Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Trøndelag
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Trøndelag

NOF logo

Større bilde

Velkommen til nettsidene for NOF avdeling Trøndelag!


Vi er en forening for fugl og fuglevern og fungerer som et bindeledd for alle fugleinteresserte i fylket. Aktiviteten blandt medlemmene våre er organisert gjennom åtte lokallag. Vi utgir tidsskriftet Trøndersk Natur, norges flotteste fylkestidsskrift for fugl. På disse sidene finner du nyhetsstoff, oversikt over arrangementer og kontaktinformasjon.

Sjekk ut kalenderen vår og bli med på tur da vel!

 

Besøk og LIK oss også på Facebook.

 

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

LundeVern er en forutsetning for et rikt hav (30.03.2021)

Norge henger etter på det marine vernet, et vern som vil være viktig for å ta vare på et produktivt hav for mennesker, dyr og fugler. Vern er lurt etter mange barometer, og derfor må vi bevare for å beskatte, og ikke forringe våre mest verdifulle havområder.

Les mer
NOFÅrsmøte i NOF-Trøndelag 12. april 2021 (23.03.2021)

NOF avdeling Trøndelag innkaller alle medlemmer til årsmøte mandag 12. april kl. 18.00. På grunn av den pågående korona-situasjonen vil årsmøtet avholdes digitalt.

Les mer
brushaneLa Ørin nord være! (03.11.2020)

Ørinområdet i Verdal, Trøndelag er et viktig naturområde, både for fugler og en rekke andre former for liv. Nå ønsker lokalpolitikerne, i samarbeid med Trondheim Havn IKS, å ødelegge denne naturperlen med en storstilt oppfylling. NOF mener planene må stanses, og påpeker at dette er et globalt viktig fugleområde.

Les mer
HvitryggspettAvslag på søknad om fellingstillatelse på hakkespett (01.09.2020)

Spetteskader på bygninger er et velkjent problem i Norge. En eier av en fritidsbolig i Vågan, Hitra kommune i Trøndelag søkte om felling av en hakkespett etter at det ble funnet ti hull i boligen. Fylkesmannen i Trøndelag fikk medhold fra Miljødirektoratet i sitt avslag på søknaden. NOF er fornøyd med utfallet i saken.

Les mer
NOFÅrsavgift for parkering på Øysand/Gaulosen (01.09.2020)

Parkeringsoblatene for forhenværende periode er utløpt, og om man fortsatt vil besøke Øysand-siden av Gaulosen naturreservat og landskapsvernområde er tiden inne for å fornye oblatene.

Les mer
ÆrfuglUtvidelse av E6 i konflikt med fugl og fisk i Stjørdalselvas utløp (03.07.2020)

I forbindelse med ny reguleringsplan så ønsker Nye Veier AS å fylle ut et areal på 50 000 kvadratmeter i brakkvannsbassenget ved Stjørdalselvas utløp. Budskapet fra NOF er klart: Vi har ikke råd til å tape mer våtmark, og her er det internasjonale verneverdier!

Les mer

Nyhetsarkiv