Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

NOF deltok på åpningen av Friluftslivets År

Tirsdag 13. januar var det storstilt åpning av Friluftslivets År. NOF deltok på åpningen i Tøyenparken i Oslo, der fuglekunnskap og fuglekikking fenget både barn og voksne. Friluftslivets År er en ypperlig mulighet for NOFs fylkesavdelinger og lokallag til å vise fram hvilke naturperler og spennende opplevelser som skjuler seg i lokalmiljøet.

Av Jan Erik Røer

Publisert 14.01.2015

Åpningen av Friluftslivets År ble høytidelig markert tirsdag 13. januar. Norsk Ornitologisk Forening deltok på SABIMA sin stand i Tøyenparken i Oslo sammen med tusenvis av skolebarn, en rekke friluftslivsorganisasjoner og offentlige aktører. Det var sceneopptredener med teater og musikk og høytidelig åpning med taler av både kronprins Haakon og miljøvernminister Tine Sundtoft.
 
Skrik og skrål, høyttalere og hundrevis av mennesker er normalt ikke den helt rette arena for å vise fram fugler, men mange fikk likefullt se tilstedeværende kjernebiter og sidensvans gjennom NOFs medbrakte teleskop. Flere ga uttrykk for at de var imponert over hvor nært man kom og hvor godt man så, til tross for at de små fuglene satt langt borte. Barn og voksne fikk også teste sine fuglekunnskaper, ta med plakater til klasserommet og ble utfordret på ulike fuglespørsmål.

Friluftsliv, fugleliv og fuglekikking går ellers hånd i hånd. For mange av NOFs medlemmer er fuglekikking en aktivitet man driver i det fri alene eller sammen med venner gjennom hele året, men Norsk Ornitologisk Forening har også et stort tilbud av felles friluftsaktiviteter. Vårt store nettverk av lokallag og fylkesavdelinger arrangerer fellesturer året rundt i alle våre landsdeler. Er du interessert i fugler er det garantert en eller flere NOF-aktiviteter du kan være med på gjennom hele Friluftslivets År.

Barn kikker i teleskop
Det var stor interesse for å se fugler i NOFs teleskop i Tøyenparken da startskuddet gikk for Friluftslivets År tirsdag 13. januar. Sidensvans og kjernebiter ble studert, og flere lot seg imponere av hvor nært man kom fuglene med teleskopet! FOTO: Jan Erik Røer