Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

BirdLife Norge Sør-Helgeland lokallag stiftet!

Lørdag 13. januar 2024 ble Birdlife Norge Sør Helgeland lokallag stiftet i Brønnøysund. Hele 47 personer møtte opp for å være med på den store begivenheten. Og enda flere var det som møtte opp til foredrag før selve stiftelsesmøtet, der Martin Eggen holdt et godt og viktig foredrag fra sin bok «Uten fugler blir livet ikke det samme».

Av Janne Helen Lorentzsen

Publisert 23.01.2024

Det var ikke mangel på engasjement når lokallaget ble stiftet! Stolene fylte seg opp på stiftelsesmøtet inne på Norli Brønnøysund lørdag ettermiddag 13. januar. Flere stoler måtte settes frem, og så var vi i gang med foredrag og stiftelsesmøte. 

Først holdt Martin Eggen sitt dagsaktuelle foredrag basert på boken sin, der vi fikk et godt innblikk i hva som skjer med fuglene i Norge og hvorfor det blir færre og færre av dem, hvorfor noen har forsvunnet helt enkelte steder, mens andre har blitt vanligere? Boka forteller om de store endringene som bare på noen få år har skjedd i fuglefaunaen.

Etter foredraget ble det gjort klart for stiftelsesmøte, og imponerende 8 personer var klar for å sitte i styret. Birdlife Norge Sør Helgelands første leder ble Steve Saltermark. Vi gratulerer. Styret vil konstituere seg selv på første styremøte. Representanter fra fylkesstyret og Birdlife Norge Nesna og omegn lokallag var også til stede. 

Søndag møttes engasjerte fuglefolk til felles fugletur ved vakre Torghatten. Her fikk vi se alt fra stillits til teist og havelle, og vi fikk dermed nye arter for 2024 på listen til «Nordland i 100»

Til lykke med lokallaget!

 

 

Fugletur med Birdlife Norge, Sør Helgeland lokallag
Søndag møttes vi ved Torghatten til en praktfull fugletur i nydelige omgivelser FOTO: Eivind Smørvik
Godt oppmøte
Mange fuglevenner møtte opp lørdag ettermiddag på Norli Brønnøysund FOTO: Janne Helen Lorentzsen
Fuglebok
Martin Eggen holdt ett særdeles viktig foredrag om fuglene som forsvinner og hva vi kan gjøre for å hjelpe dem FOTO: Janne Helen Lorentzsen