Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Om BirdLife Hordaland

BirdLife Hordaland har 1 000 medlemmer (per 13.11.2023), og fungerer som bindeledd og talerør for de fugleinteresserte i fylket. Ønsker du å bidra i arbeidet med å verne om fugler og deres leveområder i Hordaland, meld deg inn eller ta kontakt med oss.

Bli med du også!

Vi arrangerer fugleturer til mange spennende områder både i og utenfor Hordaland gjennom hele året. Du er hjertelig velkommen til å delta om du har lyst til å lære mer om fuglene våre, i selskap med både nybegynnere og eksperter. Lokallagene inviterer til månedlige treff, der dyktige foredragsholdere fra nær og fjern forteller og viser bilder av fugler.

De som ønsker det kan delta i en rekke prosjekter. Prosjektene er alt i fra enkle registreringer av når trekkfuglene blir sett første gang på våren til mer omfattende registreringsarbeid. Mange av prosjektene er åpne for deltakelse av alle, og krever ikke nødvendigvis så stor kunnskap eller innsats av den enkelte.

Fugletidsskrift i Hordaland

BirdLife Hordaland utgir tidsskriftet «Fuglar i Vestland» tre ganger i året. I bladet finner du et variert utvalg av artikler om fugler som passer for alle aldersklasser, eksperter eller amatører. Les mer om bladet her.

Historie

BirdLife Hordaland ble dannet på konstituerende årsmøte 6. desember 1977, slik at 1978 ble foreningens første virkeår. Før dette hadde en Bergensavdeling, som formelt ble stiftet i 1962, eksistert.

Hvitryggspett
Hvitryggspett var fylkesfuglen for Hordaland fram til fylkessammenslåingen i januar 2020. Den har fungert som BirdLife Hordaland sin emblemart. FOTO: Tore Larsen