Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

BirdLife Hordaland

Velkommen til BirdLife Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i regionen. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland? Da er du hjertelig velkommen til å bli medlem eller ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen: www.fuglar.no

BirdLife Hordaland

Siste nytt

På utkikk etter egretthegra 27.08.2023

Bergen BirdLife på tur til Herdla

Kvart år i slutten av august skal det helst vere fullt «trøkk» med vadarar på Herdla. Så første haust- eller siste sommartur i BirdLife Bergen lokallag gjekk også i år dit.

Les hele saken
Nattravn 03.07.2023

Fremmed nattestemme i Alver

En karakteristisk surrelyd fra skogen skulle vise seg å bli en av de mest spennende fugleobservasjonene i Hordaland så langt i år. Spillende nattravn på Vestlandet er knapt påvist tidligere.

Les hele saken
Ringmerking på Liseth 02.07.2023

Full klaff for fuglefestivalen

En ny strålende helg på Liseth i deilig sommervær dannet rammen rundt årets fuglefestival. Det var 6. år på rad at styret valgte vakre Liseth og Hardangevidden som arena når medlemmene skulle samles. Programmet var som alltid avhengig av godt vær, og bedre klaff enn denne helgen skal man lete lenge etter!

Les hele saken
Arboretets dag 2023 08.06.2023

BirdLife Hordaland på Arboretets dag

Det er en årelang tradisjon at medlemmer i lokallaget i Bergen deltar med stand på Arboretets dag og i år var intet unntak. Det eneste nye var at de trofaste bidragsyterne i år var opptatt alle mann, så vi måtte tromme sammen et nytt mannskap til årets tilstelning.

Les hele saken
Isdalen 13.05.2023

Velkommen til fuglefestival på Hardangervidda

BirdLife Hordaland inviterer til fuglefestival på Hardangervidda 9. til 11. juni. Bli med på ringmerking, fuglesangkurs, ekskursjoner, foredrag, quiz og sosialt samvær i nydelige omgivelser.

Les hele saken
John Myking fortel om Osterøy 23.04.2023

BirdLife Bergen på tur til Osterøy

I strålande vårver drog 16 personar frå Øyrane Torg tidleg laurdag morgon 22.4. Med oss på turen var lokal kjentmann Geir Bjørsvik. Han har god oversikt over fuglelokalitetar på øya, og me hadde lagt opp ein tur som kunne gje oss fleire godbitar, f.eks storlom, skogsnipe, diverse spetter, duetrost, ringtrost og trane. I det varme vårveret ville det heller ikkje vere usannsynleg å få sjå ein og annan skruande rovfugl på den fjellrike øya.

Les hele saken

Nyhetsarkiv