Hopp til hovedinnhold

Kommentarer til «Fiskeørna i Buskerud kartlegges og overvåkes»

NOF og Naturvernforbundets fylkesavdelinger i Buskerud gikk i år sammen om å starte «Prosjekt Fiskeørn 2007-2011». Formålet er å skaffe en oppdatert status om fiskeørnas forekomst og utbredelse. Prosjektet kunne i år 2007 registrere 24 hekkeforsøk i Buskerud, med en ungeproduksjon på minst 27 unger.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Fiskeørn Gulsvik

Hei

Eg såg ei fiskeørn ca. 1 km frå "Hallingporten" ved rv 7 i går 10. august 2009. Denne fuglen sat i toppen av ei furu nær vegen.

mvh

sven-helge pedersen

sven@gisp.no

(11.08.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble FISKEØRN I HORGESETERVANN???

JEG HAR HYTTE VED HORGESETERVANN I SIGDAL/BUSKERUD. PÅ EN LITEN ØY DER HAR VI OBSERVERT ET KJEMPFUGLEREDE HELT I TOPPEN AV EN HØY OG STRAK FURU, OG ET FUGLEPAR I HEKTISK AKTIVITET . FARGER OG KJENNETEGN STEMMER MED BESKRIVELSEN AV FISKEØRNEN, OG FLERE NABOER HAR OGSÅ SPURT SEG OM DET VIRKELIG KAN VÆRE FISKEØRN, FOR DET HAR VI IKKE SETT PÅ DE 40 ÅRENE VI HAR HOLDT TIL DER.??

KRISTIN AANERUD (07.06.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Fiskeørn på Sørlandet

Har idag hatt en utrolig flott opplevelse. KOm tilfeldig på 2 hekkende fiskeørnpar i Lindesnes kommune med reir ca 1 km fra hverandre.

Fiskerikt vann - her har de det bra.

Rolf Salvesen - rolf@vipas.no (23.05.2012)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Fiskeørn, Gråhegre og Vandrefalk

hei

jeg har i flere år vært gjest hos noen venner som har hytte litt sør for Risør. Jeg er glad i naturen og spesielt fugler. For et par år siden satt jeg med kikkert og så en stor fugl

på den andre siden av fjorden.Ca 400 m.Den satt lenge høyt oppe på en råtten furu.

Jeg mente den gang at det var en Fiskeørn og det er jeg sikker på nå. Den har kommet tilbake vært år. Vi har også sett Gråhegre de siste årene. For noen år siden registrerte

vi kun et par stykker. Denne sommeren har vi sett 12 stykker. De var samlet i luften og det var da greit å få telt dem. For en uke siden var jeg på besøk igjen Da så jeg en fugl som jeg mener må være en Vandrefalk. Etter flere observasjoner så jeg samme fugl som denne gangen lagde en veldig intens lyd .Lyden varte uavbrutt i flere minutter nærmest som den kalte på noen. Etter å ha sett i en fuglebok var vi ganske bestemt på at dette var en vandrefalk.

Børre Sveen (30.08.2016)

Ny kommentarSvar på denne