Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

BirdLife Hordaland

Velkommen til BirdLife Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i regionen. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland? Da er du hjertelig velkommen til å bli medlem eller ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen: www.fuglar.no

BirdLife Hordaland

Siste nytt

Blåstrupe 21.06.2024

Fuglefestival på Liseth – litt sol – litt regn – meir vind – mest kjekt!

I midten av juni, frå den 14. til den 16., var det igjen duka for fuglefestival på Liseth. Allereie før dei fleste var komne fram, tikka det inn ei melding om at to haukugler og to rosenfinkar var på plass – begge gjeve artar å sjå for den jamne fuglekikkaren i Hordaland, og fleire av deltakarane fekk oppleva desse artane for første gong. Likevel var det nok dei alltid like flotte gulerlene som i størst grad dominerte luftrommet, der dei flaug fram og tilbake med mat til sine kjære små.

Les hele saken
Boltit 07.05.2024

Velkommen til fuglefestival på Hardangervidda

BirdLife Hordaland inviterer til fuglefestival på Hardangervidda 14. til 16. juni. Bli med på ringmerking, fuglesangkurs, ekskursjoner, foredrag, quiz og sosialt samvær i nydelige omgivelser.

Les hele saken
Deltakarar 30.01.2024

Fana rundt med BirdLife Bergen

Som alltid i januar gjekk årets første tur i regi av BirdLife Bergen til fuglelokalitetar i Fana. «Fana rundt» ein gammal travar blant turmåla våre, men det ser ikkje ut til at folk går lei av den grunn - tvert imot.

Les hele saken
Trelerke i Etne 09.01.2024

Oppskriftsmessig siger i Nyttårs-X for Midthordland

Nyttårshelga 30. desember – 1. januar gjekk det tradisjonsrike birdracet "Nyttårs-X" av stabelen i Hordaland for 36. gong. Spenninga om i kva region det vart sett flest fugleartar levde godt undervegs, men til slutt vart det som vanleg ein nokså trygg siger til Midthordland.

Les hele saken
Rastande ringnebbmåse på Kjøl, Bømlo 07.01.2024

Ringnebbmåse – ny art for Sunnhordland!

Då Espen Bore Hollund laurdag kveld eigentleg dreiv med noko litt anna kom han over nokre bilete frå i sommar som skulle visa seg å vera av ein særs sjeldsynt måse. Under kan du lesa historia hans om det nokså tilfeldige samantreffet som førte fram til identifikasjon av den første dokumenterte ringnebbmåsen i Sunnhordland.

Les hele saken
Bjørkefink 25.12.2023

Nyttårskryss 2023/24

For 36. gang skal det konkurreres om hvilken region som kan skilte med flest fuglearter i nyttårshelga. Konkurransen starter 30. desember klokka 00:00 og avsluttes 1. januar klokka 24:00.

Les hele saken

Nyhetsarkiv