Hopp til hovedinnhold

BirdLife Trøndelag

BirdLife Trøndelag

Velkommen til nettsidene for BirdLife Norge avdeling Trøndelag!

Vi er en forening for fugl og fuglevern og er bindeleddet for alle fugleinteresserte i Trøndelag. Trøndersk Natur er tidsskriftet vi utgir med mye interessant lesestoff om fugl og natur.

På disse sidene finner du nyhetsstoff, oversikt over arrangementer og kontaktinformasjon. Besøk og FØLG oss gjerne på vår Facebookside (lenke under).

Aktiviteter for medlemmene våre er organisert gjennom lokallagene.

Sjekk ut kalenderen vår og bli med på tur!

 


 

BirdLife Trøndelag logo
FOTO: BirdLife

Siste nytt

Leinøra lørdag 9.september kl 07 11.09.2023

To nye ringmerkere med A-lisens i Trondheim

Det er stor ringmerkingsaktivitet på Leinøra fuglestasjon med mange ivrige "lærlinger".

Les hele saken
spurveugle 30.08.2023

Nedbygging av Tillermarka i Trondheim

I kommunedelplanen til Trondheim kommune foreslås det å omregulere Tillermarka fra naturområde til industriområde. Tillermarka er nærområdet for de flere tusen som bor i Tillerområdet, og er således et viktig område for rekreasjon, og ikke minst et viktig naturområde for mange arter inklusive fugler.

Les hele saken
22.08.2023

Birdlife Norge Trondheim lokallag

Trondheim lokallag er et aktivt lokallag med mange aktiviteter. Vi ønsker at flest mulig deltar i arrangementene, som bidrar til at du lærer mer om fugler og deres leveområder, samt at det er sosialt. Vi tar imot alle, uansett hvilken kunnskap du har til fugler. Vi gjør også en viktig jobb med å værne om fuglene og deres leveområder. Fuglene trenger vår hjelp til å leve sitt liv og formere seg. Din deltakelse er viktig. Meld deg inn i BirdLife Norge, hvis du ikke allerede er medlem.

Les hele saken
21.08.2023

Fuglelokaliteter i Trondheimsområdet

Det er mange fine steder å se fugl i Trondheimsområdet. Du finner de både ved fjorden og inne i skogen. På vinters tid er fjorden en bra plass for å se etter fugl. Der kan du se ender, lommer og alkefugler. Småfugler kan vi oppleve overalt. Fôringsplasser er godt egnet for å observere fugler på nært hold og å lære mye om dem. Et godt tips er fôringsplassen i Ringve botaniske hage

Les hele saken
Dugnadsgjeng 13.06.2023

Nytt utkikkspunkt og parkeringsplass ved Hammervatnet

Dagturgruppa i Birdlife Trondheim hjalp til med å lage utkikkspunkt og fant tid til litt fuglekikking.

Les hele saken
Oversiktsfoto av parkering 26.04.2023

Informasjon om E6-utbygging og adkomst til fugletårnet på Hammervatnet

Bygging av ny firefelts E6 mellom Kvithammer i Stjørdal og Åsen i Levanger som ble igangsatt i 2022 gir utfordringer for fuglekikkere som vil besøke fugletårnet ved Hammervatnet. Det som kommer til å bli det nye «Hammerkrysset» kobles sammen med dagens E6 øst for Hammervatnet. Under anleggsperioden er biltrafikken lagt om via den gamle E6-traseen forbi fugletårnet på Hammervatnet. Utbygginga er forventet ferdig i 2026.

Les hele saken

Nyhetsarkiv