Forsiden
Du er her: Forsiden > Prosjekter > Kommentarer til «Godt år for åkerriksa!»

Kommentarer til «Godt år for åkerriksa!»

Det ser ut til å bli et godt år for åkerriksa i 2009! Allerede nå er så mange som 89 ulike åkerrikser hørt, spredt fra Nord-Trøndelag og sørover. De fleste fuglene er hørt i Rogaland, Oslo & Akershus og Hedmark, men også andre fylker rapporterer om flere åkerrikser enn vanlig i år.

Gå til nyheten

Kommentarer

Boble Gleden er større

Hei - de gledelige tallene for åkerrikse er mer gledelige enn som så. I NOF OAs rapportsystem er det mer enn 30 registrerte åkerrikser i Oslo og Akershus foreløpig i år. Oversikt over disse finner man på vår prosjektside for åkerrikse:

nofoa.no

Foreløpig manglende habitatinfo (røde markeringer) vil bli fylt ut fortløpende.

Håkan Billing, leder NOF OA (26.06.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Rekordår i Nord-Trøndelag

I Nord-Trøndelag er det så langt i vår/sommer registrert 5 åkerrikser, og det er ny rekord i nyere tid i hvertfall. Alle 5 ligger selvfølgelig i Artsobservasjoner.no!

Tore Reinsborg, LRSK Nord-Trøndelag (09.07.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Crex, crex!

Dette er utrolig flotte nyheter og det er ikke minst betryggende å vite at entusiaster trår til for å undersøke observasjoner og "kvalitetssikre" det. Veldig bra tiltak, NOF! Nok engang! Noe ad hoc kanskje, men siden åkerriksa er en trekkfugl som uten tvil foretrekker kulturmark, vil jeg gjøre oppmerksom på følgende forskningsresultat fra Skåne:

www.oikos.no

Resultatet er vel snarere understøttende enn sensasjonelt, men uansett er det interessant og relevant med tanke på vår kjære Crex crex.

Kjell (15.07.2009)

Ny kommentarSvar på denne

Boble Gladsak fra Jæren!

Her kommer en gladsak fra Jæren:

www.jbl.no

Rune Hallbjørn Jensen (16.07.2009)

Ny kommentarSvar på denne