Hopp til hovedinnhold

BirdLife Troms

BirdLife Tromsø: Fuglene i nærområdet

Langnes 15.5.2022 kl 10:00 Vi leter etter polarjo på vårtrekk!

Av Björn Lundkvist/Jan Höper

Publisert 08.05.2022

Bli kjent med de vanlige og uvanlige fuglene rundt deg -- bli med på en serie med mini-ekskursioner i nærområdet.

I året som kommer vil BirdLife Tromsø arrangere 6-7 ekskursjoner på og rundt Tromsøya med mål om å se og bli kjent med flest mulig av de vanlige og uvanlige fuglene i vårt nærområde. Målet er å se opptil 100 fuglearter i løpet av året. Ekskursjonene passer både for nybegynnere som ønsker å bli kjent med de vanligste fugleartene og mer erfarne fuglekikkere som er ute etter sjeldenheter, og vi kommer å annonsere disse fortløpende. Björn utfordrer deg:

Klarer du 100 arter på og rundt Tromsøya i løpet av ett år?

Vi starter årets program med å se etter polarjo på vårtrekk. I noen få dager i midten av mai trekker hvert år tusenvis av polarjoer over Tromsø og Finnmark på vei opp til hekkeområder på den russiske tundraen. Noen av disse flyr rett over Tromsøya, og har du øynene åpne og er litt heldig kan du se en hel flokk med disse praktfulle fuglene passere rett over hodet på deg. Et godt sted å følge trekket er ved Langnes. Her har du også mulighet til å se andre trekkfugler og hekkefugler, f.eks. vadere som polarsnipe, heilo og sandlo, andre arter av jo (tyvjo og fjelljo), samt lom og andefugl.

 

Vi møtes ved den lille parkeringsplassen på Langnes kl 10:00. Du kommer enklest dit med buss (nr 40 eller 42 til flyplassen), eller sykkel, men det finnes også 5 parkeringsplasser.

https://goo.gl/maps/nKj9YhQK1e8cepvt6

Vær forsiktig i rundkjøringen som ikke er tilrettelagt for fotgjengere eller syklister!

Polarjoer ved Åsgård
FOTO: Björn Lundkvist
Polarjoer
FOTO: Björn Lundkvist