Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

Betydelig medlemsvekst i BirdLife Nordland

Fuglekikking og naturomsorg er i vinden som aldri før, og det merkes godt på antall medlemskap i BirdLife Nordland. På få år har medlemsantallet vokst fra 600 til over 1000, og veksten i 2024 er på hele 14 prosent! Nå håper vi det fortsetter og at du hjelper oss med det.

Av Martin Eggen

Publisert 29.06.2024

I tillegg til drahjelp fra samfunn som er i ferd med å våkne, og virkelig ta inn over seg alvoret i klima- og naturkrisen, har styret i BirdLife Nordland gjort flere organisatoriske grep de siste årene.

Å etablere flere lokallag i det langstrakte fylket vårt har lenge vært et mål. Vi er derfor veldig glade for at lokale ildsjeler sør og nord i fylket har etablert henholdsvis BirdLife Sør-Helgeland og BirdLife Ofoten. Fylkesavdelingen har støttet opp under etableringene. Hele foreningens drift hviler på et nettverk av lokale grupper som holder øye med naturen og sprer naturglede i lokalsamfunnet. Det har også vært diskutert mulighetene for å stifte et lokallag i indre Salten med basis i Saltdal kommune, og vi håper det kan realiseres om ikke lenge.

Lokallagene står for medlemstilbudet nært der folk bor. De tar deg med på tur og arrangerer foredrag. Bidra gjerne inn i deres arbeid, kanskje vet du om et fint naturområde dere bør besøke? At vi har mange flinke tillitsvalgte i Nordland som stiller opp når det gjelder, ble nok lagt merke til under årets Fuglenes dag, der lokallagene våre var godt synlige!

Konseptet Nordland i 100 har også ført til nye fuglevenner. For oss som står bak utfordringen er det utrolig givende å høre om nye tilskudd blant oss som forteller at de nå legger mer merke til fuglene rundt seg, og som omfavner fuglekikking. At det er helsebringende og givende, det vet vi jo. Nordland i 100 går ut på å se 100 fuglearter i Nordland i løpet av et år. Selv om mange ikke når det ambisiøse målet, er det spennende å forsøke. Mange har nok også opplevd at mangfoldet av fugler er større enn de kunne forestille seg.

BirdLife Norge er også aktiv i media med kronikker og annet som forteller om naturvernsakene vi jobber med, og vi lager mange nettsaker på birdlife.no vi håper dere setter pris på. Du kan også følge oss på Facebook, slik over 2000 allerede gjør.

I tillegg er det ingen hemmelighet at vår nestleder Martin Eggen det siste året har holdt utallige presentasjoner av boka si "Uten fugler blir ikke livet det samme", som i stor grad omhandler BirdLife Norges arbeid. Bokturneen i april i samarbeid med bibliotekene i Salten varte i hele to uker, bare den! Mange har stiftet kjennskap med BirdLife Norge det siste året. 

I juni var unge fuglekikkere fra hele fylket samlet på Røst. Det ble en veldig fin helg, med 75 ulike fuglearter observert. Minner for livet ble skapt. Falkeklubben Lofoten stod bak arrangementet, en barne- og ungdomssatsing som drives av BirdLife Lofoten. Det legges opp til turer også i årene fremover, og hele fylket vil bli invitert så lenge det finnes økonomi til det.

Med disse gode nyhetene ønsker BirdLife Nordland dere alle en fin sommer. Klarer du å verve et nytt medlem, er vi takknemlig. Melder du inn familien (120,-) blir vi også flere medlemmer med større gjennomslagskraft, og de under 18 år får automatisk tilbud om å bli på Falkeklubbens sommertur. 

Du kan også abonnere på vårt fylkestidsskrift Havørna, der du lærer enda mer om den fantastiske naturen vi har her nord. Vil du ha et abonnoment i medlemskapet ditt, sier du bare ifra til BirdLife Norge. Bruk også lenken dersom du vil melde inn hele familien i foreningen. 

Takk til alle fuglevenner og til dere som står på for naturen vår!

Her finner du nyheter om fugler i Nordland.

 

Medlemsutvikling Nordland
Det går oppover. Det inspirerer til videre arbeid for fuglene og leveområdene deres. FOTO: BirdLife Norge
Medlemsutvikling 2023 til 2024
Medlemsveksten i 2024 er på 14 prosent. Det er betydelig. Verver du en venn blir vi enda flere fuglevenner! FOTO: BirdLife Norge