Hopp til hovedinnhold

Kommentarer til «Spetteskader på bygninger»

BirdLife Norge mottar mange henvendelser hvert år om hakkespetter som gjør skade på bygninger. Denne type spetteskader forekommer hyppigst om høsten. Folk vil ha gode råd om hva de skal gjøre, og BirdLife Norge har følgelig forsøkt å få en oversikt over forskjellige tiltak som kan føre til at man unngår slike skader.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Hakkespett

Vi bor rett under festningen i Trondheim. I den senere tid har jeg hørt at det har hakket i veggen mot Småberggan, og jeg har oppdaget at det er hakket ett ganske stort hull gjennom veggen på huset vårt. Jeg banket i veggen og en liten fugl fløy opp i bergan. Hva kan vi gjøre? Hvilken sort hakkespett kan det være snakk om?

Turid (29.09.2007)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Skade på byggning av hakkespett.

Hei,- Jeg har et låverødt hus liggende inntil skogen / utmark kledd med vestlandspanel. I de senere årene har jeg fått hakket flere hull i hjørnebordet på samme sted i hjørnekassa mot vest påfølgende år. Første gang byttet jeg øvre del av bordet. Nytt hull. Stiftet over en rød eloksert aluminiumsplate. nå nytt hull på oversiden helt opptil taket. Jeg har fått laget til en 1/2 meters galvanisert plate som vil dekke hele hjørnet. Tenkte jeg skulle male den først som huset. Er dette en løsning? Burde jeg male den for eks blå? Vil den inn på loftet, er den ute etter vinterbolig. Skal jeg tette det nå eller senere. Vennlig hilsen Roar Bergill

Roar Bergill, Fagerlia 13, 3055 Krokstadelva. (12.08.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Tiltak mot spetteskader på bygninger

Hei til dere som opplever at hakkespettene lager hull i veggene. Prøv å heng opp blå plast som er klippet i strimler. Dette rådet har jeg gitt til flere, og de fleste som har gitt tilbakemelding har gitt beskjed om at problemet er borte.

Inge Hafstad (13.08.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble CD PLATER

Heisann. Vår familie har fikk en dag 3 store hull etter hakkespett i vår hytte på fjellet. Etter lokal rådføring fikk vi vite at cd-plater som ble sprayet i blått, eller fargelagt med blå vannfast tusj ville hjelpe. Man trenger ikke enormt mange cd-plater. 10 stykker når man selv ikke brukte hytten ville være nok på ca 100kvm. Et lite råd er altså cd-plater. Og da gjerne med blåfarge!

Hyttegutt (23.02.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Blå vegg...

Tror hakkespetten som plager hytta til foreldrene mine må være fargeblind, for hytta er mørkeblå... En nabo mente det finnes et stoff å smøre på veggen for å få bajasen til å kutte ut.

Berit H. Hagen (23.10.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Black Woodpecker

Excuse me for writing in English, I do not know Norwegian. I am working on Black Woodpecker (D.martius) and if any of this subject (BW hacking into buildings) is available in English, I would love to see it. If anyone could email me any links to articles in English on this, I would be very grateful. Thank you. Gerard Gorman, Hungary.

gerard@probirder.com (13.12.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hakkespett har laget hull i ytterkledning på noen timer

På 2 dager har en spett laget et stort 5-10cm rundt hull i ytterkledning i vårt hus i 2.etg i Sandvika og helt ut på hjørnet av huset (5m opp). Huset er tjæret og brunaktig .

Planlegger å tette hullet og kanskje sette opp en ''ruge-kasse'' på stedet eller evnt. sette opp en siluett av en større fulgt (spett-ugle etc. - hva vet jeg?)

- vil ikke drepe fuglen - men vil herjingen til livs !

zwilg@c2i.net (30.09.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Når hakkespett hakker på hytteveggen.

Etter at jeg hengte opp 2 stk. narrehakkespetter som jeg hadde laget i riktig målestokk og malte disse ( flaggspett) har problemet vært borte. Hengte opp disse under takutstikket på hver side av hytta i en kort vire, slik at de rører seg i vinden. Brukte vannfast finer som materiale.

Kjell A.Røssing Levanger (14.05.2011)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Når hakkespett hakker på hytteveggen.

Heisann. Jeg spør her om du kan sende meg tegninger på hakkespettene du har laget. Min mailadresse: ullastav@hotmail.com. På forhånd takk.

Ulla B. Stav (09.04.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Tegning av narre hakkespett

Hei kan noen sende meg link med tegning av narre hakkespett

Palla (04.09.2012)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hakkespettplager

Sykehusskolen på Rikshospitalet har nå i to år hatt kamera i en fuglekasse som henger på veggen ut mot skogen. Der har vi fulgt bygging av blåmeisrede i kassen med stor interesse. I fjor ble det det lagt ti egg og vi gledet oss til å følge rugingen og utviklingen av ungene. Sorgen var derfor stor da en hakkespett hakket i åpningen og store fliser var å se inne i kassen. Blåmeisen forlot redet og eggene ble liggende urørte. I år ble ny kasse med metallplate rundt åpningen satt opp. Blåmeisen inntok kassen og laget rede på nytt. Ti egg ble observert og meisemor lå på eggene til de ble klekket. Med iver fulgte vi matingen av begge foreldre. Nå trodde vi at vi skulle få oppleve å se ungene vokse opp og forlate reiret. Men nok en gang var hakkespetten på ferde. Nå hakket den over og under metallplaten. Ikke store hull, men nok til at mor forlot reiret og ungene ligger urørlige igjen. Stor sorg igjen! Nå lurer vi på hva vi skal gjøre til neste år. Skal vi male kassen blå og henge opp hakkespetter i finèr? Andre gode råd mottas med takk.

Kari Underthun (17.06.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Tja...

Dere kan dekke kassen med fuglenetting, to-tre cm ut fra kassen, slik at hakkespetten ikke når inn til treverket. Eneste sted uten netting vil være åpningen, men der har du jo en metallplate.

(02.11.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble http://www.pbase.com/vikingspirit/woodpecker__flaggspett

Hakkespetter jobber hardt i Øygarden kommune - men ender til slutt som "HAUKEFÓR" - se fotoserien : www.pbase.com

Roald Atle Furre (20.01.2014)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Flaggspett plager på Hyttevegg

Jeg har en hytte i Melhus Kommune i Trøndelag hvor 1-2 flaggspett lager hull i vegg-

panelet på begge tverrendene . Mottar gode råd for å bli kvitt dette problemet .

Jarle Loholt (31.03.2018)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Hakkespett

Etter mange år uten plager med hakkespetter var det en på ferde nå i husveggen.Da lurer jeg nesten på hva det kan skyldes at det har gått så mange år siden sist, sikkert tjue år, for hakkespettene har vært her i alle år.Men jeg får prøve blå plaststrimler

(17.09.2018)

Ny kommentarSvar på denne