Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Nordland
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Nordland

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

KongeørnStor interesse for ørn i Lofoten (06.09.2021)

NOF Lofoten lokallag og Naturvernforbundet i Lofoten inviterte til ørneforedrag i Meieriet kultursenter på Leknes, Vestvågøy 2. september. For å gi svar på ulike aspekter ved ørnenes tilstedeværelse, dykket vi dypt inn i de store rovfuglenes levesett og atferd, noe foredragsholder Alv Ottar Folkestad hjalp oss med.

Les mer
TraneVelkommen til årsmøte i NOF Lofoten lokallag! (06.08.2021)

Torsdag 2. september blir det årsmøte på Meieriet kultursenter (Fryseriet) på Leknes. Vi håper flest mulig vil komme og høre om foreningens arbeid og planer. Etter årsmøte kan du oppdatere deg om situasjonen for kongeørn og havørn i Norge - NOFs egen ørneekspert Alv Ottar Folkestad kommer til Lofoten!

Les mer
Isfugl MarieLRSK-rapport 2015 for Nordland (22.07.2021)

Endelig er den her! Den etterlengtede raritets- og sjeldenhetsrapporten for 2015. Høydepunkter inkluderer lundtrupialen fra Værøy, steppebrakksvalen fra Seinesodden i Bodø, og sibirsjøorren (som da het knoppsjøorre) som holdt seg i Klungsetbukta store deler av sommeren. Alle tre var nye arter for Nordland.

Les mer
Toppand med ungerFugletårn i Nordland (08.07.2021)

Det finnes ti fugletårn i Nordland, og her gir vi deg oversikten fra nord til sør.

Les mer
DobbelbekkasinNOF Nordland-treff i Hattfjelldal 2021 (26.06.2021)

Årets NOF Nordland-treff og årsmøte fant sted på Sæterstad Gård i Hattfjelldal, der tolv deltakere fra fire lokallag kunne nyte et yrende fugleliv. Nesna og omegn lokallag stod som arrangør, og som ved samtlige tidligere møter i sørfylket håpet de fleste på det klassiske artsparet lavskrike og jerpe.

Les mer
AlkeFalkeklubben til Røst: Lunder og tre rosenstær (15.06.2021)

Falkeklubbens tur til Røst ble legendarisk – ja, trolig resulterte den i en Norgesrekord når Ylva (seks år) oppdaget tre rosenstær i en flokk! Det har visstnok aldri skjedd i Norge før. Fine observasjoner av lunder ble det også, turens egentlige hovedmål.

Les mer

Nyhetsarkiv