Forsiden
Du er her: Forsiden > Organisasjonen > Om NOF Jentegruppe
  Siste nytt    Om oss    Tidsskrift    Kontakt oss    

Om NOF Jentegruppe

Jentetur til Røst

Jentegruppa besøkte Røst i Lofoten sommmern 2009. Her ser vi noen av deltagerne i vakre omgivelser på tur for å ringmerke havsvaler. (Opphavsrett: Beathe Dømbe) Større bilde

Jenter på fotokurs

Glade kursdeltakere på NOFs fotokurs for jenter på Kvassheim fyr i Rogaland seinsommeren 2010. (Opphavsrett: Roy Mangersnes) Større bilde

Stjertmeis

Jentegruppas logo (Opphavsrett: Jan Kåre Ness) Større bilde

Jentegruppa innenfor NOF er opprettet som et prosjekt for å rekruttere flere jenter til fuglemiljøet i Norge og styrke det sosiale nettverket til jenter i miljøet.

Meningen er at NOF Jentegruppe skal arbeide aktivt for rekruttering av jenter, drive kursvirksomhet rettet mot jenter og unntaksvis lage til rene turer dersom det er egnet til å øke rekruttering av jenter til NOF.

Målet er å:

- ha det gøy med fuglehobbyen sammen med andre jenter

- lære mer om ulike sider ved ornitologi (identifisering, lyd, ringmerking, foto osv)

- bli mer engasjert i vern av fugl og miljø nasjonalt og lokalt

- bli med og fremme NOF og delta aktivt i organisasjonen og prosjekter

Kursene legges opp med en faglig ansvarlig og det leveres ut kursbevis ved endt kurs, som kan benyttes for å dokumentere kunnskaper, f.eks. for barnehagepersonell, lærere og andre som har behov for å dokumentere slikt. Målet med kursene er å gi et faglig innhold til jenter som gjør at jenter blir mer aktive i NOF, både lokalt og regionalt.

E-postliste

Jentegruppa har i tillegg til denne nettsida en lukket e-postliste hvor det blir gitt informasjon om ting som vedrører jentegruppa, men som ikke nødvendigvis er aktuelt å legge på internett. Vi har allerede passert 100 medlemmer på lista, og arbeider nå for å nå 200! Send oss en beskjed via kontaktsiden om du også ønsker å bli med på lista eller kontakt Elisabeth Årsnes på 90963252 etter kl 17.00.

Historie

Jentegruppa ble opprettet i 2007 etter et vellykket kurs på Utsira i regi av Elisabeth Årsnes. Det var enighet om at dette ikke burde bli et enkeltstående tilfelle, og Jentegruppa ble etablert som en emailring mellom deltakerne på Utsira-kurset. På Utsira var det invasjon av stjertmeis det året og det gikk et sukk gjennom forsamlingen når Jan Kåre Ness viste bildet i et foredrag senere på kvelden. Det ble enstemmig vedtatt at dette måtte bli logoen til jentegruppa!