Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Hordaland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Hordaland

 Velkommen til Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen:

www.fuglar.no

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

SilkehegreOversomrende silkehegre i Bergen (09.09.2020)

Thorolf Magnesen ble oppmerksom på ei hvit hegre i Kviturspollen i Bergen i midten av mai. Han tok kontakt med lokale fuglekikkere, som snart kunne konstatere kommunens første funn av silkehegre. Fuglen skulle vise seg å bli noe så uvanlig som den første oversomrende silkehegra i Hordaland.

Les mer
BlåstrupeStrålende årsmøtehelg på Hardangervidda (03.07.2020)

Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland fikk avviklet årsmøtet sitt på den årlige helgesamlingen som også i år var lagt til idylliske Liset ved foten av Hardangervidda. Helga 12. til 14. juni var spekket av god stemning, strålende vær og mange fjellfugler.

Les mer
Fjelljo (foto: Oddvar Heggøy)Skikk og bruk ved observasjon av sjeldne fugler (02.07.2020)

Mange interesserer seg for sjeldne fugler, og dagens digitale hjelpemidler gjør at man umiddelbart kan få beskjed når slike oppdages. Men hvordan bør man egentlig oppføre seg når man observerer sjeldne fugler? Dette har den lokale rapport- og sjeldenhetskomitéen for fugl (LRSK) i Hordaland sett nærmere på.

Les mer
LisethÅrsmøtepåmelding (01.06.2020)

Bli med til Hardangervidda i midten av juni! NOF Hordaland avholder sitt årsmøte på Liseth i Eidfjord 13. juni, og inviterer fugleinteresserte i hele fylket til å komme. Foruten årsmøte blir det quiz og sosialt samvær denne helgen, og vi satser på mange fine fugleopplevelser i felten.

Les mer
ÆrfuglUansvarlig båtkjøring i Nordåsvatnet (26.05.2020)

Brakkvannsområdet Nordåsvatnet i Bergen er oppholdssted for flere arter vannfugler, inkludert enkelte rødlistearter som ærfugl. Nå melder Fanaposten om uvettig båtkjøring i området, og i noen tilfeller bevisst plaging av fuglene. NOF reagerer sterkt på denne uansvarlige oppførselen.

Les mer
TretåspettTretåspett i Askøy (10.05.2020)

Mai er vakker. Trekkfuglene kommer tilbake, mens mer stasjonære arter synger og hilser våren velkommen. Spettene våre er også på sitt mest aktive i denne perioden. En uvanlig trommevirvel ved Haugland på Askøy skulle vise seg å være av en meget eksklusiv karakter.

Les mer

Nyhetsarkiv