Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

BirdLife Nordland

Siste nytt

Jordugle 19.01.2022

Sortland havn må holde fingrene unna Kringelbukta!

Sortland Havn jobber for tiden med utvidelsesplaner, både for havn og for næringsareal. Flere alternative areal er vurdert, og Sortland Havn har utpekt Kringelbukta som den mest hensiktsmessige plasseringen, til tross for at naturverdiene opplagt er høye. Vi hai full forståelse for at det er mange elementer som bør vurderes. Vi ber imidlertid om at naturverdiene tillegges stor vekt i en tidlig fase.

Les hele saken
Sidensvans 28.12.2021

Fire fugler å håpe på: Ønskeliste til fuglebrettsesongen

Alle som har fuglebrett vet hvor morsomt det er når det dukker opp en ny art. Det kan være en du har venta på lenge, den som alltid er på brettet til naboen men som aldri har besøkt ditt brett, eller det kan være en du aldri har hørt om før, og som forårsaker mye leting i fuglebøker og glade telefoner til venner og bekjente. Kanskje er det mulig å legge forholdene til rette for å få noen nye på besøk?

Les hele saken
havsvale 22.12.2021

Falkeklubben: Oppe "hele" natten for å se nattaktiv sjøfugl

Havsvalen er en helt spesiell fugl få mennesker har sett. En helg i august 2021 fikk Falkeklubben i Lofoten en spennende natt og flere havsvaler på nært hold, selv om det kostet litt skjønnhetssøvn. Nå i jula forlater de siste havsvalene Lofoten og reiser sørover.

Les hele saken
Boltit 16.12.2021

Mot en bedre besøksforvaltning i Lofotodden nasjonalpark

BirdLife Norge gjennomførte i slutten av mai 2021 tellinger av fugler i Lofotodden nasjonalpark i Nordland. Fugleregisteringene ble foretatt på i områdene Ryten, Kvalvika, Moholman og Bunesfjorden. Tellingene utgjør et viktig referansepunkt for fremtidige undersøkelser og et grunnlag for forvaltningen av nasjonalparken.

Les hele saken
Rødnebbterne 08.12.2021

Nye rapporter om Lofotens fugleliv

BirdLife Norges lokallag i Lofoten ble etablert i 1982, og lokallaget har siden den gang fremskaffet enorme mengder data om fuglelivet. For oss har det vært viktig å sammenstille kunnskap, slik at informasjonen kan sikre en bedre ivaretakelse av naturen vår. Nå foreligger det nye rapporter om fuglelivet i hhv. Flakstad og Vestvågøy kommuner.

Les hele saken
Sivspurv 08.12.2021

Ta vare på Sauøya utenfor Henningsvær

BirdLife Norge, Lofoten lokallag svarte nylig på en høring i regi av Vågan kommune. Ut ifra kunnskap vi har om området fraråder vi etableringen av fritidsboliger her, og mener Vågan kommune bør trekke reguleringsplanen og omgjøre området til LNF-område ved neste rullering av kommunens arealplan.

Les hele saken

Nyhetsarkiv