Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

BirdLife Nordland

Siste nytt

Rødnebbterne 19.02.2024

Sjokkert over oppdrettsnæringens nye angrep på naturen

Norge er i ferd med å våkne opp. Arealforbruket må ned, og vi må sikre den mest verdifulle naturen først. Arealbruken må være etter en god, kunnskapsbasert overordnet plan, der målet er å gjenbruke «grå areal», altså områder som allerede er ødelagt. Planene om å gjøre Rossøyene om til industriområde går på tvers av alt dette.

Les hele saken
Dompap 06.02.2024

Dompap, gråsisik og flaggspett utmerker seg under Hagefugltelling i Nordland

Været var ikke det beste under årets hagefugltelling i Nordland. Vind og væromslag gjorde det tidvis utfordrende å telle fugler. Likevel var mange med på denne viktige folke-dugnaden som gir verdifull informasjon om hvordan det står til med de vanligste overvintrende hagefuglene. Og jammen ta ble det ikke sett en hel del fugler også i år! Som i landet forøvrig, ble det sett ekstra mange gråsisik, dompap og flaggspett.

Les hele saken
Antarktis 24.01.2024

Årsmøte i BirdLife Lofoten og foredrag om fugler i Antarktis

Velkommen til Årsmøte i BirdLife Lofoten! Mye spennende har skjedd det siste året, og vi tar en kort gjennomgang av dette og annet. Etter årsmøtet forteller Harald Våge om sin reise med Hurtigruta til Antarktis, til en natur og fuglefauna som er fremmed for de fleste av oss.

Les hele saken
Godt oppmøte 23.01.2024

BirdLife Norge Sør-Helgeland lokallag stiftet!

Lørdag 13. januar 2024 ble Birdlife Norge Sør Helgeland lokallag stiftet i Brønnøysund. Hele 47 personer møtte opp for å være med på den store begivenheten. Og enda flere var det som møtte opp til foredrag før selve stiftelsesmøtet, der Martin Eggen holdt et godt og viktig foredrag fra sin bok «Uten fugler blir livet ikke det samme».

Les hele saken
Fargerik lunde 09.01.2024

Fuglefjellet og den fargerike lunden

Bli med til lundefjellet ute i havgapet. I en fiktiv historie lagt til Nordland har Martin Eggen sett for seg hvordan fremtiden kan bli dersom vi ikke klarer å stanse sjøfuglenes tilbakegang. På 50 år er antallet sjøfugler i fuglefjellene redusert med 80 prosent, og allerede nå ligner mange hekkesteder på spøkelsesbyer.

Les hele saken
Sangsvane 12.12.2023

Sjeldent lavt antall sangsvaner i Lofoten

Årets svanetelling, den 41. i rekken, ble gjennomført søndag 3. desember. Bare 67 sangsvaner ble sett, noe som kan skyldes den kalde og fine høsten vi har hatt. Fuglene kan rett og slett ha trukket lengre sørover og droppet ferie i Lofoten denne vinteren.

Les hele saken

Nyhetsarkiv