Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Hordaland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Hordaland

 Velkommen til Norsk Ornitologisk Forening i Hordaland - bindeleddet og talerøret for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, ta kontakt med oss. Besøk også vår egen hjemmeside som har mer utfyllende informasjon om foreningen:

www.fuglar.no

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

LisethFuglehelg på Hardangervidda (21.05.2021)

Bli med til Hardangervidda i midten av juni! NOF Hordaland avholder sitt årsmøte på Liseth i Eidfjord 12. juni, og inviterer fugleinteresserte i hele fylket til å komme. Foruten årsmøte blir det ekskursjoner, ringmerking, quiz og sosialt samvær denne helgen. Vi satser på mange fine fugleopplevelser i felten.

Les mer
FjellkalanderlerkeFjellkalanderlerke i Ulvik - en ny art for Hordaland (20.05.2021)

Torsdag 13. mai 2021 tok Ove Erdal i Ulvik bilder av ei for ham fremmed lerke, og postet dem senere på Facebook. Det var ikke så rart at lerka var ukjent, da fuglen viste seg å komme langveis fra. Arten var ingen ringere enn ei fjellkalanderlerke – en stor sjeldenhet her til lands!

Les mer
RosenstærDokumentasjon av sjeldne fuglar i Hordaland i 2020 (17.01.2021)

Den Lokale rapport- og sjeldenhetskomitéen for fugl i Hordaland (LRSK Hordaland) skal snart i gang med oppsummere fjorårets fugleobservasjonar i regionen i sin årlege rapport til bladet "Fuglar". Difor er det no på tide å beskrive sjeldne fuglar som vart sett i Hordaland i 2020. Fristen for innsending er 1. februar.

Les mer
Vern vipaVern vipa i Hordaland 2020 (04.01.2021)

Prosjektet «Vern vipa i Hordaland» startet kartlegging, overvåking, tiltak og rapportering av hekkeområder for vipa i 2015. Rapporten for 2020 er kortfattet og rett på sak. Prosjektet ble i 2020 gjennomført uten prosjektmidler.

Les mer
FiskemåkeNyttårskryss 2020-2021 (29.12.2020)

Det nærmer seg Nyttårskryss i Hordaland. For 33. gang skal det konkurreres om hvilken region som kan skilte med flest fuglearter på denne tiden av året. Konkurransen starter 31. desember klokka 00:00 og avsluttes 2. januar klokka 24:00.

Les mer
SilkehegreOversomrende silkehegre i Bergen (09.09.2020)

Thorolf Magnesen ble oppmerksom på ei hvit hegre i Kviturspollen i Bergen i midten av mai. Han tok kontakt med lokale fuglekikkere, som snart kunne konstatere kommunens første funn av silkehegre. Fuglen skulle vise seg å bli noe så uvanlig som den første oversomrende silkehegra i Hordaland.

Les mer

Nyhetsarkiv