les mer
solsikkeFokus på fuglefôring i Grimstad (21.11.2020)

I samarbeid med Felleskjøpet i Grimstad satte fugleforeninga i Aust-Agder 21. november fokus på fôring av småfuglene. Mette Berg Nielsen, Rune Skåland og Roar Solheim delte sin kunnskap med interesserte, informerte om NOFs arbeid og delte ut både "Fuglevennen", "Vår fuglefauna" og "Fugler i Aust-Agder", og Felleskjøpet hadde 20% rabatt på alt av fuglematere og -fôr.

Les mer
Vipe ungfuglLiten opptur for hekkende vipe på Lista i 2020 (13.11.2020)

Det ble en aldri så liten opptur for vipa på Lista i 2020. Selv om bestanden fremdeles er svært liten, så ble det for første gang på 20 år registrert en liten økning i bestanden. Etter to sesonger uten at en eneste vipeunge har kommet på vingene var det også gledelig at ihvertfall noen unger kom på vingene i 2020.

Les mer
rødtoppfuglekongeFørstemann slo endelig til med rødtoppfuglekonge igjen! (11.11.2020)

Mange har hatt glede av å bli med på ringmerking med Jan Michaelsen i Indresund i Lillesand, alltid med håp om å få se en sjeldenhet. 15. oktober fikk han betalt for innsatsen da rødtoppfuglekongen satt i nettet, 53 år etter han rapporterte Norges første på Hvaler!

Les mer
HubroGlemt hubro reddet fra masseuttak (05.11.2020)

Det er langt mellom lyspunktene i de store utbyggingssakene, men engasjement hjelper. Det fikk NOF avd. Oppland erfare, da man klarte å stoppe planene om et gigantisk masseuttak innenfor et hekkeområde til et hubropar. Men kampen måtte kjempes, blant annet fordi NOFs opplysninger ble glemt i sakspapirene.

Les mer