Hopp til hovedinnhold

Vår Fuglefauna

Vår Fuglefauna er flaggskipet blant BirdLife Norge sine tidsskrifter. Det kommer ut med fire hefter i året, og er spekket av gode fuglebilder og spennende fuglestoff!

Her kan du lese siste nytt fra foreningens prosjektvirksomhet, hva som skjer i de ulike ledd av foreningen og ikke minst har vi mange artikler som forteller om hva som skjer med fuglelivet. Artikler om norske forhold dominerer. Bladet inneholder mange faste spalter, alt fra kunst i spalten Bevinget kunst til siste nytt av spennende fugleobservasjoner i spalten Nytt fra felten. I Fotonøtta får du bryne deg på utfordrende fuglebilder, og her er det rundepremier og en kikkert som sammenlagtpremie. Nytt om situasjonen for fuglelivet internasjonalt får du i spalten Nytt fra fuglenes verden. Innholdet er variert og noe for enhver smak!

Sterna var medlemstidsskriftet til foreningen fra stiftelsen i 1957, noe som var et samarbeid mellom Stavanger Museum og BirdLife Norge. Fra og med 1978 erstattet Vår Fuglefauna Sterna som foreningens medlemstidsskrift. Vår Fuglefauna var sentralforeningens eneste medlemstidsskrift fram til Fuglevennens tilblivelse i 2004.

Redaktør: Magne Myklebust
ISSN: 0332-5601

Fotonøtta

10.01.2023

Fjerde runde av Fotonøtta i 2022

Fjerde runde av Fotonøtta er alltid spennende. Konkurransen begynner å tilspisse seg, og runden avgjør om vi får en sammenlagtvinner eller om det blir ekstrarunder også ved denne korsvei. Mange har klart seg godt så langt i 2022, og vi ønsker alle deltakere lykke til med vinterens to nøtter.

Les hele saken
28.10.2022

Tredje runde av Fotonøtta i 2022

I den andre runden av Fotonøtta kom det inn 67 svar, og av disse var 31 riktige for begge nøtter. Høstens utfordringer er naturligvis ikke av de enkleste, men det skal være nok kjennetegn til å artsbestemme begge to til tross for vanskelige positurer. Lykke til!

Les hele saken
10.08.2022

Andre runde av Fotonøtta i 2022

Første runde av Fotonøtta var som vanlig nokså lett. De aller fleste svarte korrekt på begge nøttene! Med 105 svar var det en gledelig god deltakelse. Av disse står 91 igjen med full pott etter den første runden. Da er det klart for runde 2 – her er det bare å sette seg ned med fugleboka. Lykke til!

Les hele saken

Tidligere fotonøtter