Hopp til hovedinnhold

Kommentarer til «Verdens sjeldneste fugler - en fotokonkurranse»

Her kommer en gylden mulighet for den reiseglade fuglefotograf! Har du gode bilder av en av verdens 623 sjeldneste fuglearter så kan du delta i en fotokonkurranse. Du kan vinne en rekke flotte premier. Bildene vil bli brukt i årboka «The world’s rarest birds» som blir publisert i første halvdel av 2011.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Er dette lurt?

Er ikke sikker på om dette er så lurt. Mange av verdens aller sjeldneste arter er ekstremt sårbare og hvis overivrige fotografer forstyrrer de aller sjeldneste fuglene unødig i feks. hekkingen kan dette være med på å gjøre vondt verre. Kunne heller vært lagt opp slik at bare allerede eksisterende bilder av artene kunne blitt med i konkurransen.

Rune Hallbjørn Jensen (10.03.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SV: Er dette lurt?

Denne fotokonkurransen er et av mange virkemiddel som BirdLife tar i bruk i arbeidet med å hindre at disse artene skal bli permanent utryddet fra jordas overflate. I en slik sammenheng er det selvsagt uakseptabelt dersom noen skulle finne på å forstyrre dem slik at de får ødelagt hekkingen eller blir skadelidende på andre måter. NOF tar sterk avstand fra slikt. Denne bekymringen er imidlertid en avsporing fra hovedpoenget all den tid hovedtruslene mot det biologiske mangfoldet globalt er langt mer alvorlige og irreversible.

Mange norske fuglekikkere har fotografert globalt trua arter med høyteknologisk utstyr under reiser i utlandet. De fleste slike bilder blir liggende på en harddisk i årevis uten å bli brukt til noe spesielt. Dette er en sjanse for dem som skulle være så heldige å ha slike bilder i sine arkiver til å gjøre enn innsats. Jeg oppfordrer derfor alle lesere av NOFs internettsider som har gode bilder av noen av de aktuelle artene til å laste opp disse slik at de kan brukes i arbeidet for å redde dem fra utryddelse. Jo da, jeg har allerede bidratt med mitt bilde av skallet ibis, så får vi se om det kan komme til nytte…

Kjetil Aa. Solbakken, Generalsekretær NOF (10.03.2010)

Ny kommentarSvar på denne