Hopp til hovedinnhold

BirdLife Trøndelag

BirdLife Trøndelag

Velkommen til nettsidene for BirdLife Norge avdeling Trøndelag!

Vi er en forening for fugl og fuglevern og er bindeleddet for alle fugleinteresserte i Trøndelag. Trøndersk Natur er tidsskriftet vi utgir med mye interessant lesestoff om fugl og natur.

På disse sidene finner du nyhetsstoff, oversikt over arrangementer og kontaktinformasjon. Besøk og FØLG oss gjerne på vår Facebookside (lenke under).

Aktiviteter for medlemmene våre er organisert gjennom lokallagene.

Sjekk ut kalenderen vår og bli med på tur!

 


 

BirdLife Trøndelag logo
FOTO: BirdLife

Siste nytt

Falkeklubben på Leinøra Fuglestasjon 23.01.2023

Årsberetning 2022 for Trondheim lokallag

Torsdag 16.februar har Trondheim lokallag sitt årsmøte. I den anledningen er årsberetningen for 2022 laget.

Les hele saken
Gruppebilde BirdLife Trøndelag 26.10.2022

Aktivitetsseminar BirdLife Trøndelag 22.-23. oktober 2022.

Helga 22.-23. oktober arrangerte fylkesstyret et aktivitetsseminar på Klostergården, Tautra. Dette er 2. året på rad at seminaret avholdes. Tanken bak seminaret er en årlig samling mellom fylkesstyret og representanter fra lokallagene våre, hvor det tas sikte på erfarings- og kunnskapsutveksling på tvers av lokallagene.

Les hele saken
Kvinand 04.10.2022

Kartlegging av vannfugl i utvalgte vann i Bymarka, Trondheim 2022

Trondheims bymark huser 50 ferskvann i stort og smått og mange har et rikt fugleliv både når det gjelder ande-, måke- og vadefugler. Kunnskap om utvikling i fuglefaunaen er viktig for forvaltningen. I 2015 ble det gjennomført en kartlegging i daværende Trondheim kommune av Sigurd og Georg Bangjord. Formålet med kartleggingen i 2022 var å se om noe hadde endret seg. Våren og sommeren 2022 kartla jeg 27 ferskvann. I tillegg til egen kartlegging ble det supplert med data fra artsobservasjoner.no og til sammen sammenfattet jeg data for 31 ferskvann i Bymarka.

Les hele saken
ærfugl 24.08.2022

BirdLife Trøndelag ut mot torskeoppdrett i Trondheimsfjorden

Trondheimsfjorden er en svært næringsrik fjord som på mange måter utgjør et eget økosystem, og fuglelivet er derfor også rikt. Fjorden er samtidig utsatt for et stort press fra naturinngrep og menneskelig påvirkning. Siste tilskudd til listen over trusler er flere oppdrettsanlegg.

Les hele saken
Natur- og fuglefestival 23.08.2022

Velkommen til Natur- og fuglefestival på Ringve

Førstkommende søndag arrangeres årets Natur- og fuglefestival i Ringve botaniske hage fra kl. 11:00-16:00. Det blir et bredt program med ulike foredrag og aktiviteter for både store og små. Festivalen er gratis og det vil være servering. Under kan du se fullt program og de ulike utstillerne.

Les hele saken
Fiskemåke 10.05.2022

BirdLife Trøndelag: Måkeinformasjon til folket

Hekketiden er her, og fuglene skal ha fred. Det inkluderer også måker. I Trøndelag har man fått laget et informasjonsskriv om hvilke regler som gjelder, og hvorfor vi skal la måkene hekke i fred. Informasjonsskrivet kan skrives ut og brukes også andre steder i landet.

Les hele saken

Nyhetsarkiv