Hopp til hovedinnhold

Kommentarer til «NOF sier nei til fortsatt vårjakt på ender i Kautokeino»

Miljøverndepartementet har i et høringsnotat foreslått at vårjakt på stokkand, toppand og siland fortsatt skal være tillatt i Kautokeino kommune. NOF mener det er på høy tid å avvikle ordningen med vårjakt på ender permanent.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Det er jo KULTUR!!

Men det er klart, samene må jo få fritt spillerom til å rasere norsk natur! De har jo allerede ødelagt halve Finnmarkvidda med overbeite fra rein, og med sin blotte tilstedeværelse presset igjennom utryddelse av rovvilt fra hele Nord-Norge. Det er klart, haglejakt på andefugl om våren er jo en sær-samisk kulturtradisjon som for en hver pris må holdes i hevd. Det var jo samene som oppfant hagla, eller hur??

Alf Tore Mjøs (19.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Urbefolkning - ingen unnskyldning for uvettig jakt

Det er en skam for Norge at vi fortsatt tillater jakt om våren. Vi har måttet oppgi tallrike dårlige tradisjoner, og det er vanskelig å begripe at ikke også samene må gjøre dette. De er i dag et moderne folk, som ikke sier nei til verken terrenggående kjøretøy eller helikopter. Vårjakt hører ikke lenger hjemme i dette bildet, og bidrar bare til å stigmatisere en hel befolkningsgruppe.

Bent (20.05.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Vårjakta videreføres

Miljøverndepartementet vedtok dessverre allerede 31. mai, to uker etter at høringsfristen gikk ut, å videreføre den skandaløse vårjakta i nye 10 år.

www.regjeringen.no

Noen ganger går saksbehandlingen i MD fort!

Christian Steel (16.06.2013)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Kultur og utvikling

Vårjakta var i sin tid kanskje den eneste måtene den samiske befolkningen kunne skaffe seg ferskkjøtt i en ellers kritisk periode. Og uttaket ble helt sikkert tilpasset behovet for å sikre at fuglene overlevde i et stort nok antall til å sikre framtidige uttak av denne nødvendige ressursen.

Slik sett var dette en viktig del av den samiske kulturen. Men å bevare jakta i dag er selvfølgelig bare tull. Idag har man lett tilgang til fersk kjøtt året rundt over hele landet, inkludert Finnmark, og for dem som ligger inne på vidda så har vel de fleste oppdaget at reindrifta er såpass motorisert at det neppe byr på problemer å komme seg til et tettsted der kjøtt kan anskaffes i butikk.

At noen da ønsker å opprettholde vårjakta så bør de ha sterkere argumenter enn at dette er en tradisjon eller et kulturuttrykk. Den tradisjonen har gått ut på dato.

Sven Even Froyn (30.06.2013)

Ny kommentarSvar på denne