Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

SteinskvettPlanlegger landbasert oppdrett i hekkeområde til vipe og storspove (18.03.2021)

Brønnøy kommune i Nordland vurderer å tillate landbasert oppdrett ved Toft. Der er det et unikt og verdifullt kultur- og naturlandskap som huser bl.a. hekkende vipe og storspove. Valget burde være enkelt: Si nei! Verken oppdrettsnæringa eller kystnaturen er tjent med dette miljøfiendtlige tiltaket.

Les mer
FiskemåkeMåsepolitiet i Laukvik (17.03.2021)

Magnus Bjørkli, Max Nathaniel Kjelsberg Gullaksen, og Nicolai Antonijo Jensen, brukte atter en gang våren og sommeren 2020 til å se etter at måsene i Laukvik og omegn (Vågan) har det bra. Nå ser de frem til en ny sommer, kanskje med forsterket bakkestyrke.

Les mer
storskarverOter tok skarv, del 2 (20.02.2021)

I mars 2020 skrev vi om en oter som tok en storskarv på Herøy. Den 7. januar i år filmet Elin Rakel Pettersen en tilsvarende hendelse i Mo i Rana.

Les mer
OrrfuglSkal naturen også tas vare på i de grønne øyene? (06.01.2021)

Fremtidens Lofoten skal være "grønn", slik det blant annet prosjektet "De grønne øyene" jobber for. I et felles innspill til Vestvågøy kommunes klima- og energiplan understreket vi at dette må inkludere å ta vare på naturen, også for å beskytte oss fra de verste klimaendringene og effektene av dem.

Les mer
Stillits MosjøenMini-invasjon av stillits på Helgeland (27.11.2020)

Når kalenderen viser november, så skjer det ikke så voldsomt mye nytt på fuglefronten i Nordland. Joda, noen sjeldenheter kan dukke opp, men en liten invasjon av en forholdsvis sjelden art som stillits er overraskende! Nå ønsker vi hjelp for å få bedre oversikt.

Les mer
GrågåsMedhold i klage om skadefelling av gås (24.11.2020)

Fylkesmannen har gitt NOF Nordland medhold i klage på skadefellingsvedtaket Vega kommune gjorde våren 2019. Vedtaket var ment å regulere skadefelling av grågås for perioden fram til hekkestart, men var upresist formulert og ga svært vidt rom for tolkning.

Les mer

Nyhetsarkiv