Hopp til hovedinnhold

Jentegruppa

Om BirdLife Jentegruppe

Jentegruppa innenfor BirdLife Norge er opprettet som et prosjekt for å rekruttere flere jenter til fuglemiljøet i Norge og styrke det sosiale nettverket til jenter i miljøet.

Meningen er at BirdLife Norges Jentegruppe skal arbeide aktivt for rekruttering av jenter, drive kursvirksomhet rettet mot jenter og unntaksvis lage til rene turer dersom det er egnet til å øke rekruttering av jenter til foreningen.

Målet er å:

- ha det gøy med fuglehobbyen sammen med andre jenter

- lære mer om ulike sider ved ornitologi (identifisering, lyd, ringmerking, foto osv)

- bli mer engasjert i vern av fugl og miljø nasjonalt og lokalt

- bli med og fremme BirdLife Norge og delta aktivt i organisasjonen og prosjekter

Kursene legges opp med en faglig ansvarlig og det leveres ut kursbevis ved endt kurs, som kan benyttes for å dokumentere kunnskaper, f.eks. for barnehagepersonell, lærere og andre som har behov for å dokumentere slikt. Målet med kursene er å gi et faglig innhold til jenter som gjør at jenter blir mer aktive i BirdLife Norge, både lokalt og regionalt.

Historie

Jentegruppa ble opprettet i 2007 etter et vellykket kurs på Utsira i regi av Elisabeth Årsnes. Det var enighet om at dette ikke burde bli et enkeltstående tilfelle, og Jentegruppa ble etablert som en emailring mellom deltakerne på Utsira-kurset. Emailringen er nå avsluttet etter at mange ulike kurs er avholdt. På Utsira var det invasjon av stjertmeis det året og det gikk et sukk gjennom forsamlingen når Jan Kåre Ness viste bildet i et foredrag senere på kvelden. Det ble enstemmig vedtatt at dette måtte bli logoen til jentegruppa! Jentekursene er imidlertid avsluttet til fordel for turer i regi av lokallag og NOF travel.

Jentetur til Røst
Jentegruppa besøkte Røst i Lofoten sommmern 2009. Her ser vi noen av deltagerne i vakre omgivelser på tur for å ringmerke havsvaler. FOTO: Beathe Dømbe
Jenter på fotokurs
Glade kursdeltakere på NOFs fotokurs for jenter på Kvassheim fyr i Rogaland seinsommeren 2010. FOTO: Roy Mangersnes
Stjertmeis
Jentegruppas logo FOTO: Jan Kåre Ness