Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Hordaland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Hordaland

 Velkommen til Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen:

www.fuglar.no

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

RosenstærDokumentasjon av sjeldne fuglar i Hordaland i 2020 (17.01.2021)

Den Lokale rapport- og sjeldenhetskomitéen for fugl i Hordaland (LRSK Hordaland) skal snart i gang med oppsummere fjorårets fugleobservasjonar i regionen i sin årlege rapport til bladet "Fuglar". Difor er det no på tide å beskrive sjeldne fuglar som vart sett i Hordaland i 2020. Fristen for innsending er 1. februar.

Les mer
Vern vipaVern vipa i Hordaland 2020 (04.01.2021)

Prosjektet «Vern vipa i Hordaland» startet kartlegging, overvåking, tiltak og rapportering av hekkeområder for vipa i 2015. Rapporten for 2020 er kortfattet og rett på sak. Prosjektet ble i 2020 gjennomført uten prosjektmidler.

Les mer
FiskemåkeNyttårskryss 2020-2021 (29.12.2020)

Det nærmer seg Nyttårskryss i Hordaland. For 33. gang skal det konkurreres om hvilken region som kan skilte med flest fuglearter på denne tiden av året. Konkurransen starter 31. desember klokka 00:00 og avsluttes 2. januar klokka 24:00.

Les mer
SilkehegreOversomrende silkehegre i Bergen (09.09.2020)

Thorolf Magnesen ble oppmerksom på ei hvit hegre i Kviturspollen i Bergen i midten av mai. Han tok kontakt med lokale fuglekikkere, som snart kunne konstatere kommunens første funn av silkehegre. Fuglen skulle vise seg å bli noe så uvanlig som den første oversomrende silkehegra i Hordaland.

Les mer
BlåstrupeStrålende årsmøtehelg på Hardangervidda (03.07.2020)

Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland fikk avviklet årsmøtet sitt på den årlige helgesamlingen som også i år var lagt til idylliske Liset ved foten av Hardangervidda. Helga 12. til 14. juni var spekket av god stemning, strålende vær og mange fjellfugler.

Les mer
Fjelljo (foto: Oddvar Heggøy)Skikk og bruk ved observasjon av sjeldne fugler (02.07.2020)

Mange interesserer seg for sjeldne fugler, og dagens digitale hjelpemidler gjør at man umiddelbart kan få beskjed når slike oppdages. Men hvordan bør man egentlig oppføre seg når man observerer sjeldne fugler? Dette har den lokale rapport- og sjeldenhetskomitéen for fugl (LRSK) i Hordaland sett nærmere på.

Les mer

Nyhetsarkiv