Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

BirdLife Nordland

Siste nytt

vipe 05.02.2023

Årsmøte for BirdLife Lofoten og foredrag om vipe

Mandag 27. februar blir det årsmøte for BirdLife Lofoten på Meieriet kultursenter (Fryseriet) på Leknes. Etter årsmøtet forteller Martin Eggen om en av Lofotens mest truede fuglearter, vipa. Det blir også fuglequiz, fugleprat og enkel servering.

Les hele saken
kake 05.12.2022

I godt selskap med fugler og fugleinteresserte i Lofoten gjennom fire tiår

Torsdag 1. desember inviterte vi medlemmer og andre interesserte til samling på Leknes, nøyaktig 40 år etter at lokallaget ble dannet. Mye er utrettet på disse årene, og på møtet fikk vi en fin gjennomgang av 40 år med fugleturer, kartlegginger og fuglevern. Nå ser vi frem til mange fine aktiviteter fremover. For BirdLife Lofoten er en vital 40 åring, og det er ingen planer om å trappe ned på aktivitetene!

Les hele saken
Fyglefjæra 28.11.2022

40 år med svanetellinger i Lofoten

Også i år ble det gjennomført telling av svaner i Lofoten 1. søndag i advent. Dette har blitt en fast tradisjon, som gir muligheten til å komme seg ut i den mørkeste delen av året. Tellingene startet opp i 1982, samme år som lokallaget ble startet opp. Slike langvarige overvåkninger av fugler får stadig større verdi, nå som mange bestander er i endring.

Les hele saken
Makrellterne 24.11.2022

Vestfjord Marine AS vil ha torskoppdrett i matfatet til truede fuglearter

Selv om Bodø kommune vedtok en ny og revidert arealplan så sent som juni 2022, har de nå sendt ut en høring om å slippe oppdrettsnæringen til ved to nye lokaliteter i øyriket Helligvær. Et stort antall truede fuglearter bruker områdene til næringssøk og hekking. Helligvær er allerede belastet med flere oppdrettsanlegg, og BirdLife Nordland mener grensen er nådd.

Les hele saken
storspove 12.11.2022

Vestvågøys plan for klima og natur svarer ikke på utfordringene

Kommunedelplan for klima, miljø og energi i Vestvågøy 2022-2031 har vært på høring. BirdLife Lofoten og Naturvernforbundet i Naturvernforbundet har sett på planen, og mener den svikter på tre av de viktigste temaene for regionen: arealnøytralitet, vern av våtmark og et artsrikt kulturlandskap.

Les hele saken
Bergand 04.11.2022

Bergand med spennende forekomst i Lofoten

Bergand er en vakker and i tilbakegang. I motsetning til sin nære slektning toppanda, er den også en fåtallig hekkefugl i hele Nordland. I Lofoten hekker den imidlertid. Rundt Borgpollene i Vestvågøy hekker den både i ferskvann og brakkvann/saltvann. Våren og sommeren 2022 brukte BirdLife Lofoten på å kartlegge dette regionalt viktige hekkeområdet for bergand.

Les hele saken

Nyhetsarkiv