Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > NOF Aust-Agder
  Siste nytt    Om oss    Bli medlem    Tillitsvalgte    Lokallag    Kalender    Tidsskrift    Kontakt oss    

NOF Aust-Agder

www.agderfugl.net (til hjemmeside)

 

Dagens observasjoner

Gå til artsobservasjoner.no

Siste nytt

storkStork over Fevik! (17.03.2020)

I elleve-tida 17. mars fikk Bjørn Øyvind Aslaksen en sjelden opplevelse da en stork kom flygende over huset på Fevik. Han var rask til å legge ut funnet på Facebook og kunne melde at den vinglet seg videre i retning vest. Her er det bare å holde øynene åpne!

Les mer
vipeeggStøtt opp om vipeprosjektene! (14.03.2020)

I tre år har Norsk ornitologisk forening avd. Aust-Agder hatt et vipeprosjekt på gang. I tillegg til å få en oversikt over bestanden i tidligere Aust-Agder fylke, har hensikten vært å merke reir og å følge utviklinga for å se om merkinga kan bidra til å bedre situasjonen for vipene. Prosjektgruppa besluttet i vinter å fortsette arbeidet i to nye år.

Les mer
NOFAASetesdalstur for bokkomité i innspurten! (08.03.2020)

Med Inge Selås i spissen har bokkomitéen for Norsk ornitologisk forening Aust-Agders jubileumsbok gjort en utrolig innsats for å hente inn tekster og bilder, skrive selv og lese korrektur. Det meste er på plass, men arbeidet med finpussen av tekst- og bildemateriale pågår fremdeles for fullt. Søndag 8. mars gikk gikk turen til Setesdalen for å snakke med Olav Tveit og for å lete etter bilder Valle.

Les mer
MakrellterneHvorfor greier vi ikke å ta vare på naturen? (02.03.2020)

NOF avd. Aust-Agder, Naturvernforbundet og mange av lokalbefolkningen har engasjert seg i reguleringen av et tidligere campingområde på Hoveodden i Arendal med ønske om at det skal reguleres til landbruks-, natur- og friluftsområde. Agderposten publiserte 01.02 et innlegg fra Einar Fredriksen der han spør hvorfor vi ikke greier å ta vare på naturen. Innlegget løfter debatten dit den hører hjemme, og mange som kjemper i liknende saker rundt omkring i landet vil nok nikke og kjenne seg igjen! Innlegget er gjengitt i sin helhet nedenfor med forfatterens tillatelse:

Les mer
gjessEn tidlig sandlo ble stjerna på årets vintertur til Hasseltangen (25.02.2020)

Den milde vinteren nærmest uten snø langskysten dannet rammen for den årlige NOF-turen til Hasseltangen for å se etter tidlige trekkfugl og sydentyrister fra nordlige strøk. 17 ivrige fuglefolk hadde kledd seg godt for å holde ut noen timer i brisen fra vest. Havørnene holdt seg unna denne dagen, så det var en tidlig sandlo som ble dagens stjerne!

Les mer
TiurSpennende temakveld på Grimstad vertshus! (16.02.2020)

Torsdag 13. februar inviterte NOF avd. Aust-Agder til en spennende temakveld i Grimstad. Kveldens foredragsholder, Vidar Selås, lokket 28 spente tilhørere med sitt foredrag «Bestandsvariasjoner hos skogshøns».

Les mer

Nyhetsarkiv