Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

BirdLife Nordland

Siste nytt

Grålire Tor Olsen mini 16.08.2022

Grålire - omvendt trekkfugl

Trekkfugler er kjent for å dra sørover om vinteren, men gråliren gjør det omvendt. Den hekker på den sørlige halvkule, langt sør for ekvator, og når vi ser den her i Nordland om sommeren er den faktisk her på overvintring.

Les hele saken
Sjekk av kasse 19.06.2022

Falkeklubben på ugletur til Bodø

I Lofoten hekker det både hornugle og jordugle, men dette er arter som ikke hekker i fuglekasser. Haukugla kan av og til hekke i Lofoten, den kan man få hekkende i en fuglekasse, men det er sjeldent. For å få oppleve ugler i kasse dro Falkeklubben Lofoten derfor til Bodø i mai, perleuglas rike.

Les hele saken
Makrellterne 15.06.2022

Gardsosen i Vågan – ingen skam å snu på ville veier i fjæra

I Byplan Svolvær er det foreslått utbygging i Gardsosen, et ekstra viktig område for fugler og alt som lever tilknyttet grunne bukter og sjøområder. BirdLife Norge går sterkt imot planene, og minner Vågan kommunestyre om at tidligere vedtak når som helst kan omgjøres. Skal ikke neste generasjon også få ei fjære å fylle ut?

Les hele saken
Storspove 09.06.2022

Nei takk til landbasert oppdrett utenfor Bodø!

Landegode er en ikonisk øy ved innseilingen til Bodø. Øya er preget av et rikt dyre- og fugleliv og få tekniske inngrep. BirdLife Norge går kraftig imot planene om landbasert oppdrett her, og ber Bodø kommune om å avvise initiativet. Velg natur!

Les hele saken
Vipe 12.05.2022

Årsmøte 2022

Årets årsmøte for Birdlife Nordland blir på Medby grendehus, Fornes i Andøy kommune, lørdag 28. mai kl. 17.00. Her finner du alle dokumentene.

Les hele saken
bergand 28.04.2022

BirdLife Lofoten kartlegger bergendene på Vestvågøy

BirdLife Lofoten har fått midler fra Statsforvalteren i Nordland til å registrere bergand i Borgpollene, Lauvåspollen og Keilvatnet på Vestvågøya i sesongen 2022. Bakgrunnen er at berganda er en art i tilbakegang, og på den nye rødlista har den fått status som sterkt truet, noe som er en forverret status fra forrige liste.

Les hele saken

Nyhetsarkiv