Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Finnmark
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Finnmark

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

Logo Finnmark smallÅrsmøte - Norsk Ornitologisk Forening avdeling Finnmark (03.04.2020)

Det innkalles til årsmøte i NOF Finnmark lørdag den 23. mai på Stabbursnes Naturhus og museum. I år må det selvsagt tas forbehold i forhold til den pågående koronasituasjonen, men innkallingen sendes ut i håp om bedre tider!

Les mer
KrykkjeKrykkjehotellet på Vardneset i Berlevåg er en realitet (05.03.2020)

Det har vært mye omtale av krykkja det siste året. Den truede fuglen irriterer enkelte når den etablerer seg blant folk. I fjor kunne vi skrive om at Berlevåg kommune hadde vedtatt å bygge et krykkjehotell. Nå ved inngangen til en ny hekkesesong er byggverket klar til bruk!

Les mer
Ringmerket pilfinkRingmerkerens hjørne presenterer pilfink (04.03.2020)

I «ringmerkerens hjørne» presenterer vi både aktive ringmerkere i Finnmark samt de spennende og til dels eksotiske artene de vil vise oss. Denne gang presenterer vi en pilfink som Ken Gøran Uglebakken ringmerket hjemme hos webredaktørene i Alta sist høst.

Les mer
Lappopove_miniFra Lappmeisen 2017; Hvor trekker og hekker lappspovene som raster i Porsangerfjorden? (06.02.2020)

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og tidsskriftet så dagens lys i 1972. Etter flere års pause, kom vi voldsomt tilbake i 2016. Lappmeisen kommer nå ut med ett nummer per år. Denne gangen presenteres en artikkel fra 2017 om en av mange karakteristiske Finnmarksarter - lappspoven!

Les mer
Ringmerket gulspurv_miniRingmerkerens hjørne presenterer gulspurv (27.01.2020)

I «ringmerkerens hjørne» presenterer vi både aktive ringmerkere i Finnmark samt de spennende og til dels eksotiske artene de vil vise oss. Denne gang presenterer vi en gulspurv som Ken Gøran Uglebakken ringmerket hjemme hos webredaktørene i Alta sist høst.

Les mer
Horndykkerpar_miniKollaps i horndykkerbestanden i Troms - ikke samme trend i Finnmark (22.01.2020)

Den tillitsfulle og flotte horndykkeren er lett å kjenne igjen i sin rødbrune hekkedrakt med mørk rygg og svart hode. Denne dykkeren er historisk sett ganske fersk både i Troms og Finnmark, men de siste årene har utviklingen vært forskjellig i hhv. Troms og Finnmark. Mens bestanden i Finnmark er stabil eller sågar svakt økende er det en dramatisk nedgang i bestanden i deler av Troms.

Les mer

Nyhetsarkiv