Hopp til hovedinnhold

Kommentarer til «Bra oppslutning om Hagefugltellingen 2009!»

Med 1120 registrerte hager per i dag så kan vi fastslå at interessen er økende for Hagefugltellingen. Hele 67 907 fugler er registrert, og artene som er fem på topp (%) er identisk med fjoråret. Kjøttmeis er vanligste hagefugl, mens gråsisik og pilfink har størst framgang i forhold til fjoråret.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Småfugler på brettet

Grunnen til at jeg er på nettet på NOF s sider er et innslag i Fredrikstad blad

i dag av Birger Andersen.

Det er enkelte som melder om kraftig tilbakegang av fugler på matbrettet her i Fredrikstad.

Jeg vil bare melde ifra om det samme.

Tidlig i januar forsvant meget plutselig 80-90% av fuglene fra hagen.

Solsikkefrøene minket plutselig ikke mer i boksen!

Jeg tenkte: er solsikkene giftige?. Har de tatt livet av fuglene?

Hva var årsaken ? Merkelig at fugletellingen deres viser noe annet.??

Hilsen Terje Hansen,

gammel fugletitter.

(01.02.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Har sykdom slått ut småfuglbestanden?

Har ikke observert småfugler av noe slag de siste ukene på foringsplassene i nærområdet i Moelv på Hedmarken. Ser kun skjære og kråkefugler samt enkelte duer. Har i vintrene tidligere hatt store flokker av forskjellige arter.

Bjørn Væringstad (03.02.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble På fuglebrettet.

Jeg bor på Simensbråten, 1182 Oslo. Har matet småfuglene i mange år. Noen arter, som gulspurv er helt forsvunnet her. Gråspurv kan jeg se en skjelden gang. Pilfink var her i fjor høst men er nå borte. Grønnfinken er det veldig lite av. Men ellers er det et yrende liv på foringsstasjonene heldigvis. Akkurat nå er det en stor flokk gråsisik som skaper ekstra liv.,sammen med meiser av div. slag, dompap,rødstrupe,svarttrost ,noen duer av og til og så skjæra da.

Marit Karlsen (07.02.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Fugler på foringsplassen.

I tillegg til mine opplysninger sendt tidligere kan jeg nå tilføye: Jeg satte opp en spesial foringsinretning for solsikkefrø i begynnelsen av februar med det resultetet at trafikken av kjøttmeis og blåmeis var enorm og det antall fugler jeg rapporterte tidligere kan ihvertfall dobles for begge arter. Fikk også besøk av svartmeis (4 stk) som har oppholdt seg her siden tidlig februar. I meisebollen har det også vært besøk av en flaggspett ved to anledninger. Ellers er skjærene (8-10 stk) og kråkene (6-8 stk.) på stadig jakt etter mat, men de er så sky at de nesten bare skjekker forholdene.

Asbjørn Auklend (02.03.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Flott tilbakemelding

Så tilfeldig i avisen at det skulle være fugletelling. Siden jeg fòrer fast, og har en stor skare av diverse arter på besøk syntes jeg dette var spennende. Jeg oppdaterer meg på nye arter i en bok fra "Det beste ", veldigt spennende !!

Jeg har gjennom den lært meg å høre forskjell på bla. de ulike ugleartene. Her har vi både kattugle, perleugle og hornugle i område. Ellers gøy å skjelne de andre vanlige småfuglene på lyd før en ser de. Det beste med en fòringsplass er roen som følger med ved å sitte inne å studere de, og at de sitter rett ved mens en er ute å fyller på matfatet deres : ) De blir veldig fort tillitsfulle !! Veldigt kjekt med tilbakemelding på resultatet av fugletellingen, takk for det !

Hege (02.03.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble stjertmeis

såg stjertmeis i Norheimsund, i Hardanger, for første gang

Arne (25.03.2011)

Ny kommentarSvar på denne