Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Aust-Agder
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Aust-Agder

www.agderfugl.net (til hjemmeside)

 

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

alkeFaulereset 2021 (03.01.2021)

Birdrace er godt kjent i fuglekikkermiljøet, der man har en uhøytidelig konkurranse om å se flest arter innenfor et gitt tidsrom. Fritt oversatt til faulereset i Aust-Agder, har vi en lignende konkurranse 1. januar hvert år. Vi danner lag med to-fem deltakere der minst to av dem må ha sett fuglen for at arten blir godkjent. Slik også i år, og åtte lag hadde meldt sin interesse med til sammen 22 fuglekikkere. Lagene ble som følger; Dreamteam (Mette Berg Nielsen, Rune Skåland, Terje Moen og Lars Otto Eliassen), Pixeljentene (Gunn M. Benning-Rogers, Mariann Uldal og Hege Ødegård), Gulspurvene (Sven Inge Marcussen og Espen Birkeland), Spurs (Glenn Svendsen og Marius), Brægen (Trond Nilsen og Jon G. Thorsen), Fagelaget (Leif Fage, Ingrid og Ida), Team Aslaksen (Jan Ove Aslaksen, Veronica og Elisabeth) og Turlaget (Inger Berggren, Heidi Lillehammer og Tore G. Andersen).

Les mer
stjertmeisVi forsøker igjen! (16.12.2020)

Et spesielt år nærmer seg slutten, og selv om vi må fortsette å ta hensyn til pandemien også i 2021, håper vi å få gjennomført mange trivelige og lærerrike aktiviteter for medlemmer og andre! Aller først kan vi glede oss til det årvisse fuglereset 1. januar!

Les mer
solsikkeFokus på fuglefôring i Grimstad (21.11.2020)

I samarbeid med Felleskjøpet i Grimstad satte fugleforeninga i Aust-Agder 21. november fokus på fôring av småfuglene. Mette Berg Nielsen, Rune Skåland og Roar Solheim delte sin kunnskap med interesserte, informerte om NOFs arbeid og delte ut både "Fuglevennen", "Vår fuglefauna" og "Fugler i Aust-Agder", og Felleskjøpet hadde 20% rabatt på alt av fuglematere og -fôr.

Les mer
rødtoppfuglekongeFørstemann slo endelig til med rødtoppfuglekonge igjen! (11.11.2020)

Mange har hatt glede av å bli med på ringmerking med Jan Michaelsen i Indresund i Lillesand, alltid med håp om å få se en sjeldenhet. 15. oktober fikk han betalt for innsatsen da rødtoppfuglekongen satt i nettet, 53 år etter han rapporterte Norges første på Hvaler!

Les mer
vandrefalkfjærFjær i fokus på hyggelig medlemsmøte! (29.10.2020)

Roar Solheims foredrag og Egil Eriksens fjærsamling var i fokus da medlemmer i NOF avd. Aust-Agder samlet seg til kosekveld på Grimstad vertshus torsdag 29.0ktober. 15 oppmøtte medlemmer lot seg også begeistre av Tor magne Stallelands 100 vakre fuglebilder denne hyggelige kvelden.

Les mer
gransangerUventet gjest på ringmerkinga i Indresund! (20.09.2020)

Værmeldinga var fin og tida var rett, så Jan Michaelsen sa han hadde en god følelse da han inviterte til ringmerking i Indresund i Høvåg 19. september. Til tross for kort varsel var vi til slutt åtte fugleinteresserte som var samlet på knausene ved Kvåsefjorden. Fuglekongene var flest med rødstrupene på en god andreplass. Gulbrynsangeren vi håpet på uteble, men en annen sjelden gjest tok turen innom og ble den første registrerte på lokaliteten!

Les mer

Nyhetsarkiv