Hopp til hovedinnhold

Kommentarer til «NOF anmelder skyting av krykkjer i Ålesund»

I Steinvikvågen i Ålesund er en krykkjekoloni blitt utsatt for grov faunakriminalitet. Noen titalls krykkjer er funnet skutt i området, noen fugler ligger døde på reiret og flere fugleunger har mistet en eller begge foreldre. Det ryktes at det var ungdommer som skjøt fra bil som sto bak massakren.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble NOlife

Tragisk at folk har så vannvittig lite å gjøre. At de drar ut for å skyte fugler sier vell mer om hvor lite det egentlig går ann å ha i iq.

Krykkja (26.06.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble SISTE NYTT -Rask oppklaring

Rask og effektiv jobbing av politiet i Ålesund gjorde at fire ungdommer er pågrepet i saken, en har tilstått mens de tre andre skal igennom avhør. Dette melder Sunnmørsposten i dag! Se på denne linken:

www.smp.no

Morten Ree (27.06.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Godt arbeid av politiet

Nå blir det spennende å se hvilken straffereaksjon som blir gitt, dette er både brudd på viltloven, trolig brudd på våpenloven men også en sak med dyrevernetiske sider siden et antall unger trolig går en pinefull død i møte uten foreldre.

En ting er at politiet hat tatt saken på alvor. Nå gjenstår det å se om påtalemakten tar saken på alvor. Det er ikke tradisjon i Norge for å straffe særlig hardt for faunakriminalitet, dette kan være en glimrnde anledning for NOF til å ta dette opp med påtalemyndighetene dersom det blir an mild reaksjon. Dessuten ser jeg ikke bort i fra at det er flere straffbare forhold her, selve skytingen er et annet lovbrudd. Hva blir det reagert mest mot - brudd på våpenloven eller brudd på viltloven?

Alf Tore Mjøs (27.06.2008)

Ny kommentarSvar på denne

Boble fy for skam

ka med å ringmerka ungdommane og senda dei til afrika

alfred (18.12.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Konsekvenser av faunakriminalitet?

Hvilken straffereaksjon fikk disse ungdommene i Ålesund av politimyndighetene?

Og hvilke reaksjoner har kommet overfor de personer som mishandlet svaner i Stavanger i sommer?Og overfor de endene som ble spiddet med pilspisser i Gjøvik og alle de andre stygge sakene i vår/sommer som har versert i media om fugler som har blitt pint og plaget?

Hvilken rolle mener NOF at de har mht å mene i offentligheten noe om slike type saker? Hvilken roller mener NOF å ha overfor hvordan type strategi som bør anvendes mht forebygging/informasjonsarbeide for å hindre slike overgrep overfor vår "fuglefauna"?

Og til siste hvilken rolle tenker NOF at de har overfor event utspill i media om å hjelpe til med foring overfor fuglene våre som nå sikkert fler steder i landet grunnet langvarig kulde mm sliter med matitilgang mm??Da tenker jeg ikke bare på hagefugler men også på vannfugler som eks svaner/ender som grunne tilising av vann/elver sliter med matitilgang?

Cathy (18.12.2010)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Så skjedde det igjen??!

Hva faen er det som feiler folk i Ålesund?? Så tilsvarende sak nå i juni (2011), og så ser jeg (på denne siden) at dette ikke engang er første gangen?

Som flere har spurt ang. tilfellet i 2008, ønsker jeg også å vite mer om hvordan slike tragiske og provoserende saker blir håndtert av påtalemyndighetene. I en tid hvor så og si all sjøfugl sliter, MÅ slike handlinger som dette slås hardt ned på.

Joakim (30.06.2011)

Ny kommentarSvar på denne