Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

BirdLife Hordaland

Velkommen til BirdLife Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i regionen. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland? Da er du hjertelig velkommen til å bli medlem eller ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen: www.fuglar.no

BirdLife Hordaland

Siste nytt

Deltakarar 30.01.2024

Fana rundt med BirdLife Bergen

Som alltid i januar gjekk årets første tur i regi av BirdLife Bergen til fuglelokalitetar i Fana. «Fana rundt» ein gammal travar blant turmåla våre, men det ser ikkje ut til at folk går lei av den grunn - tvert imot.

Les hele saken
Trelerke i Etne 09.01.2024

Oppskriftsmessig siger i Nyttårs-X for Midthordland

Nyttårshelga 30. desember – 1. januar gjekk det tradisjonsrike birdracet "Nyttårs-X" av stabelen i Hordaland for 36. gong. Spenninga om i kva region det vart sett flest fugleartar levde godt undervegs, men til slutt vart det som vanleg ein nokså trygg siger til Midthordland.

Les hele saken
Rastande ringnebbmåse på Kjøl, Bømlo 07.01.2024

Ringnebbmåse – ny art for Sunnhordland!

Då Espen Bore Hollund laurdag kveld eigentleg dreiv med noko litt anna kom han over nokre bilete frå i sommar som skulle visa seg å vera av ein særs sjeldsynt måse. Under kan du lesa historia hans om det nokså tilfeldige samantreffet som førte fram til identifikasjon av den første dokumenterte ringnebbmåsen i Sunnhordland.

Les hele saken
Bjørkefink 25.12.2023

Nyttårskryss 2023/24

For 36. gang skal det konkurreres om hvilken region som kan skilte med flest fuglearter i nyttårshelga. Konkurransen starter 30. desember klokka 00:00 og avsluttes 1. januar klokka 24:00.

Les hele saken
Grågås i forbifarten 04.12.2023

Statsforvaltaren opphevar vedtak om skadefelling av grågås på Bømlo

Våren 2023 la styret i BirdLife Sunnhordland ned eit stykke arbeid i å utforma eit klagebrev på skadefelling av grågås i Bømlo kommune. No har statsforvaltaren stadfesta at skadefellingsløyva fleire stader på Bømlo våren 2023 er gitt på mangelfullt grunnlag, og opphevar derfor kommunen sine vedtak.

Les hele saken
Fedje april 2001 20.11.2023

Ein milepåle er nådd i BirdLife Hordaland

Då Inga og Nathalie melde seg inn i BirdLife Hordaland sist måndag, vart medlemstalet vårt 999. Spanande forventningar låg i lufta med tanke på når og kven den neste medlemen skulle bli. Alt på tysdag melde Kjersti seg inn, og foreininga runda endeleg 1 000 medlemar!

Les hele saken

Nyhetsarkiv