Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Kr 10.000 vunnet for bildebidrag til Fuglekjennskap!

Mot slutten av fjoråret informerte vi om premiene man kunne vinne ved å levere bilder til Fuglekjennskap. Ole Edvard Torland er trukket ut som vinner av fotoutstyr (eller annet utstyr knyttet til fugl) til en verdi av kr. 10.000. Han har bidratt med over 200 bilder til Fuglekjennskap sin database!

Av Magne Husby

Publisert 18.01.2007

Ole Edvard kommer fra Mandal, arbeider nå med sin mastergrad på fugl ved Universitetet i Tromsø, og studerer Fuglekjennskap ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (se nettstedet Fuglekjennskap og klikk på Studietilbud for mer informasjon om studiet).

Det er over 60 personer som har levert bilder til Fuglekjennskap sin database, og nesten 7000 bilder ligger i databasen. Bildene er sortert i seks ulike vanskelighetsgrader, og det er meningen at alle interesserte kan bruke nettsiden som er angitt over. Se under Treningsoppgaver og test ut systemet. Det er også oppgaver om fuglelyder og teorioppgaver om takseringsmetodikk på samme side. Det er mulig å ta eksamen i fuglekjennskap via Internett (se mer informasjon på nettsiden under Eksamen), og at du kan dokumentere dine kunnskaper i forbindelse med fugleoppdrag blir mer og mer aktuelt. Det er stort behov for ornitologer i årene framover nå som Norge har bestemt at populasjonsendringer hos fugl skal være en nasjonal indikator for om vi har en bærekraftig utvikling. Fuglearbeid er også viktig i forvaltningen på ulike nivå, samt at god kunnskap om våre bevingede venner er en personlig berikelse. Flere personer har tatt eksamen allerede.

Tusen takk til alle sammen som har levert bilder til Fuglekjennskap, og som derved har bidratt til en god database som gjør det interessant å teste sine fuglekunnskaper. Det er over 4000 treff på oppgavesiden på litt over en måned.

Vi trenger fortsatt mange flere bilder. Har du bilder av fugler, så send de som vedlegg til Magne Husby. Bruk bildeformatet jpg, og 650 piksler i lengste retning. Artene på bildene må ha klart synlige artskjennetegn, men det er ikke nødvendig at det er helt supre bilder. På nettsiden er det en oversikt over de som har sendt inn bilder, med en link til deres evt. nettsider for profilering. Det vil være copyright på bildene, og de vil ikke bli brukt til andre formål enn i disse bildebasene. Håper du vil hjelpe Fuglekjennskap og NOF til å øke interessen for og kunnskapen om fugl i Norge. Vi skal prøve å få til premiering senere også, og alle bilder dere sender inn nå vil telle der.
Sangsvane
Bildet viser en sangsvane. Men hvorfor er det ikke en dvergsvane? Slike spørsmål må du være i stand til å besvare dersom du skal gyve løs på bildedelen av Fuglekjennskap. FOTO: Lars Løfaldli