Forsiden
Du er her: Forsiden > Fuglekunnskap

Fuglekunnskap

Siste nytt

LinerleTrekkfuglene returnerer: Hvordan ser du linerla første gang i år? (20.03.2020)

Mange trekkfugler har en spesiell plass i bevisstheten vår. Når april nærmer seg er det en svart, hvit og grå fugl som ofte besøker tankene. Og plutselig sitter den der, linerla. Da kan det være morsomt å legge merke til ikke bare når og hvor, men også hvordan.

Les mer
GrønnsisikI disse koronatider: Naturen holder åpent! (16.03.2020)

Myndighetenes anbefalinger og pålegg i anledning koronavirusets spredning, gir oss alle en ny hverdag. Når skoler og barnehager er stengt, og man i utstrakt grad bør unngå samvær med venner og naboer, kan dagene bli lange. Her er våre tips til fugleaktiviteter du kan gjøre sammen med familien!

Les mer
GråspurvNasjonal dugnad for fuglene: 5000 nye kasser klare for innflytting! (13.03.2020)

Oppslutningen om Oppdrag fuglekasse har vært enorm. Over hele landet har fuglevenner de tre siste årene laget fuglekasser for å hjelpe fuglene med nye boliger. Norsk Ornitologisk Forening, Naturvernforbundet og Miljøagentene er strålende fornøyd med responsen prosjektet har fått.

Les mer
StærHeng opp en fuglekasse til våren! (06.02.2020)

De går mot lysere tider, og om ikke lenge er de første trekkfuglene på plass. Også fuglene som har overvintret påvirkes av lysere dager, og begynner etter hvert å planlegge familieliv. Kanskje har du hørt noen av uglene eller meisene synge allerede? Du kan lage fuglekasser til en rekke arter, og med fuglekasser kommer du tett på fuglelivet.

Les mer
KnoppsvaneTa i mot det nye året på en fuglevennlig måte (17.12.2019)

Det er godt kjent at mange husdyr er engstelige på nyttårsaften når fyrverkeriet smeller på himmelen over store deler av Norge. Også ville dyr og fugler blir skremt av fyrverkeri, noe som gir grunn til å tenke seg om før lunta tennes.

Les mer
GrønnsisikFargeklatter i den mørkeste tiden – tid for småfugler! (18.11.2019)

Mange ser frem til vinteren, for da kan man begynne med fuglefôring. Og for en glede fuglene gir oss! Å våkne opp med fargeklatter som den knallgule kjøttmeisen, dompapene i sine røde aftenkjoler og den evig vårlige grønnfinken på fôringsbrettet, er en sann fornøyelse.

Les mer

Nyhetsarkiv

Bli medlem

Besøk våre fylkesavdelinger

Rapportsystemet for fugler

NOFs Rapportserie

Important Bird Areas

Fuglevennen

Norsk SjeldenhetsKomite for Fugl - NSKF

Natur og fritid

Norsk Ornitologisk Forening er partner i BirdLife International