Hopp til hovedinnhold

BirdLife Finnmark

BirdLife Finnmark

Siste nytt

Ringmerkere 29.10.2021

Ringmerkere i Finnmark flytter østover

Øst-Finnmark er kjent blant fuglefolk over hele verden som et fugle-eldorado, men det har likevel over år vært liten ringmerkingsaktivitet der. Denne høsten har ringmerkingsgruppen i Finnmark gjort et inntog østover i fylket, og med bl.a. opplæring av nye ringmerkere håper man å få endret på denne situasjonen.

Les hele saken
Dverggås 09.06.2021

Planlagt kraftlinje truer dverggåsa i Finnmark

Statnett søker om å få bygge en 131 kilometer lang ny 420 kV kraftledning mellom Skaidi og Lebesby. Eventuelle luftspenn i samtlige av de skisserte linjene mellom Lakselv og Igeldas er uforenlig med å ivareta hensynet til dverggåsa, og de vil være i strid med Miljødirektoratets handlingsplan for arten.

Les hele saken
Fugletur 17.03.2021

Fugletur i vernets interesse?

Vill natur forsvinner i et tempo som vi ikke har sett maken til. Selv i Finnmark begynner det å bli forstemmende få områder igjen som ikke er berørt av utbygging og annen menneskelig aktivitet. Du kan gjøre en forskjell! Ved å bruke Artsobservasjoner kan du gi ditt bidrag til fuglevernarbeidet.

Les hele saken
Snøugle 04.11.2020

Gigantprosjekt truer inngrepsfri natur i Finnmark

Grenselandet AS jobber for å realisere vindkraftprosjektet Davvi i et av Norges flotteste naturområder i Finnmark. Områder som har «vernet» seg selv trues nå av en ekspansiv industri. NOFs gjennomgang av naturverdier viser at leveforholdene til arter som snøugle, fjellrev og en rekke andre arter kompromitteres.

Les hele saken
28.05.2020

Fugletur i Øvre Pasvik

Snart er det klart for Sør-Varangers store høydepunkt - Fuglekikking i Øvre Pasvik. Sett av fredag 5. juni så har du muligheten til en organisert og uforglemmelig fugletur i en tid der organiserte turer er mangelvare. Merk at reglene tilknyttet pandemien krever påmelding.

Les hele saken
12.05.2020

Fra Lappmeisen 2019; Pionér og veteran Jostein Grastveit - «rett mann på rett plass til rett tid»

"Lappmeisen" er medlemsbladet for fugleinteresserte i Finnmark, og denne gangen presenteres en artikkel fra 2019 hvor NOF Finnmark sin første æresmedlem Jostein Grastveit presenteres. Styret i NOF Finnmark har med stor vemod mottatt meldingen om Jostein Grastveit sin bortgang den 26. mars i år. Og vi minnes denne hedersmannen med å gjengi fjorårets artikkel på nytt!

Les hele saken

Nyhetsarkiv